call nabz

۰۲۱۸۸۹۴۸۹۱۷

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
آموزش سئو

آموزش کامل سئو رایگان

اگر سودای یادگیری سئو را در سر دارید،باید بدانید که این روند می‌‌تواند به صورت نموداری صعودی ، زمان بر و پیچیده باشد.اما با توجه به رشد چند صد درصدی که در کسب و کارهای این روزها می‌گذارد نمی‌توان از آن گذشت.در این مقاله سفری به قسمت‌های مختلف آن می‌رویم .وارد مبانی و اصول اولیه آن می‌شویم و سر از منابع آموزش سئو در می‌آوریم و قدم در پیچ و خم آن می‌گذاریم.

فهرست مطالب آموزش سئو

سئو چیست؟

شاید شما با این واژه آشنا باشید و یا شاید هم اولین بار است به گوشتان می‌خورد ، اما قبل از آن که وارد آموزش سئو شویم بگذارید یک تعریف از خود مفهوم سئو داشته باشیم.سئو سایت یا بهینه سازی موتورهای جستجو  که مخفف عبارت انگلیسی  search Engine optimization(seo) هنر و دانشی است که نتیجه آن باعث می شود صفحات وبسایت شما ، در موتورهای جستجو مانند گوگل رتبه بالاتری کسب کنند. از آنجا که جستجو یکی از اصلی ترین روش هایی است که افراد از طریق آن مطالب را به صورت آنلاین کشف می کنند ، رتبه بالاتر در موتورهای جستجو می تواند منجر به افزایش ترافیک و بازدیدکننده به یک وب سایت شود.

در گوگل و سایر موتورهای جستجو ، صفحه نتایج اغلب دارای تبلیغات پولی در بالا یا پایین صفحه است و پس از آن نتایج معمولی یا آنچه سئوکاران آن را می‌نامند ، نتایج جستجوی ارگانیک ، قرار دارد. به ترافیکی که از طریق سئو می آید اغلب “ترافیک جستجوی ارگانیک” گفته می شود تا آن را از ترافیکی که از طریق جستجوی پولی ایجاد می شود متمایز کند. جستجوی پولی اغلب به عنوان بازاریابی موتورهای جستجو (SEM) یا پرداخت به ازای کلیک (PPC) نامیده می شود.

سئو چیست؟
سئو از نظر موتورهای جستجو در چه جایگاهی قرار دارد؟

سئو از نظر موتورهای جستجو در چه جایگاهی قرار دارد؟

از آن جا که مشخص است ،موتورهای جستجو رابط بین کاربران و و دارندگان وبسایت یا به بیانی زیبا تر واسط بین کاربران و خدمات صاحبین مشاغل است.این خدمات می‌تواند شامل تمامی موارد از جمله اطلاعات تا محصول و ارائه خدمت دیجیتال و غیر دیجیتال باشد.پس اگر کمی باهوش باشیم متوجه می‌شویم که بزرگترین هدف موتورهای جستجو افزایش رضایت کاربرانی است که برای رسیدن به موضوع مدنظرشان به این موتورها مراجعه می‌کنند.

انواع موتورهای جستجو

در کل برای جستجوی محتوایی در فضای وب ،موتورهای جستجوی مختلفی وجود دارد که هر کدام آلگوریتم ها و خط مشی های خود را دارند.معروفترین موتور جستجو در جهان ، گوگل است.برای بهنیه سازی محتوای وب سایت ها هر کدام از این موتورهای جستجو ابزار های مختص به خود را دارند که در اختیار وبسمتر می‌گذارند.برخی دیگر از موتورهای جستجو شامل موارد زیر است.

‌پیشنهاد می‌کنیم مقاله انواع موتورهای جستجو را که به صورت جزئی تر توضیح داده شده مطالعه کنید.

اهمیت سئو در کسب و کارها

اهمیت سئو ر کسب و کارها

یک سوال اساسی برای کسانی که به تازگی با سئو آشنا شده باشند و یا صاحبین کسب و کاری که برای سئو سایت بیزینس خود مردد هستند به وجود می‌آید و آن این است که اصلا چرا به سمت سئو برویم و اهمیت آن در رشد شغلی ما چیست؟

دانش سئو یکی از زیر مجموعه های دانش گسترده تری به نام دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال است.همانطور که ما در بازار سنتی قدیم در مرحله اول نیاز به شناخته شدن ودیده شدن توسط مشتریان هدف بیشتری داشتیم ، امروزه با پیشرفت تکنولوژی و ایجاد بستر اینترنت و هدایت شدن کابران بسیار به سمت این فضا همین امر در بستری گسترده تر اتفاق می‌افتد.این نقطه دقیقا جایی است که سئو وارد بازی می‌شود و به ما و کسب و کارمان کمک می‌کند به جامعه هدف بزرگتری برخلاف گذشته دست پیدا کنیم.

این از اصلی ترین مواردی است که می‌توانیم به آن توجه بسیاری کنیم.اما این عامل مسبب مزایای دیگری می‌شود برای آن که به سمت سئو برویم.برای اینکه به صورت جزئی تر از مزایای آن با خبر شوید ، می‌توانید مقاله اهمیت سئو در کسب و کار ها را مطالعه کنید.

سئوکار کیست؟

سئوکار کیست

به زبانی ساده یک سئوکار در مرحله اول شخصی است که بتواند صفحات سایتی را به صورت هدفمند در نتایج جستجو ظاهر کند و در مرحله دوم با بهینه سازی آن ، رتبه صفحات را ارتقا دهد تا جایی که به رتبه های یک و نزدیک به آن برسد و در مرحله سوم بتواند این رتبه های کسب کرده را حفظ کند.هر کدام از این مراحل به شکل پازلی با تکه های بزرگی است که هر کدام به صورت جزئی شامل تکه های کوچک تری است.

پس در درجه اول یک سئوکار برای آن که این اهداف را دنبال کند باید توانایی تدوین استراتژی و برنامه را داشته باشد.در طرف دیگر قضیه یک سئوکار باید توانایی طرح پرسش و ارائه پاسخ به آن را داشته باشد.همچنین او نیاز دارد که به تحلیل اطلاعات علاقه نشان دهد و بتواند با در نظر گرفتن راهکارهایی برای پیش فرض های احتمالی خود به مقاصد خودش نزدیک تر شود.

پیشنهاد می‌کنیم مقاله سئوکار کیست را کامل بخوانید تا بیشتر با این شخص آشنا شوید.

یادگیری اصولی سئو:حتما بخوانید

اگر بخواهیم صادقانه به روند یادگیری سئو نگاهی بندازیم،این پروسه تمامی نخواهد داشت.چرا این اتفاق می‌افتد؟دلیل آن بر چند مبنا است.ابتدا این که موتورهای جستجو  دست رو بازی نمی‌کنند و آلگوریتم های آن ها برای رتبه بندی از موارد سری است.البته بعضی از موارد آن به قطعیت رسیده است.اما به این دلیل که بسیاری از موارد آن در هاله ای از ابهام وجود دارد ،همه چیز به یادگیری مداوم و تجربه عملی در این فرآیند بستگی دارد.دلیل دوم آن هم این است که سئو داستانی شبیه به ورزش شطرنج دارد.یادگیری صرفا مبانی و اصول سئو از ما یک متخصص سئو نمی‌‌سازد.استفاده از این مبانی و اصول در راستای تدوین استراتژی های بهنیه سازی و محتوا است که بین ما و رقبامان برتری و فاصله ایجاد می‌کند.

سئو مانند شطرنج است

پس برای آن که در راه یادگیری و آموزش سئو قدم بگذاریم باید بدانیم که این دانش ،یادگیری مداوم را می‌طلبد و در این مسیر شما با به چالش گذاشتن آموخته هایتان ،به تجربه ای شخصی سازی شده ای می‌رسید.اما یک مسئله بسیار بزرگی که بسیاری از سئوکاران دیده شده به آن بی‌توجه بوده اند قضیه عوامل وابسته و غیر وابسته است.حال منظور چیست؟

گاها در سئو و بهنیه سازی سایت به گره هایی بر می‌خوریم و نیاز به استراتژی و تغییر جدیدی داریم برای آن که رتبه سایتمان تغییر کند.در آن زمان با ایجاد یک تغییر در رویه بهینه سازی شاهد آن می‌شویم که رتبه سایت با پیشرفت رتبه مواجه می‌شود.در این برهه است که سئوکاران حرفه ای لزوما پیشرفت رتبه را مستقیما به عملی که در قبال آن انجام دادیم ربط نمی‌دهند.زیرا که ممکن است در سئو گاها تغییراتی در قسمتی از استراتژی شاهد تغییرات از چند وجه باشیم که هر کدام از آن می‌توانند مستقیم و غیر مستقیم بر سئو تاثیر بگذارند.در ادامه با تشریح بیشتر در مورد سئو با مثال هایی مطلب را شفاف تر خواهیم کرد.

پس سئو دانشی تجربی و غیر قطعی با شرایطی متغییر است و باید این نکته را در نظر داشته باشیم که برای یادگیری سئو بخشی از آن یادگیری اصول و پایه سئو است و بخشی دیگر به کارگیری این اصول طبق تجارب شما در سایت است.

پیشنهاد می‌کنیم اگر می‌خواهید دچار اشتباهات سئوکاران مبتدی نشوید و سئو را اصولی یاد بگیرید بعد از آن که با اصطلاحات ابتدایی سئو آشنا شدید مقاله یادگیری اصولی سئو را بخوانید تا قدم خود را در ابتدای این مسیر محکم و با اطمینان بردارید.

سئو کلاه خاکستری

انواع سئو

قبل ازآن که جزئی تر وارد قسمت های مختلف سئو شویم نیاز داریم بدانیم که متخصصین این دانش آن را به چه روش هایی محدود می‌کنند.در کل برای آن که سایتی را سئو و بهینه سازی کنیم و شروع به چیدن استراتژی های مورد نیاز آن بکنیم  ، سه مسیر پیش روی خودمان داریم برای اینکه راهی را برای بهنیه سازی انتخاب کنیم.این سه مسیر و سه روش سئو به نام های سئو کلاه سفید ، سئو کلاه خاکستری و سئو کلاه سیاه نام گذاری شده اند.

این روش ها مربوط به این است که ما در تعیین استراتژی سئویی خود تا چه اندازه به آلگوریتم های گوگل پایبند هستیم.سئو کلاه سفید ،دقیقا عمل بهینه سازی به موازات قوانین گوگل است و این مسیر مربوط به چینش استراتژی های موثر با چاشنی صبر است.اما سئو کلاه سیاه برخلاف سئو کلاه سفید تمرکز اصلی خودش را قرار گرفتن در مرکز توجه موتورهای جستجو قرار می‌دهد ، به جای آن که سایتی کاربر محور داشته باشند.تکنیک های کلاه سیاه در واقع روشی راه در رو را انتخاب میکنند تا در زمانی کم به نتیجه مطلوب برسند.

اما چیزی که مشخص است این است که هدف اصلی موتورهای جستجو،رغم زدن تجربه خوب برای کاربر است.پس در طول این زمان موتورهای جستجو با آپدیت های پی در پی سعی در شناسایی هر چه بیشتر این روش ها هستند و در طول این دوران تا حد زیادی هم موفق بوده اند.حتی اگر زمانی روش کلاه سیاه جواب دهد اما مرز بین آن باریک است و ممکن است در آپدیت بعدی سایت با افت زیاد مواجه شود.

سئو کلاه خاکستری هم در واقع تلفیقی از این دو روش است که اکثر سئوکاران چون حوصله و صبر زیادی برای به سبک سفید کار کردن ندارند از بعضی از مسیرهایی که شاید هنوز موتور جستجو خیلی در آن دقیق نیست گریزی به آن‌ها می‌زنند.

پیشنهاد می‌کنیم برای آن که با روش های مختلف سئو بیشتر آشنا شوید مقاله انواع سئو را مطالعه کنید.

اقدامات مختلف سئو

از انواع سئو که بگذریم ، خود تعیین استراتژی و برنامه بهینه سازی با توجه به آلگوریتم های موتورهای جستجو اعم از گوگل به قسمت های مختلفی تقسیم بندی می‌شود.این نوع از استراتژی ها مربوط به سئو آن پیج (on-page seo)، سئو آف پیج (off-page seo) و تکنیکال (technical seo) می‌شود.

حال می‌خواهیم با مثالی مسئله را بشکافیم.فرض کنید شما قصد راه اندازی فروشگاهی در منطقه ای از تهران را دارید.اینکه فروشگاه شما به یک فروشگاه موفق تبدیل شود و مشتریان زیادی داشته باشد شما باید برنامه ای برای قسمت های مختلف آن داشته باشید.برای مثال فروشگاه شما باید غنی از محصولات مختلف با برند های متفاوت باشد تا مشتریانی که به فروشگاه شما وارد می‌شوند بتوانند به نیاز های خود برسند.همچنین دسترسی مشتریان به قسمت های مختلف می‌تواند تجربه مشتریان از خرید را لذت بخش تر کند.

مورد بعدی اعتبار فروشگاه شما است.حال فروشگاه شما به کیفیت مطلوبی رسیده است و در این نقطه این کیفیت شما باعث می‌شود که اعتبار خوبی کسب کنید.این اعتبار می‌تواند توسط مشتریان شما باشد که با معرفی شما به افراد دیگر از کیفیت شما تعریف می‌کنند.همچنین این اعتبار می‌تواند توسط سازمان های بزرگ تری باشد که شما با آن ها همکاری داشته اید.

بحث دیگری که می‌تواند بیزینس شما را رشد دهد ، نحوه خدمت رسانی شما و همچنین سازمان دهی و برقراری تناسب بین قسمت های مختلف آن برای این که یک هدف واحد را دنبال کنند می‌تواند باشد.این که چگونه محصولات شما به دست مشتری می‌رسد و سرعت شما در برقرار ساختن هدف مشتری در همین حیطه قرار دارد.

حال اگر بخواهیم مثال فروشگاه را با سئو به صورت نسبی تطبیق دهیم ،مورد اول را می‌توان به سئو آن پیج نسبت داد که مربوط به محتوای اصلی سایت و نحوه چینش آن است.مورد دوم را می‌توان سئو آف پیج در نظر گرفت که مربوط به استراتژی های سئویی خارج از سایت است.همچنین بحث سوم هم مربوط به سئو تکنیکال می‌شود که همانطور که از اسم آن مشخص است مربوط به ساختمان سایت است که خود آن به بخش های مختلفی تقسیم بندی می‌شود و جلوتر به این موارد بیشتر می‌پردازیم.

سئو آن پیج (on-page seo)

سئو آن پیج

سئوی داخلی عملی است که صفحات وب را برای کلمات کلیدی خاص به منظور بهبود بازید از سایت و ترافیک جستجو بهینه می کند. این عمل شامل تراز کردن عناصر خاص صفحه مانند برچسب عنوان ، سربرگ ها ، محتوا و پیوندهای داخلی با کلمات کلیدی است.اما قبل از آن باید یک استراتژیست سئو بتواند قصد کاربر را بفهمد و بتواند آن را به سمت مقصدش هدایت کند.

حال این پاراگراف دقیقا به چه معنایی است؟

اجازه دهید اصطلاحات مختلف این پاراگراف را جزئی تر بررسی کنیم تا موضوع اصلی سئو آن پیج را بتوانیم شفاف تر کنیم.

محتوا نویسی

محتوا (content)

محتوا خدماتی است که در اصل کاربر به دنبال آن می‌گردد.این محتوا می‌تواند به شکل خدمات،محصول و اطلاعات در مورد موضوعی خاص باشد.برای مثال خود محتوای اطلاعاتی می‌تواند به چندین مورد تقسیم بندی شود که شامل عکس،ویدیو،متن،اینفوگرافیک یا پادکست باشد.کاربر محور بودن محتوا و کیفیت بالای آن یکی از مواردی است که در سئو آن پیج بسیار حائز اهمیت است و نیازمند استراتژی های خاص خودش است.معمولا این مورد خیلی کم به آن اهمیت داده می‌شود.اما محتوای با کیفیت می‌تواند معجزه کند و تلاش سئو ما را موثر تر کند اما نیاز به چاشنی صبر دارد.

کلمات کلیدی

کلمات کلیدی

کلمات کلیدی در واقع رابط بین محتوا و کاربر است.به این صورت که یک سئوکار با در نظرگرفتن ویژگی هایی از جمله رقابت ، مقدار جستجو توسط کاربران ،طول کلید واژه و میزان سود ده بودن آن استراتژی محتوایی برای آن در نظر می‌گیرد.پیدا کردن کلمات کلیدی توسط یک شخص سئوکار می‌تواند به وسیله ابزار های مختلف و یا حتی کمک گرفتن از خود کاربر باشد.در این قسمت با تعیین این برنامه کار تولید محتوا شروع می‌شود که موضوع ما حول آن کلید واژه است تا کاربر بعد از سرچ در گوگل بتواند به محتوای مورد نظر خود برسد.اما این تمام ماجرا برای رتبه گرفتن در موتورهای جستجو نیست.

html-tags

تگ های HTML

حال برای آن که محتوای ما ساختار یافته شود و موتورهای جستجویی چون گوگل بتواند موضوعات محتوا را تفکیک کند و همچنین موضوع کلی صفحه منسجم جلو رود ، ما به استفاده از بعضی تگ های زبان نشانه گذاری HTML نیاز داریم که می‌تواند شامل عنوان مقاله (Title tags) ، سربرگ ها (Heading tags) و ... باشد.

لینک سازی داخلی

لینک سازی داخلی

فرض کنید شما گشنه هستید و وارد رستورانی شدید و قصد دارید غذایی سفارش دهید.شما بعد از دیدن منوی غذا ها تصمیم میگیرید که چلو کباب سفارش دهید.وقتی گارسون را صدا میزنید و سفارش خود را به او می‌گویید ، گارسون با خودش فکر می‌کند که شما که چلوکباب سفارش دادید احتمالا دوست داشته باشید که در کنار آن ماست هم میل کنید.پس به شما پیشنهاد ماست هم می‌دهد.شاید بعد از آن هم پیشنهاد یک نوشیدنی را بدهد.لینکسازی هم به این شکل است.شما با لینک زدن از قسمت های مختلف صفحاتتان به قسمت های دیگری ترافیک سایت خود را بین صفحات هدایت می‌کنید.
اما این چه مزایایی دارد؟

مزایای زیادی این کار می‌تواند داشته باشد.ابتدا این که شما با انجام این کار اعتبار را بین صفحات خود پخش می‌کنید.همچنین همانطور که گفتیم ترافیک خود را هدایت می‌کنید.مورد بعد این که با انجام این کار باعث می‌شوید که صفحات به اصطلاح زامبی در سایت خود نداشته باشید و جریان سازی در سایت شما ایجاد شود.یکی از فواید موثر آن برای موتورهای جستجو است که باعث می‌شود خزنده های آن در صفحات شما راحت تر بخزد.
لینکسازی داخلی در سایت شما فواید بسیاری می‌تواند داشته باشد که تعیین استراتژی مناسب برای آن خالی از لطف نیست.

اقدامات سئو آن پیج

حالا که اطلاحات مختلفی را تعریف کردیم دوباره برمیگردیم به اینکه سئو آن پیج چیست؟

قدم اول:درک قصد کاربر (User intent)

برای مثال شخصی در گوگل کلمه “خرید هزفری” را جستجو می‌کند.

جستجوی کلمه هنزفری در گوگل

اولا اینکه یه نکته جالب در مورد درک کاربر توسط موتور جستجو این که اگر توجه کرده باشید ما کلمه “هزفری” را بجای کلمه “هنزفری” جستجو کردیم و توانایی های ماشین های گوگل در درک موضوع کاملا معلومه که منظور کاربر چه بوده است.اما این مسائل ساده ای است و موتور جستجوی گوگل پا را فراتر از این حرف‌ها می‌تواند بگذارد.

با بررسی صفحه جستجو گوگل(serp) متوجه می‌شویم که احتمالا کاربر به دنبال دسته بندی ای از انواع هنزفری در یک فروشگاه اینترنتی باشد.با نوع نمایشی که در صفحه جستجوی گوگل مشاهده می‌کنیم و تحلیلی که روی آن انجام می‌دهیم باید متوجه شویم که کاربران به دنبال چه چیزی هستند و چه چیزی آن ها را رضایت‌مند می‌کند.

بعد از بررسی که روی صفحه نتایج انجام می‌دهیم متوجه می‌شویم که کل عنوان های عبارت جستجو شده نزدیک به هم هستند.پس اگر ما کلمه کلیدی ای را که متناسب با قصد کاربر نیست مورد هدف قرار دهیم احتمالا در موضوع موردنظرمان رتبه ای نخواهیم داشت.

برای اینکار بهتر است صفحات را در کلمات کلیدی جستجو شده مورد بررسی قرار دهیم تا متوجه قصد کاربر شویم و بعد از آن شروع به تولید محتوا کنیم.

قدم دوم:اضافه کردن موضوعات مرتبط (Topical relevancy)

طبق تحقیقاتی که وبسایت ahref  انجام داد ،متوجه شد که وبسایتی که در کلمه کلیدی ای رتبه یک را می‌گیرد ، در نزدیک به ۱۰۰۰ کلمه دیگر جزو ۱۰ سایت برتر در نتایج گوگل است.پس این مهم است که کلمات و موضوعات مرتبط با هدف اصلی را نیز پیدا کنیم.

چند کار برای انجام دادن آن هست.

۱.آنالیز صفحات رتبه دار در کلمات مورد نظر

با تحلیل صفحات سایت هایی که در کلمات مختلف رتبه گرفته اند با توجه به تحقیق کلمه کلیدی که در گذشته انجام دادیم، می‌توانیم کلمات مرتبط را استخراج کنیم و آن ها را نیز هدف قرار دهیم.

۲.پیشنهادات گوگل

برای مثال کلمه “بهترین مکمل” را وقتی در گوگل جستجو می‌کنید گوگل پیشنهاداتی به شما می‌دهد که در عکس زیر مشاهده می‌کنید.

سرچ کلمه بهترین مکمل در گوگل
۳.استفاده از بخش Related search

بعد از اینکه جستجو کردید در بخش پایین نتایج می‌توانید موضوعات مرتبط به این موضوع که ممکن است کاربران دیگر جستجو کنند را مشاهده کنید.

نتایج جستجوی بهترین مکمل در بخش جستجوی مرتبط گوگل

قدم سوم:استفاده از آدرس های کوتاه و توصیفی(short and descriptive urls)

طبق تحقیقاتی که ahref  ،انجام داد متوجه شد که بین رتبه سایت با طول url  رابطه ای وجود دارد.البته لزوما نه به این معنا که مستقیم تاثیرگذار است.اما به چند دلیل میتواند موثر باشد.

برای مثال وقتی عنوان را در وردپرس می‌گذاریم “۱۱ عادت برای زود خوابیدن در شب ها” ،وردپرس آدرس را به صورت خودکار ،از روی عنوان برمی‌دارد.این آدرس می‌تواند بیش از حد طولانی باشد و ما می‌توانیم فقط از کلمات کلیدی مورد هدفمان در آدرس استفاده کنیم.

این چند مزایا دارد:

۱.تناسب با هدف کاربر

مردم معمولا دوست دارند روی لینکی کلیک کنند که بیشترین تناسب را با چیزی که سرچ کردند داشته باشد.

۲.کلمه کلیدی در آدرس توصیفی

چون معمولا از انکرتکست ها(کلمات حاوی لینک) برای لینک دادن به کلمات کلیدی استفاده می‌شود وجود کلمات کلیدی برای توصیف آدرس می‌تواند مفید باشد.

اگر تا به الان صفحاتی دارید که ترافیک خوبی دارند اما آدرس بلندی دارند یا توصیفی نیستند،لزومی نداره آن ها را عوض کنید.

قدم چهارم:اضافه کردن کلمات کلیدی در تگ ها

بهتر است که کلمات هدف را در تگ های عنوان (Title tag)،متا توضیحات (Meta description) و تگ های H1 استفاده کنید.این کار چند مزایا می‌تواند داشته باشد.

استفاده از کلمات کلیدی در تگ ها
۱.ارتباط رتبه با استفاده از کلمات کلیدی در تگ ها

.طبق مطالعاتی که Ahref رو ۲ میلیون کلمه کلیدی داشت ، متوجه شد که ارتباطی بین رتبه با استراتژی استفاده از کلمات کلیدی در تگ ها وجود دارد.

۲.به جستجو کنندگان کمک می‌کند که چیزی را که جستجو کرده اند را در این عنوان ها ببینند و متوجه ارتباط محتوا با قصدشان شوند.

برای مثال شما می‌خواهید راهنمای خرید گوشی شیائومی را جستجو کنید ،شما روی کدام نتیجه کلیک خواهید کرد؟

عکس از وجود کلمه کلیدی در عنوان در مقایسه با یک عنوان کلی تر مثل راهنمای خرید گوشی

مسلما روی لینک اول کلیک خواهید کرد چرا که متناسب با چیزی است که هدف شما بود.

از طرفی نیاز نیست کلمات کلیدی را مکرر بکار ببرید و به اصطلاح کیورد استافینگ کنید.انجام این کار شما را از حالت تعادل خارج می‌کند و این به نفع شما نیست!

شما می‌توانید از کلمات هم خوانواده و هم معنی و مفهوم و…برای این کار استفاده بکنید.

قدم پنجم:بهینه کردن عکس ها با تگ ALT

تگ Alt  در واقعی توضیحاتی برای عکس است که در هر صفحه می‌توان به آن اضافه کرد.این کار به چند دلیل می‌تواند مهم باشد.

۱.توضیحات جایگزین

زمانی که عکس شما در صفحه سایت تان بارگیری نشود ، تگ Alt متن جایگزینی است که به جای عکس نمایش داده می‌شود.

۲.تجربه کاربر

این می‌تواند برای کسانی  اختلال بینایی دارند مناسب باشد و می‌تواند تجربه کاربری خوبی را به همراه داشته باشد.

۳.رتبه گرفتن عکس ها

عکس ها به وسیله تگ Alt  می‌توانند در google image هم رتبه بگیرند و این می‌تواند برای صفحات شما ترافیک داشته باشد.

قدم ششم:افزودن structure data

Structure data  در واقع المانی هست که به گوگل در فهماندن محتوای صفحه کمک می‌کند.اگرچه structure data  به صورت مستقیم در رتبه بندی تاثیر گذار نیست ،اما به صورت غیر مستقیم در دیده شدن کمک زیادی می‌کند.شاید در نتایج جستجو با این المان روبرو شده باشید.برای اینکار می‌توانید از google structure data markup helper  کمک بگیرید و کد متخص به خودتان را تولید کنید.همچنین اگر با وردپرس کار می‌کنید این کار به راحتی با افزونه های مختلفی قابل انجام شدن است.

قدم هفتم:خوانایی مقالات

مطمئن شوید که مقالات صفحات سایت شما به راحتی قابل خواندن باشد.خوانایی مقالات به موتورهای جستجو کمک می‌کند تا با کنار هم قرار دادن محتوای شما متوجه شود که محتوا مربوط به چیست.اما یک دلیل مهم تر از آن این است که به کاربران کمک می‌کند مقاله شما را به راحتی دنبال کنند و بخوانند.

این کامل مشهود است که گوگل برای رتبه بندی به ماندگاری کاربران در صفحات (dwell time) و مقدار زمان صرف شده در صفحه (Time on page ) توجه می‌کند.پس این اهمیت دارد که اگرمحتوای شما به اندازه کافی پیچیده و غیر قابل فهم باشد به ارحتی از صفحه شما خارج می‌وند و وارد صفحه دیگری می‌شوند.

چند توصیه برای اینکه خوانایی مقالات تان را بهتر کنید.

۱.از کلمات سخت استفاده نکنید اگر نیازی نیست.

۲.پاراگراف ها و جملات کوتاه استفاده کنید.

خوانایی مقالات

سئو آن پیج چه چیزی نیست؟

۱.سئو آن پیج استافینگ کلمات کلیدی در عنوان ها ،متا توضیحات و محتوا نیست.

۲.سئو آن پیج به کار بردن یک تعداد مشخص کلمات کلیدی در محتوا تحت عنوان چگالی کلمات کلیدی نیست.

۳.سئو آن پیج نوشتن محتوای کوتاه نیست.طبق بررسی هایی که انجام شده در سال ۲۰۲۱ ،میانگین تعداد کلمات ۱۰ نتیجه برتر در صفحه جستجو ۲۴۱۶  بوده است.

سئو آن پیج چه چیزی هست؟

۱.اهدافی که صفحات سایت شما دنبال می‌کنند باید کاربر را به مقصدش برساند و او را راضی کند.یعنی نوع محتوا ، فرمت آن و جهتی که دنبال می‌کند اهدافی هستند که قصد کاربر پشت آن ها وجود دارد.

۲.محتوای شما باید به چیزی اشاره کند که کاربران انتظار دارند با آن مواجه شوند.

۳.همچنین شما نیاز دارید به مواردی مثل عنوان ها ، زیر عنوان ها ، لینک های  داخلی ، خوانایی محتوا و کیفیت محتوا در سئو آن پیج توجه کنید.

پیشنهاد می‌کنیم مقاله سئو آن پیج را مطالعه کنید تا به صورت جزئی تر با این بخش از استراتژی سئو بیشتر آشنا شوید.

سئو آف پیج (off-page seo)

سئو آف پیج   در واقع شامل اعمالی است که ما و دیگران در خارج از سایت به منظور بهبود رتبه سایت در نتایج سرپ انجام می‌دهیم که شامل سوشال سیگنال ها و لینک سازی های خارجی و مواردی دیگر می‌شود.طبق تحقیقاتی اخیرا مشخص شد که سئو آف پیج تا حدود ۷۵ درصد از استراتژی های موثر در حوزه دیجیتال است.

سئو آف پیج

چرا سئو آف پیج اهمیت دارد؟

گوگل تکرار موارد مثبت زیادی را در سایت ها بررسی می‌کند و به آن توجه دارد که بعضی از آن ها شامل:

۱.حجم بالای نظرات مثبت کاربران

۲.پیشنهاد سایت از طرف متخصصین آن رشته

۳.معرفی شدن توسط سایت های خبری با اعتبار بالا و سایت های مرجع مثل ویکی پدیا

تکنیک های سئو خارجی (آف پیج)

۱.تولید محتوای قابل اشتراک گذاری

۲.اینفلوئنسر مارکتینگ

۳.مشارکت به عنوان مهمان

۴.تعامل در شبکه های اجتماعی

۵.شرکت در فروم ها

۶.ارسال مقاله در وبلاگ ها

۷.استفاده از بیزینس من گوگل

۸.اشتراک اسناد

۹.عکس و اینفوگرافیک

۱۰.ویدیو مارکتینگ

۱۱.بازاریابی محتوا

۱۲. ارسال web2.0

لینک سازی خارجی

به لینک هایی که از وبسایت های دیگر به سایت ما داده می‌شود بک لینک گفته می‌شود.این لینک ها به شیوه ها و روش های مختلفی ممکن است توسط ما و یا دیگران ساخته شود.لینک سازی خارجی مهم ترین قسمت سئو خارجی محسوب می‌شود.

انواع بک لینک ها

انواع مختلفی از بک لینک ها داریم که هر کدام با توجه به معیارهایی می‌توانند تاثیر گذاری خاص خودشان را روی دامنه و صفحات سایت مان داشته باشد.

تعدادی از انواع مختلف بک لینک ها می‌تواند شامل:

۱. پست مهمان

۲. کامنتی

۳. رپورتاژ

۴.PBN

۵.وبلاگ نویسی

۶.سوشال بوکمارکینگ

۷.پروفایلی

۸.سوشال مدیا مارکتینگ

انواع مختلفی از بک لینک ها را داریم که هر کدام ممکن است هنوز هم از آن استفاده شود و یا بعضی از آن ها هم منسوخ شده باشد.

پیشنهاد می‌کنیم برای آشنایی بیشتر با بک لینک ها و میزان ارزشمند بودن آن ها مقاله انواع بک لینک  را که با جزئیات بیشتری ۲۳ نوع بک لینک را معرفی کردیم ، مطالعه کنید.

معیارهای بک لینک های با کیفیت

برای افزایش اعتبار سایت ما نیاز داریم که بک لینک های با کیفیت دریافت کنیم.معیار هایی که می‌توان برای یک بک لینک با کیفیت در نظر گرفت می‌تواند شامل:

۱.ارتباط

مرتبط بودن حوزه کاری ما با سایتی که از آن بک لینک دریافت می‌کنیم از موثر ترین عوامل یک بک لینک با کیفیت می‌تواند باشد.

۲.اعتبار

هر سایتی در نزد موتورهای جستجو از اعتباری برخوردار است که طبق فاکتور های خود موتور جستجو تعیین شده است.بک لینک هایی که دریافت می‌کنیم هر چه از سایتی باشد که اعتبار بیشتری نزد موتورهای جستجو داشته باشد،ارزش بیشتری دارد.

۳.تنوع

منظور از تنوع در انواع بک لینک ها آن است که بک لینک هایی که دریافت می‌کنیم از همگی از یک نوع نباشد.این بسیار مهم است که علاوه بر دو فاکتور قبلی توجه داشته باشیم که تنوع در نوع بک لینک از عواملی است که تاثیر گذاری پروفایل بک لینک ما را بیشتر می‌کند.

۴.قدرت

قدرت دامنه را اولین بار شرکت ماز تحت عنوان DA  مطرح کرد و از آن به بعد سئوکاران از آن به صورت نسبی به عنوان معیاری برای میزان قدرت دامنه و سنجش کیفیت بک لینک استفاده کردند.

چطور بک لینک بسازیم؟

همانطور که گفتیم شما برای آن که پروفایل بک لینک خوبی داشته باشید در درجه اول استراتژی بک لینک سازی خود را مطابق ۴ معیاری گفته شد قرار دهید.سپس تقویم بک لینک سازی خود را وضع کنید.اما قبل از این موارد جا دارد یک واقعیتی را به شما بگوییم تا اگر در ابتدای این مسیر هستید با دید بازتری رو به جلو حرکت کنید.

مت کاتس هدف این نیست که باک لینک‌ های شما طبیعی به نظر برسند . هدف این است که لینک‌ های شما واقعا طبیعی باشند.

معمولا متخصصین سئو کار حرفه ای برای دریافت بک لینک با کیفیت ،معمولا خودشان به دنبال ساخت بک لینک نیستند.البته که آن ها با تعیین استراتژی های مختلف سعی در آن دارند که دیگران به صورت طبیعی این بک لینک ها را دریافت کنند.این روش لینک سازی به روش کاملا سفید هست و صفحه ما علاوه بر داشتن یک محتوای خوب و با کیفیت ، در مرحله بعد با استفاده از ذکاوت خود برنامه ای را هدف می‌گیرد تا صفحه او توسط دیگران لینک داده شود.

در مقابل آن لینک سازی به روش کلاه خاکستری وجود دارد که در این روش سئوکار با چیدن برنامه لینک سازی خارجی ، سعی در آن دارد که خود این لینک ها را به وجود بیاورد و حتما باید توجه داشته باشد که این لینک ها در نظر گوگل طبیعی به نظر برسد.البته که ما از اینکه گوگل آیا واقعا متوجه این رفتار می‌شود یا خیر ،اطلاعات زیادی نداریم اما می‌دانیم که تا جای ممکن باید طبیعی سازی این لینک ها را با روش های مختلف در نظر داشته باشیم.

نکته ای که بسیار مهم وجود دارد و آن هم این است که کیفیت بک لینک و نه تعداد آن با ارزش است.

برندسازی

یکی از معیار های مهم برای رتبه بندی ،جستجوی نام برند ما است.ما باید با چیدن برنامه هایی روی افزایش جستجوی آن کار کنیم.جستجوی برند شامل جستجوی نام برند به تنهایی یا نام برند به علاوه یک یا دو کلمه که مربوط به محتوای سایت ما می‌شود. برای مثال شما وقتی در گوگل جستجو می‌کنید “خرید کفش دیجی کالا” در اینجا نام برند دیجی کالا را به کار بردید به دلیل برندسازی ای که شرکت دیجی کالا انجام داده است.

لوگو دیجی کالا

محتوای ویدیویی

یکی از راه هایی که می‌تواند برند سازی ما کمک کند می‌تواند تولید محتوای ویدیویی در شبکه های اجتماعی مثل یوتیوب ، آپارات ،اینستاگرام  و… باشد.تولید محتواهای ویدیویی از برنامه های بسیار تاثیر گذار در  برند سازی است.این روزها استقبال زیادی از ویدیوها می‌شود و کاربران ویدیو ها را به انواع دیگر محتواها ترجیح بیشتری می‎‌دهند.

محتوای تحقیقاتی

تولید محتواهای تحقیقی که پشتوانه آماری و علمی دارند یکی دیگر از راه های برندسازی  ، بک لینک سازیم و افزایش ترافیک سایت می‌تواند باشد.گوگل به طور مستقیم اشتراک گذاری محتواها در شبکه های اجتماعی را در روند رتبه گیری تاثیر نمی‌دهد اما این استراتژی ها به طور غیر مستقیم طبق تجربه ثابت شده که تاثیر خیلی زیادی دارند.

محتوای تحقیقاتی

پست مهمان

پست مهمان به معنای انتشار مقاله ی ما در وبسایت های دیگر به منظور افزایش آگاهی از برند  ، دیده شدن و ورود ترافیک است.برای انتتشار پست مهمان به معیار هایی که در گرفتن بک لینک با کیفیت اشاره کردیم دقت کنید و مراحل زیر را انجام دهید:

۱.لیستی از وبسایت هایی که در زمینه مربوط به شما کار می‌کنند و پست های مهمان یا مقاله را قبول می‌کنند ، تهیه کنید.

۲.در مورد ویژگی کاربران عمده هر سایت تحقیق کنید.

۳. محتواها و ایده های  با کیفیت  خود را که متناسب با برند آن بلاگ ها ،کاربرانش ونیازشون است را تولید کنید.

۴.با وبمستران آن سایت ها ارتباط برقرار کنید و یکی از محتواهای خود را به آن ها برای انتشار بدهید.

پست های فروم

یک پست فروم شامل شرکت در یک بحث و مکالمه آنلاین و با معنی در رابطه با موضوعی خاص است که در فروم های مختلف پست می‌شود.از مزایای شرکت در فروم ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱.ایجاد مشتری و کاربران جدید

۲.درک بهتر از نیاز و قصد مشتریان

۳.فرصت پاسخ گویی به به سوالات مشتریان یا مشتریان  احتمالی که پتانسیل تبدیل شدن به مشتری را دارند.

بازاریابی محتوا

انتشار یک مقاله در سایت خودتان یک بحث است اما تولید محتوا برای انتشار در سطح وب به عنوان بازاریابی محتوا محسوب می‌شود که یک محتوای خوب می‌تواند دیگران را مجاب کند آن را به اشتراک بگذارند و یا به آن لینک دهند.انواع تکنیک های بازاریابی محتوا می‌تواند شامل:

۱.پست های بلاگ

۲.اینفوگرافیک ها

۳.نظرسنجی ها و مطالعات و تحقیقات

۴.پی دی اف ها و ایبوک ها

زمانی که بازاریابی محتوا با لینک سازی ، سوشال سیگنال ها و بیانیه های مطبوعاتی و رپورتاژ ها ترکیب می‌شود به ساخت برند ما کمک می‌کند.

رپورتاژ

رپورتاژ ها شامل مقالاتی می‌شود که در وب سایت های دیگر منتشر می‌کنیم و جنبه تبلیغاتی دارند.از رپورتاژ ها گاها می‌توانیم به وبسایت خود لینک دهیم و این برای سایت ما اعتبار بخش خواهد بود.انواع رپورتاژ های مختلفی داریم که شامل رپورتاژ های پولی و رایگان می‌توانند باشند و در انتخاب رپورتاژ بسیار مهم است که به معیار های گفته شده برای لینک دهی دقت کنیم تا بازدهی بالایی از انتشار آن داشته باشیم.

تکنیک های مختلفی برای سبک نوشتن رپورتاژ و استراتژی لینک دهی وجود دارد که به افزایش اعتبار صفحات ما و ورود ترافیک کمک می‌کند و با توجه به برنامه لینک سازی با تعیین می‌شود.

ایونت ها

ایونت های آنلاین مختلفی از جمله برگزاری وبینار ها در پلتفرم های مختلف این روزها طرفداران زیادی پیدا کرده است.برگزاری وبینارها نه تنها به تعامل با کاربران کمک می‌کند بلکه به افزایش آگاهی از برند و افزایش تعامل در شبکه های اجتماعی کسب و کارمان نیز کمک زیادی می‌کند.همچنین وبینار ها به کاربران شخصیت بیزنس ما را معرفی می‌کند و این آشنایی مزایای زیادی خواهد داشت.

پادکست ها

پادکست ها این روزها شنونده های زیادی دارند و هر ماه هم به شنوندگان آن ها اضافه می‌شود.اگر در برنامه کسب و کار خود از پادکست ها استفاده نمی‌کنید اشتباه بزرگی کردید.چند تا از مزایای استفاده از پادکست ها در کسب و کارتان:

۱.کسب امتیاز برتری نسبت به رقبایی که هنوز از پادکست ها استفاده نمی‌کنند

۲.پیدا کردن مخاطبان و شنونده های جدید

۳.به اشتراک گذاشتن تجربه و تخصص تان

۴.فرصت قرار گرفتن در موتورهای جستجوی پادکست دیگر جدا از گوگل

راه اندازی پادکست برای دریافت بک لینک

نظرات و بررسی ها و امتیازدهی های کاربران

گرفتن نظرات و امتیازات  و فیدبک ها از کاربران به گوگل کمک می‌کند که متوجه شود صفحه شما با ارزش است و آن صفحات را به اشخاص بیشتری پیشنهاد دهد.همچنین امتیاز ها در صفحه سرپ گوگل قابل نمایش است و این اعتماد کاربران و افزایش نرخ کلیک و تبدیل را افزایش می‌دهد.

سئو تکنیکال

سئو تکنیکال

سئو تکنیکال شامل فرآیند بهنیه سازی سایت است تا موتورهای  جستجو بتوانند صفحات ما را پیدا کنند ،بفهمند و ایندکس کنند.

بهتره افراد مبتدی این را بدانند که برای سئو تکنیکال ،لزوما نیاز نیست که به موارد تخصصی تکنیکال تسلط داشته باشید.در این قسمت از سئو و بهینه سازی تمرکز اصلی بر روی مسائل پایه ای عملک و اجرای سایت است که مطمئن شویم ، صفحات توسط موتورهای جستجو پیدا  و ایندکس می‌شوند.

چرا سئو تکنیکال مهم است؟

به طور کلی اگر موتورهای جستجو نتوانند به صفحات شما دسترسی داشته باشند ، نمی‌توانند آن را بخوانند ،بفهمند و ایندکس کنند.به همین دلیل صفحات شما نمی‌توانند رتبه بگیرند و پیدا شوند.شما باید از اشتباهاتی از جمله پاک کردن صفحاتتان از لیست ایندکس گوگل و ضعیف کردن بک لینک هایتان خودداری کنید.۵ روش وجود دارد که باعث می‌شود شما دچار این اشتباهات نشوید.

۱.نوایندکس کردن متا تگ ها (noindex mata tags )

با اضافه کردن کد زیر به صفحه خودتان به موتورهای جستجو می‌گویید که صفحه شما را ایندکس نکند.اما این چیزی نیست که شما بخواهید انجام دهید و این ممکن است زمان هایی اتفاق بیفتد که شما فکرش را نمی‌کردید.

<meta name=”robots” content=”noindex”>

   برای مثال شاید شما یک تیم طراح را برای سایت خود استخدام کنید که سایت شما را طراحی کنند یا طراحی قبلی تان را بازسازی کنند.برای این که در طول این فرآیند این کار را انجام دهند ، ممکن است یک ساب دامنه در سایت خودشان ایجاد کنند.این منطقی به نظر می‌رسد ، سایتی که روی آن کار می‌کنند را نوایندکس کنند.اما اتفاقی که می‌افتد بعد از آن است که شما طرح را تایید می‌کنید و آن ها طرح را به دامنه شما انتقال می‌دهند و فراموش می‌کنند نوایندکس را در متا تگ حذف کنند.به این صورت است که صفحه شما از لیست ایندکس گوگل خارج می‌شود یا هرگز وارد آن نمی‌شود.

اما گاهی ام استفاده از نوایندکس می‌تواند مفید باشد.برای مثال صفحات نویسنده ها را معمولا برای سایت های کوچک نوایندکس می‌کنند.زیرا این صفحات از نظر موتورهای جستجو ارزشی ندارند.اما این صفحات از نظر کاربران گاهی مهم است.زیرا گاهی کاربران دوست دارند مقاله های نویسنده ی مورد علاقه خود را در یک سایت دنبال کنند.

به طور کلی شما باید حواستان به موارد نوایندکس باشد تا در زمان های درستی استفاده شوند و از نظر تکنیکالی دچار مشکل نشوید.

تگ noindex

۲.فایل Robots.txt

Robots.txt  فایلی است که معمولا  در دامنه اصلی شما قرار دارد که شما می‌توانید از طریق ( Yourdomain.com/robots.txt )

 به آن دسترسی داشته باشید.این فایل شامل مجموعه دستورات و قوانینی است که به کراولر ها و موتورهای جستجو می‌گوید که به چه صفحاتی بروند و وارد چه صفحاتی نشوند.

فایل robots.txt

همچنین توجه داشته باشید یک سایت می‌تواند چندین فایل robots.txt  داشته باشد اگر از ساب دامنه ها استفاده می‌کند.مثلا فرض کنید یک سایت مثل domain.com/robots.txt  یک فایل robots.txt  دارد و  این سایت در کنار آن شاید یک فروشگاه هم با ساب دامنه و فایل جدا مثل store.domain.com/robots.txt  داشته باشد و این دو فایل با هم متفاوت هستند و هر کدام قوانین مختص به خودشان را دارند.

این قوانین جوری ساخته شده اند که از چیزی  به نام دستور العمل ها (directives  ) استفاده بکنند و شما نیاز ندارید که بدانید همه آن ها چه چیزی هستند و چه کاری انجام می‌دهند.دو تا از این دستورالعمل ها هست که نیاز دارید بدانید.

۱.user agent

این دستور تعیین می‌کند که کدوم ربات به دستور مربوط است و مقداری که برای این دستور العمل باید قرار دهیم نام کراولر مورد نظر است.برای مثال  user agent  گوگل ، Googlebot  نام دارد.

۲.disallow

این یک صفحه یا دایرکتوری در دامنه است که نمی‌‌خوایم  user agent  آن را کراول کند.برای مثال وقتی مقدار disallow را (disallow:/ ) قرار دهیم به این معنی است که ربات های user agent  هیچکدام از صفحات ما را کراول نکنند.این دستور در بعضی جا ها مثل کراول نکردن صفحه /wp-admin/  کاربرد دارد ولی در استفاده از آن بسیار دقت کنید.اگر در جایی به مشکل ایندکس نشدن برخوردید اولین جایی که باید نگاه کنید همین قسمت است.

۳.نقشه سایت (sitemaps)

نقشه سایت شامل  فایل xml  است که لیستی از url  های مهم وبسایت در آن قرار دارد.نقشه های سایت به موتورهای جستجویی مثل گوگل کمک می‌کند که سایت را آگاهانه تر کراول کنند.ساختن یک نقشه سایت می‌توان پیچیده باشد اگر شما سر از کدنویسی در نیاورید.اما اگر شما از یک cms  مثل وردپرس استفاده می‌کنید ،افزونه هایی مثل یواست و رنک مث به طور خودکار می‌توانند برای شما یک sitemap  بسازند.

برای اینکه به موتورهای جستجو کمک کنید نقشه سایت شما را پیدا کنند ، می‌توانید به طور مستقیم آن را در فایل robot.txt  خود قرار دهید یا آن را گوگل سرچ کنسول تایید کنید.

۴.ری دایرکت ها (Redirects)

نقشه سایت شامل  فایل xml  است که لیستی از url  های مهم وبسایت در آن قرار دارد.نقشه های سایت به موتورهای جستجویی مثل گوگل کمک می‌کند که سایت را آگاهانه تر کراول کنند.ساختن یک نقشه سایت می‌توان پیچیده باشد اگر شما سر از کدنویسی در نیاورید.اما اگر شما از یک cms  مثل وردپرس استفاده می‌کنید ،افزونه هایی مثل یواست و رنک مث به طور خودکار می‌توانند برای شما یک sitemap  بسازند.

برای اینکه به موتورهای جستجو کمک کنید نقشه سایت شما را پیدا کنند ، می‌توانید به طور مستقیم آن را در فایل robot.txt  خود قرار دهید یا آن را گوگل سرچ کنسول تایید کنید.

۵.تگ کنونیکال (canonical)

تگ کنونیکال (canonical) یک قطعه کد html  است که به صورت زیر نوشته می‌شود.

				
					<link rel=”canonical” href=”https://yourdomain/slug” />
				
			

هدف این تگ این است که به موتورهای جستجو بگوید که کدوم url  ترجیح ما است و این از مشکل محتوای تکراری جلوگیری می‌کند.

تگ کنونیکال در واقع شبیه به ریدایرکت عمل می‍کند اما یک تفاوت دارد.در ریدایرکت عمل تغییر مسیر هم برای خزنده های موتور جستجو اتفاق می‌افتد و هم برای کاربران سایت ، اما در تگ کنونیکال این اتفاق فقط برای موتورهای جستجو است و کاربران به صفحه قبلی دسترسی دارند.از مزایای آن هم این است که محتوا دیگر کپی محسوب نمی‌شود و اعتبار آن ها یکی می‌شود.

این نکته را هم باید توجه داشته باشید که گاهی ممکن است تگ کنونیکال توسط گوگل نادیده شود و این معنای آن است که خود گوگل آن صفحه را ترجیح می‌دهد.برای مثال اگر ما یک نسخه http  از سایت داشته باشیم و نسخه دیگرمان https  باشد.در صورتی که ما تگ کنونیکال را روی نسخه نا امن http  تنظیم کنیم خود گوگل احتمالا آن را رد می‌کند و نسخه امن  https  را ترجیح می‌دهد.

اگر از  cms  مثل وردپرس استفاده می‎کنید ،نگران نباشید خود وردپرس توسط افزونه هایی که دارد بسیاری از این مشکلات را مدیریت می‌کند.

استراتژی های سئو تکنیکال

برای مدیریت و تعیین استراتژی های برنامه ریزی شده و معین ، نیاز داریم در سئو تکنیکال گذری به ساختمان و ساختار سایت هم بزنیم.برای آن که بتوانیم سایت را در سلامتی کامل نگه داریم و از مشکلات تکنیکالی آن را حفظ کنیم و رو به بهینه سازی ببریم نیازمند اقداماتی است که در این قسمت به آن ها می‌پردازیم.

۱.مطمئن شوید ساختار سایت تان سلسله مراتب منطقی ای را دنبال کند

ساختار سایت به معنای راهی است که شما محتوای سایت تان را سازمان دهی می‌کنید.می‌توانید به آن به شکل یک نقشه ذهنی نگاه کنید.به این صورت که در ابتدای آن صفحه اصلی قرار دارد.بعد از آن احتمالا شاخه هایی از عنوان های صفحات مهم شما مانند خدمات ،درباره ما  و بلاگ تان از صفحه اصلی شما به وجود می‌آیند.سپس از این صفحات احتمالا شاخه های بیشتری هم در سطح هایی بعدی به صفحات بیشتر دیگری خواهید داشت.

این شاخه ها نماینده لینک های داخلی ای هستند که در از یک صفحه شما به صفحه دیگر لینک داده شده اند.این به موتورهای جستجو کمک می‌کند که رابطه بین این صفحات را متوجه شود و درک کند.معماری صحیح سایت همچنین کمک می‌کند که خزنده ها صفحات شما را به طور کارآمد تری بخزند.به همین دلیل است که ساختار سلسه مراتبی صحیح مهم است.

این توضیحات ساده ای بود که در مورد ساختار صفحات سایت داده شد.این می‌تواند پیچیده تر باشد اگرصفحات زیادی مانند صفحات پست بلاگ ،صفحه محصولات و دسته بندی ها به آن اضافه شود.پیشنهاد می‌کنیم مقاله راهنمای لینکسازی را مطالعه کنید تا در آن عمیق تر شوید.

۲.اهمیت سرعت سایت

در سال ۲۰۱۰ گوگل گفت که سرعت سایت در دسکتاپ را به عنوان یکی از معیار های رتبه بندی در نظر می‌گیریم و سپس در سال ۲۰۱۸  این قضیه را به موبایل هم بسط داد.نیاز نیست که شما برای هر میلی ثانیه که زمان می‌برد صفحات شما لود شود وسواسی باشید.

آپدیت سرعت ،فقط بر روی صفحاتی که تجربه آهسته ای را برای کاربران دارند و درصد کمی از کوئری ها تاثیر گذار است.بنابراین شما نمی‌خواهید که صفحاتتان آهسته لود شود.

سه اقدام مهم در بحث سرعت وجود دارد که هر وبسایتی باید به آن توجه کند.

۱.کش کردن محتوای سایت

کش کردن در واقع  ذخیره موقت کپی فایل ها است ، بنابراین محتوا به روش کارآمدتری توسط این ذخیره می‌تواند به بازدیدکنندگان برسد.اکثرا شرکت های هاستینگ دارای امکان کش کردن هستند.

۲.فشرده سازی عکس ها

فشرده سازی عکس ها ، اندازه فایل ها را کوچک تر می‌کند و فایل های کوچک تر باعث لود سریع تر صفحات شما می‌شود.شما می‌توانید برای انجام این کار از سایت هایی مثل shortpixel یا نرم افزارهایی مثل فتوشاپ برای انجام این کار استفاده کنید.

۳.تلاش در جهت رفع ۵۰ خطا در سئو

صدها خطای احتمالی در سئو تکنیکالی وجود دارد که بعضی از آن ها قطعا  در سایت شما رخ خواهد داد.بعضی از این خطاها شامل :

۱.صفحات با لینک شکسته توسط لینک های داخلی به آن ها لینک داده شده است.

۲.صفحات زامبی شامل صفحاتی که هیچ لینکی به آن ها داده نشده است.

۳.مشکلات محتوای تکراری

۴.زنجیره ریدایرکت ها

بهتر است با استفاده از ابزارهای بررسی ،مسائل فنی وبسایت خود را بررسی کنید و خطاهای احتمالی را رفع کنید.این ابزارها گزارش کاملی از تحلیل صفحات سایت شما در اختیارتان قرار می‌دهند که می‌توانید برای رفع آن ها برنامه ریزی کنید.با استفاده از ابزار هایی مثل ahrefs یا نرم افزار  screaming frog  می‌توانید این اقدامات را انجام دهید.

بنابراین اگر شما می‌خواهید اقداماتی بیشتر برای سرعت سایت انجام دهید ، این فرآیند کمی پیچیده تر و تکنیکالی تر می‌شود.پیشنهاد می‌کنیم مقاله افزایش سرعت سایت وردپرسی را مطالعه کنید تا با اقدامات و افزونه هایی که در آن معرفی می‌شود بیشتر آشنا شوید.

ابزارهای سئو

ابزارهای سئو

نقش ابزارها را در پیشبرد اهداف بهینه سازی و سئو نمی‌توان انکار کرد و از آن گذشت.ابزارهای زیادی برای قسمت های مختلف سئو وجود دارد که هر کدام برای هدفی قابل استفاده هستند.بعضی از آن ها را برای یافتن کلمات کلیدی و بعضی دیگر را برای تحلیل لینکسازی های داخلی و خارجی سایت  استفاده می‌کنیم.در مواردی هم همانطور که گفته شد ما نیاز به تحلیل رقبای خودمان داریم و در اینجا بخش هایی را باید به کمک ابزارها انجام دهیم.

ابزارهای گوگل

گوگل به منظور آسان سازی کار وبمستران ابزارهای رایگانی در اختیار سایت ها قرار می‌دهد که به طور اختصاصی و شخصی منحصر به خود سایت است و دیگران به آن دسترسی ندارند.این ابزارها اطلاعات کاملی درباره قسمت های مختلف سایت در اختیار شما می‌گذارند که بتوانید با تحلیل این داده ها ،برنامه ها و استراتژی هایی به منظور بهینه سازی سایت تان تدوین کنید.با چند تا از این ابزار ها آشنا شویم.

سرچ کنسول گوگل

ابزار سرچ کنسول گوگل (google search console)  یکی از ابزارهای رایگانی است که هر شخصی بعد از راه اندازی سایت خود می‌تواند در اختیار داشته باشد.در این ابزار اطلاعات مختلفی وجود دارد و همچنین اقداماتی زیادی را می‌توان از همین ابزار به منظور بهینه سازی به طور مستقیم انجام داد.شرح قسمت های مختلف این ابزار در این مقاله نمی‌گنجد و نیاز است که در مطلبی جداگانه به آن بپردازیم.اما به طور کلی داده های این ابزار مربوط به اطلاعات موجود در صفحه سرپ گوگل است.شامل کوئری هایی که توسط کاربران جستجو شده و بر روی آن ها کلیک شده است.همچنین این ابزار دارای قسمت هایی است که مربوط به سئو تکنیکال سایت می‌شود.

سرچ کنسول گوگل

گوگل آنالیتیکس

ابزار گوگل آنالیتیکس (google analytics) ابزار دیگری است که گوگل در اختیار افراد می‌گذارد تا با استفاده از آن رفتار مخاطبان خود را بسنجند.این ابزار هم پیچیدگی های خود را دارد که مربوط به شناخت عکس العمل بازدید کنندگانی که وارد سایت می‌شوند و تعاملی که با المان های مختلف سایت برقرار می‌کنند.

دیگر ابزارهای گوگل

گوگل باز هم ابزارهای رایگان دیگری در اختیار افراد قرار می‌دهد که ابزارهای پیچیده تری نسبت به ابزارهای قبلی هستند و نیازمند دانش کار با آن ها هست.بعضی از این ابزار ها شامل گوگل تگ منیجر ، دیتا استودیو ، گوگل اُپتیمایز و چند ابزار دیگر است.

ابزارهای آنالیز سایت

همانطور که گفته شد به دلیل وجود المان های زیادی که ممکن است صفحات ما داشته باشند برای بررسی و تحلیل صفحات نیازمند ابزار هایی در این جهت هستیم.با استفاده از این ابزارها می‌توانیم لینک های ورودی و خروجی خودمان و رقبا ،انکر تسکت ها ، تگ ها ، ریدایرکت ها ،صفحات ۴۰۴ ،لینک های شکسته و بسیاری دیگر از مواردی که برای آنالیز سایت و رسیدن به استراتژی مناسب داریم را بررسی کنیم.برخی از این ابزارها . افزونه ها که هم در سئو آن پیج ، هم سئو آف پیج و هم سئو تکنیکال قابل استفاده هستند را نام می‌بریم.

۱.ahref

۲.Moz

۳.semrush

۴.screaming frog

۵.majestic

۶.ubersuggest

۷.افزونه یواست سئو

۸.افزونه رنک مث

ابزارهای تحقیق کلمه کلیدی

همانطور که قبل تر هم گفتیم ، قبل از شروع به تولید محتوا برای سایت باید تقویم محتوایی را برای سایت خود تعیین کنیم.برای تعیین استراتژی تولید محتوا نیاز داریم که ابتدا کلمات کلیدی خود را پیدا کنیم.یکی از بهترین ابزار ها برای این کار خود پیشنهاد های گوگل است.پیشنهاد های گوگل به این دلیل بسیار مفید است که در اصل جستجوی کاربران را پیشنهاد می‌دهد.استفاده از پیشنهاد های خود گوگل در کنار خود ابزار گوگل که گوگل کیورد پلنر است بسیار کارآمد تر است.زیرا در کیورد پلنر شما می‌توانید به میزان جستجوی ماهانه کلماتی که پیدا کرده اید دست پیدا کنید.چند ابزار کاربردی دیگری را که می‌توانید از آن ها استفاده کنید ابزارهای زیر هستند:

۱.kwfinder

۲.keywordtool.io

۳.ubersuggest

۴.google trends

ابزارهای زیادی برای قسمت های مختلف سئو  وجود دارد که معرفی و توضیح آن در این مقاله جایی ندارد. پیشنهاد می‌کنیم مقاله ابزار های سئو را مطالعه کنید تا بیشتر با نقش ابزار ها در سئو آشنا شوید.

برای یادگیری سئو از کجا شروع کنیم؟

شاید این سوال خیلی از افراد باشد که چطور سئو را یاد بگیریم و از کجا شروع کنیم.در اینجا می‌خواهیم چند نکته را برای شما شرح دهیم بلکه شروع یادگیری شما روشن تر و شفاف تر باشد.

برای یادگیری سئو از کجا شروع کنیم؟

۱.یادگیری نکات پایه

اولین کاری که باید انجام دهید آن است که اطلاعات پایه ای را در مورد سئو یاد بگیرید.درس های بسیاری زیادی در منابع مختلف در سطح اینترنت وجود دارد.شما می‌توانید مطالب وبلاگ نبض مارکتینگ را بخوانید و مقالات ما دید بسیاری خوبی از پایه های سئو به شما یاد می‌دهد.همچنین می‌توانید از ویدیو ها و کتاب های مبتدی سئو در یوتیوب و آپارت و سطح اینترنت استفاده کنید.دوره های سئو زیادی درسطح اینترنت وجود دارد.همچنین می‌توانید از دوره های آنلاین از جمله دوره جامع سئو نبض مارکتینگ استفاده کنید.منابع زیادی برای یادگیری اطلاعات پایه سئو وجود دارد که مطئنا در پیدا کردن آن مشکل پیدا نخواهید کرد.

حال قبل از اینکه شروع به یادگیری این نکات پایه کنید ، باید بدانید که تمام عمل هایی که در سئو انجام می‌شوند برابر نیستند.بعضی از اقدامات نتیجه های صد برابری دارند و بعضی از عمل ها نتایج کوچکی ایجاد می‌کنند.بنابراین درک تفاوت این اعمال در سئو بسیار مهم است.این تفاوت بین کسایی است که در کمپین های سئویی خود موفق هستند و کسانی که به یک سری مثال کم تاثیر اهمیت می‌دهند.پس چیزی که شما باید یاد بگیرید به عنوان یک سئوکار این است که تمرکز روی مثال مهم با نتایج بالا و حداقل تلاش را داشته باشید.

یادگیری نکات پایه سئو

اولین مسئله ای که باید به عنوان یک بهنیه ساز محتوا یاد بگیرید ایجاد محتوا با کیورد تارگتینگ است .در سئو محتوا باید توانایی درک تفاوت بین کلمات کلیدی اطلاعاتی (informational) که میتواند مربوط به وبلاگ ها باشد و معامله ای (transactional)  که مربوط به صفحات لید و فروشگاهی یا صفحات محلی است را داشته باشید.جوری که شما این صفحات را سازمان دهی می‌کنید ،  به مقاصد کاربران (user intent) برمیگردد.پس باید محتوا وبلاگ ها طوری طراحی ‌می‌شوند که به کاربر اطلاعات بدهند و صفحات کلمات کلیدی معامله ای طوری طراحی می‌شوند که نرخ تبدیل را افزایش دهند.

یک مسئله فاندامنتالی در سئو این است که بدانید چطور محتواهای جدید برای کلمات کلیدی هدف قرار گرفته ایجاد کنید یا چطور محتواهای موجود را ارتقا دهید.زیرا اکثر سایت ها دارای محتواهای ضعیف ، کپی و قدیمی هستند.

۲.لینک سازی (link building)

ممکن است در برخی منابع بسیار دیده شود که گفته شده لینک سازی خیلی اهمیت ندارد اما شواهد نشان داده است که لینک سازی هنوز هم از اهمیت بالایی برخوردار است.بدون لینک سازی خیلی سخت خواهد شد که در  نتایج رتبه گرفت.شما باید مدت زمان زیادی را صبر کنید که بدون لینک سازی بتوانید رتبه بگیرید و این خیلی سخت خواهد شد.

فرض کنید در شرایط برابری با رقبایتان برای مثال هر دوی شما محتوا خیلی خوبی دارید ،هر دو طراحی و سرعت خوبی در سایت دارید و هر دو تجربه کاربری عالی ای دارید.در این جا گوگل عوامل و منابع خارجی را باید ملاک قرار دهد.اینجاست که لینک سازی اهمیت پیدا می‌کند و داشتن لینک هایی از سایت های مرتبط است که تعیین کننده جایگاه شما می‌شود.هر سایتی که از منابع معتبر تر و لینک های با کیفیت تر ی داشته باشد ارزش بیشتری را برای سایتش ایفا کرده است.این ممکن است در آینده تغییر کند اما در حال حاضر از فاکتور های مهم برای جایگاه یک سایت به حساب می‌آید.

۳.بهینه سازی تجربه کاربری (UXO)

بهینه سازی نرخ تبدیل

یکی از مهم ترین مسائل سئو پرداختن به تجربه کاربری است که احتمالا از لحاظ موتورهای جستجو این مهم ترین هدف باشد.تمامی مسائلی که در سئو تکنیکال به آن پرداخته می‌شود برای آن است که تجربه کاربری را ارتقا دهیم اما هر کاری که به بهتر شدن تجربه کاربری کمک کند باید درون سایت انجام دهیم که این کار به بهینه سازی هر چه بیشتر سایت و از آن مهم تر افزایش نرخ تبدیل ما می‌شود.

درک اینکه چطور یک محتوای موجود را بهینه کنیم ،درک اینکه چطور لینک بدست بیاوریم و درک اینکه که چطور تجربه کاربری را بهبود ببخشیم می‌تواند از شما یک متخصص سئو کار بلد بسازد.

۴.بهینه سازی نرخ تبدیل (CRO)

بهینه سازی نرخ تبدیل یکی از مهم ترین مواردی است که در سئو باید آن را یاد بگیرید زیرا که مهم نیست چه مقدار ترافیک را به سایت می‌آورید ، اگر نتوانید این ترافیک را به لید و مشتری تبدیل کنید.این جا دقیقا جایی است که نقش cro وارد می‌شود.پس شما باید صفحات خود را تا جایی که ‌می‌توانید با بالاترین حد تبدیل برسانید.

۵.اکشن

یکی از مهم ترین قسمت های این موضوع همین مورد آخر است.شما در حاضر تمام مسائل پایه ای را یاد گرفتید و حالا یکی از بهترین توصیه ای هایی که می‌توانید بشنوید این است که روی پروژه خودتان کار کنید.یکی از بهترین روش های یادگیری این است که آزمون و خطا کنید.دانش سئو ، دانش آزمون خطا است و شما باید به چالش هایی در سئو برخورد کنید و روی آن ها کار کنید و برای آن ها استراتژی بچینید.با صرف یادگیری تنها ، شما فقط اطلاعات را جمع می‌کنید و بی استفاده می‌مانند.

 

اقدام به عمل در سئو

در سئو افراد زیادی وجود دارند که از نظر آکادمیک و اطلاعات بسیار بلد هستند اما این اطلاعات را هیچوقت استفاده نکرده اند و برای مثال در یک دانشگاه ممکن است یک استاد اطلاعات زیادی در مورد بیزنس ءتاریخچه بیزینس و … اطلاعات مختلفی داشته باشد اما هرگز یک بیزینس را شروع نکرده باشد.پس تجربه در کنار اطلاعات است که از شما یک سئو کاربلد می‌سازد.

توصیه ما این است که ۸۰-۹۰ درصد زمان خود را روی تجربه کردن بگذارید و ۱۰-۲۰ آن را صرف یادگیری کنید چرا که بهترین روش یادگیری تجربه است.

اگر می‌خواهید به صورت جزئی تر درمورد شروع یادیگری سئو بدانید پیشنهاد می‌کنیم مقاله برای یادگیری سئو از کجا شروع کنیم را مطالعه کنید.

چک لیست آموزش سئو

در اینجا می‌خواهیم توضیح مختصری درمورد چک لیست آموزش سئو به شما ارائه دهیم تا کمی مسیر شفاف تری برای شروع داشته باشید و بدانید برای استخدام در شرکتی یا شروع پروژه شخصی خود به چه مواردی نیاز دارید.

محتوا

محتوا

محتوا را بشناسید ، نحوه نوشتن یک محتوای خوب را یاد بگیرید.لحن محتوا نویسی و تعیین پرسونا را تمرین کنید.محتوای خود را منسجم کنید و چیدمان عنوان ها و هدایت کاربر توسط محتوا را بشناسید.

تحقیق کلمات کلیدی

تحقیق کلمات کلیدی

پیدا کردن کلمات کلیدی کم رقابت و پر جستجو را یاد بگیرید و نوع کلمات کلیدی را تشخیص دهید.کیورد تارگتینگ و چین استراتژی میحتوایی را بر اساس کلمات کلیدی را تمرین کنید.

لینک سازی داخلی

لینکسازی داخلی

بعد از نوشتن محتوا ها بر اساس تقویم محتوایی تان باید لینک سازی داخلی و تعیین استراتژی مناسب آن را بلد باشید.معماری اطلاعات را بشناسید و طبق اصول آن پیش روید.

سئو تکنیکال

مباحث تکنیکال

شما نیاز دارید محتواهای خود را برای گوگل بشناسانید.نقشه سایت و فایل robot.txt خود را قرار دهید.انواع url ها را بشناسید.انواع تگ ها و کاربرد آن را یاد بگیرید و همچنین از سرعت سایت غافل نشوید تا تجربه کاربران شما دچار کمبود نشود.همچنین انواع ارورها را بشناسید و راه‌های رفع آن‌ها را یاد بگیرید یک سایت پر از عیب در همه‌ی زمینه‌های سئو به مشکل می‌خورد.

ابزارهای سئو

ابزارها

شما نیاز دارید کار با ابزار های سرچ کنسول گوگل ،گوگل آنالیتیکس ،تگ منیجر و همچنین بهتر است ابزار های جانبی مثل moz ،ahref اسکریمینگ فراگ را یاد بگیرید. این ابزار ها در همه ی استراتژی های سئو شما شامل آن پیج ،آف پیج و تکنیکال و تحلیل رقبای تان به کار شما می‌آید.شما می‌توانید گزارش های ماهانه سایت خود را از طریق ابزارها در بیاورید و از آن ها استفاده کنید.

لینکسازی خارجی

بعد از تولید محتوای مداوم و لینک سازی های خارجی ، کم کم سایت شما اعتباری نزد گوگل می‌گیرد و همچنین ترافیکی به سایت شما راه باز می‌کند.در این قسمت شما باید به چیدن استراتژی آف پیج فکر کنید و لینک سازی های خارجی انجام دهید.این کاملا به شما بستگی دارد که روی رپورتاژ کار کنید ،سوشال سینگال انجام دهید ،در فروم ها فعالیت کنید یا ترکیبی از این موارد را داشته باشید.

این موارد فقط توضیح خیلی مختصری است و اگر بخواهیم جزئی تر شویم نیاز به یک مقاله تخصصی تر داریم.پیشنهاد می‌کنیم مقاله چک لیست آموزش سئو را که با جزئیات خیلی بیشتری به این موارد پرداختیم مراجعه کنید.

ویدیوهای آموزش سئو

ویدیو های رایگان آموزش سئو زیادی وجود در سطح اینترنت وجود دارد که شرکت های بزرگ و سئوکار بزرگ دنیا آن ها را به  اشتراک گذاشته اند.تیم خلاقیت نبض مارکتینگ به دلیل افزایش سطح آگاهی مخاطبان خودش و استفاده از منابع به بروز و قوی در سطح جهانی تصمیم گرفت که تعدادی از این منابع را به زبان فارسی ترجمه کرده و در اختیار مخاطبینش قرار دهد.می‌توانید برای مشاهده این موارد به صفحه ویدیوهای آموزش سئو مراجعه کنید.

کتاب های آموزش سئو

یکی دیگر از منابع آموزشی برای سئو ،استفاده از کتاب های آموزشی سئو است.کتاب ها به دلیل آن که با جزئیات و دقت بیشتری به به مباحث می‌پردازند ،می‌توانند یکی از منابع کارآمد و قوی برای یادگیری دانش سئو به شمار بیایند.به همین دلیل تیم نبض مارکتینگ تصمیم گرفت برای مخاطبین خودش مجموعه ای از کتاب های آموزش سئو به زبان انگلیسی و فارسی معتبر را که در آن به  تکنیک های کاربردی سئو پرداخته اند را برای شما جمع آوری کند تا آرشیو کاملی از مباحث یادگیری سئو را بتوانید در آن جستجو کنید.پیشنهاد می‌کنیم در پروسه یادگیری تان سری به صفحه کتاب های سئو ما بزنید.

روش های درآمد زایی از سئو

احتمالا به این فکر می‌کنید که فرضا سئو را یاد گرفتم ،حالا چطوری می‌توانم از آن کسب در آمد کنم.آیا کسب در آمد از سئو به یک یا دو روش محدود می‌شود یا کانال های مختلفی برای کسب درآمد هست؟در این بخش تعدادی از این موارد را بررسی می‌کنیم.

روش های درامد زایی از سئو

۱.استخدام به عنوان سئوکار

اولین روش و یکی از ساده ترین روش ها این است که شما سئو را یاد بگیرید و پس تجربه  انجام یکی دو پروژه تمرین برای خود به عنوان یک کارشناس سئو در یک مجموعه استخدام شوید.در نهایت هم با کسب تجربه در این مجموعه به عنوان یک مدیر سئو شوید.

۲.فریلنسر

دومین روش این است که شما به عنوان یک شخص دورکار تعدادی پروژه را همزمان مدیریت کنید.در این روش شما می‌توانید تا ۴ پروژه را همزمان سئو کنید.

۳.سایت محتوا محور

روش سوم برای در آمد زایی از سئو ،تولید محتوا برای یک سایت وبلاگی و انجام سئو برای آن است.در این روش شما می‌توانید بر روی کلمات گپ که معنای آن است که میزان سرچ بالایی دارند و هنوز تعداد زیادی محتوا برای آن تولید نشده کار کنید  سپس با گرفتن تبلیغات مثل تبلیغات کلیکی،بنری و یا پذیرش رپورتاژ از آن ها درآمد زایی کنید.

۴.کسب درآمد از همکاری در فروش(افیلیت مارکتینگ یا affiliate marketing)

همکاری در فروش یا افیلیت مارکتینگ یک روش پرطرفدار جهانی ، کارآمد و یک معامله برد برد است که همان طور که از اسم آن معلوم است شما می‌توانید با سایت هایی که سیستم همکاری در فروش ارائه می‌دهند ،بدون آن که خودتان نیاز به تهیه محصول داشته باشید یا نیاز باشد فروشگاه راه اندازی کنید ،محصولات و خدمات آن ها به فروش برسانید.به این صورت که سایتی محتوا محور ایجاد کنید و با سئو آن را رتبه بگیرید و به بازدیدکنندگان خود پیشنهاد محصولات و خدمات را بدهید.بهتر است که در این روش موضوع سایت تان  مرتبط با آن سیستم همکار شما باشد.

۵.کسب درآمد دلاری

یکی دیگر از روش های درآمد زایی  ،سئوسایت خارجی زبان و کسب در آمد از طریق گوگل ادسنس که تبلیغات خود گوگل است می‌تواند باشد.همچنین سیستم درآمدی افیلیت را هم در این نوع سایت ها می‌توانید از سیستم های همکاری در فروش خارجی داشته باشید.اما باید این نکته را توجه داشته باشید سئو در زبان انگلیسی بسیار سخت و پر رقابت است و بعد از اینکه شما به مباحث سئو مسلط شدید برایتان راحت تر است که در این مسیر وارد شوید.

۶.ساخت فروشگاه

ششمین راه در آمد زایی از طریق سئو ،ساخت کسب و کار شخصی در هر حوزه ای که هستید می‌توانید باشد.شما با راه اندازی یک سایت شخصی فروشگاهی و با تامین محصولات آن به صورت مستقیم یا واسطه می‌توانید درآمد زایی کنید.همچنین این سایت شما می‌تواند یک سایت خدماتی باشد و شما با ارائه خدمات درآمد زایی کنید.

۷.آموزش سئو

یکی دیگر از راه هایی که می‌توانید بعد از تسلط به مباحث  سئو از آن درآمد داشته باشید ، انتقال تجربیاتتان در قالب آموزش های مباحث مختلف سئو و درآمدزایی از می‌تواند باشد.

۸.ساخت ابزار

این روش درآمد زایی کمی تخصصی تر و البته با درآمد زیادی هم می‌تواند همراه باشد .ساخت ابزارهای سئو برای قسمت های مختلف آنالیز سئو یک سایت یکی از روش هایی است که می‌توانید به آن فکر کنید.

۹.مشاور و استراتژیست سئو

راه دیگری برای درآمد زایی وجو د دارد که شما بعد از آزمون و خطا در سئو و کسب تجربه به عنوان یک متخصص سئو می‌توانید به آن بپردازید مشاوره برای کسب و کار های مختلف و راهنمایی و چیدن استراتژی می‌تواند باشد که یکی از روش های خوب درآمد زایی با کمترین میزان تلاش است.البته این به معنای آن نیست که شما زحمتی برای آن نمی‌کشید ، بلکه شما تجربیات چندین ساله خودتان را در قالب یک پکیج که برای آن زحمت کشیده اید انتقال می‎‌دهید.

استاد سئو

به طور کلی چند نوع سئوکار داریم و سئو کار ها از نظر توانایی و ویژگی ها به چند دسته تقسیم می‌شوند؟

کارآموز سئو (seo trainee or junior)

دسته اول کار آموزان سئو هستند.این افراد احتمالا با مباحث کلی سئو آشنایی دارند و به دنبال افزایش تجربه در پروژه های مختلف هستند.بعضی شرکت ها هم شاید افرادی را که اطلاعات زیادی ندارند را به عنوان کارآموز صفر سئو استخدام کنند و فرصت تجربه و کار را به این افراد بدهند.

کارشناس سئو (seo specialist)

دسته دوم کارشناسان سئو هستند.این افراد به مباحث سئو برای رتبه گیری یک سایت به تسلط رسیده اند.توانایی تدوین استراتژی و برنامه ریزی برای پیشرفت یک سایت را دارند.به ابزارهای سئو تسلط پیدا کرده اند و برای پروژه های که خیلی سخت نیستند می‌توان کار را به آن ها سپرد و یا در یک تیم سئویی به عنوان کارشناس فعالیت داشته باشند.

متخصص سئو (seo expert)

دسته سوم متخصصین سئو هستند.این افراد به تسلط بالایی برای هدایت یک پروژه رسیده اند و با تجارب بسیار توانایی ارائه راه حل هایی ، می‌توانند در پروژه های چالشی و سخت از پس آن بر بیایند.توانایی ها و تخصص های یک متخصص سئو از کارشناس بیشتر است.یک متخصص سئو همچنین می‌ تواند به عنوان یک مشاور و استراتژیست ، راه کار های خوبی به کسب و کار ها بدهد.

مدیر سئو (seo manager)

دسته چهارم مدیران سئو هستند که یک تیم سئو را هدایت و اداره می‌کنند.یک مدیر سئو ممکن است مدیریت کارشناسان سئویی را داشته باشد که هر کدام چندین پروژه دارند و یا مدیریت تیم سئو یک سایت بزرگ که حجم محتوایی زیادی را شامل می‌شود داشته باشد.

استاد سئو کیست؟

استاد سئو شخصی است که خود به مباحث سئو تسلط کافی داشته باشد و با تجربه کردن پروژه های مختلف بتواند در هر زمینه آن حرفی برای گفتن داشته باشد.استاد سئو به دلیل آن که خم و چم راه را بلد است و مسیر را طی کرده است می‌توانید به برای آن که به شما آموزش دهد به او اعتماد کنید

پیشنهاد می‌کنیم با مطالعه صفحه استاد سئو بیشتر با ویژگی هایی که یک استاد سئو می‌تواند داشته باشد آشنا شوید.

درآمد سئوکار ها چقدر است؟

البته که میزان در آمد یک سئو کار بستگی به این دارد که از چه روش هایی برای در آمد زایی استفاده می‌کند.میزان حقوق یک  سئو کار در یک شرکت بسته به این که چه وظیفه ای دارید متغییر است.حقوق یک کارشناس سئو از میزان ۲ میلیون شروع می‌شود و تا ۵ میلیون هم ممکن است باشد.به همین میزان که وظیفه شما تخصصی تر شود و به عنوان متخصص سئو و یا مدیر سئو مشغول باشید درآمد ها تا دو رقمی هم می‌رود.

این سمت های شغلی در شرایطی است که شما در شرکتی استخدام باشید.حال اگر شما شما به عنوان یک فریلسنر کار کنید ، درآمد بیشتر خواهید داشت.به عنوان یک فریلنسر شما می‌توانید همزمان روی ۳-۴ یا پروژه کار کنید . به ازای هر پروژه بسته به تخصص تان و نوع موضوعی که در آن سئو انجام می دهید می‌توانید مبلغی از ۲ میلیون تا مبالغ دو رقمی بگیرید.

درآمد سئوکارها

طبق شواهد و تجربیاتی که داشتیم متوجه شدیم میزان درآمد یک سئوکار در ایران  که از کانال های مختلف سئو در آمد زایی می‌کند ، درآمدهایی از اعداد تک رقمی تا سه رقمی می‌تواند باشد.

همچنین میزان درآمد سئوکار در کشور های خارجی طبق آمار و ارقام میانگین سالانه آن چیزی بین ۵۰ هزار دلار تا ۸۰ دلار است.البته این را در نظر داشته باشید که برای این در آمد ها در خارج از کشور مالیات هایی هم در نظر گرفته شود.

پیشنهاد می‌کنیم مقاله درآمد سئوکار را مطالعه کنید تا با جزئیات بیشتری موضوع را متوجه شوید.

پرسش و پاسخ سئو

در این قسمت تصمیم گرفتیم به تعدادی از پرسش هایی که ممکن است در ابتدای مسیر برای افراد به وجود بیاید بپردازیم.همچنین شما اگر به تازگی تصمیم گرفته اید سئو را شروع کنید یا سئو را شروع کردید و در ادامه آن به چالش هایی برخوردید و نیاز به راهنمایی دارید.ما صفحه ای را فقط مختص به پرسش و پاسخ سئو اختصاص دادیم که همه عزیزان بتوانند سوالات خود را بپرسند و متخصصین به آن پرسش ها پاسخ دهند و در مورد موضوعات مختلف و مباحث سئویی همگی با هم در تعامل باشیم.

به طور خلاصه ، بله ، سئو در واقع کار می کند. فرایند تنظیم دقیق سایت برای بارگذاری سریع ، با کد نویسی تمیز و محتوایی که برای جستجوهای کاربران شما بهینه شده است ، به سایت شما کمک می کند تا شانس بیشتری برای رتبه بندی خوب در صفحات نتایج موتور جستجوی گوگل داشته باشد.اما باید بدانید که برای تبدیل شدن مخاطبان شما به مشتری های بیشتر فقط سئو کافی نیست و سئو بخشی از دانش دیجیتال مارکتینگ به حساب می‌آید.

تمرکز بر روی سئو فقط به منظور افزایش ترافیک سایت به قیمت از دست دادن ایجاد روابط با مخاطبان خودتان می‌تواند اتلاف وقت باشد. باید به وسیله سئو تجربه کاربری خوبی را برای مخاطبانتان رقم بزنید و در آن صورت است که سئو کارآمد خواهد شد.شما ممکن است اشتباهاتی در سئو انجام دهید و آن ها را نفهمید ، مگر اینکه تجربه و مهارت مورد نیاز خودتان را در آن بالا ببرید.

سئو نه تنها برای تجارت شما ضروری است ، بلکه یکی از بزرگترین سرمایه گذاری هایی است که می توانید انجام دهید. شما می توانید به سئو مانند سرمایه گذاری پول  برای کسب و کار خود فکر کنید . این نوع سرمایه گذاری با گذشت زمان برای شما ارزش بیشتری هم پیدا خواهد کرد.

واقعیت این است که سئو هنوزهم در سال ۲۰۲۲ اهمیت دارد ، اگرچه بسیاری از شیوه ها و روش ها تغییر کرده اند. به عنوان مثال ، به روزرسانی BERT گوگل در سال ۲۰۱۹ آتش را زیر نظر متخصصان سئو روشن کرد تا تمرکز بیشتری بر بهینه سازی محتوا بر اساس هدف جستجو داشته باشد تا کلمات کلیدی را ملاک قرار دهند.

خدمات تضمینی سئو خدماتی هستند که نتیجه خاصی را وعده می دهند.معمولاً می‌تواند رتبه گیری در صفحه اول برای تعداد مشخصی از کلمات کلیدی باشد. شرکتی که ضمانت سئو ارائه می دهد ، در صورت عدم دستیابی به نتایج مورد نظر ، پول خود را به شما باز می گرداند یا سئوی رایگان را برای مدت زمان معینی یا پیشنهاد دیگری ارائه می دهد.

آینده سئو در سال ۲۰۲۲  شامل ایجاد محتوای همیشه سبز است. اگر می خواهید محتوای شما در نتایج جستجو رتبه بندی شود ، باید آن را برای موتورهای جستجو بهینه کنید. بنابراین ، برای پیگیری آخرین روندهای سئو ، باید محتوای همیشه سبز ایجاد کنید ، محتوایی که در طول زمان پایدار است.

شما باید انتظار داشته باشید که نتایج سئو را در عرض ۶ تا ۱۲ ماه مشاهده کنید. سئو باید در یک دوره ۶ تا ۱۲ ماهه نتایج را نشان دهد. منظور ما از نتایج ، افزایش قابل اندازه گیری ترافیک و سرنخ ها یا تبدیل های مرتبط است.

رتبه بندی صفحه اول گوگل در ۷ مرحله تضمین می شود (راهنمای مبتدی)

۱.بدانید که در چشم گوگل کجا ایستاده اید.

۲.کلمات کلیدی را هوشمندانه تحقیق کنید.

۳.هدف جستجو را مشخص کنید.

۴.محتوای بهینه سازی شده برای سئو ایجاد کنید. آدرس اینترنتی غنی از کلمات کلیدی داشته باشید.

۵.چند لینک برای آن بگیرید.لینگ های داخلی و خارجی و…

۶.رتبه بندی و ترافیک گوگل آن را پیگیری کنید.

۷.      پس از رسیدن صفحه به صفحه اول ، صفحه را بهینه کنید.

این امکان وجود دارد که نحوه انجام سئو را به تنهایی بیاموزید ، لازم نیست کارشناس یا متخصص باشید. اگر چیزی نمی دانید ، استرس نداشته باشید ، چیزهای زیادی برای یادگیری وجود دارد اما با رویکرد مناسب ، می توانید در کمتر از ۶ ماه به آنجا برسید. موثرترین روش برای آموزش سئو ، ثبت نام در یک دوره سئو خوب است.شما می‌توانید در دوره های سئو نبض مارکتینگ که توسط متخصصین با تجربه تدارک دیده شده شرکت کنید.

یادگیری سئو می تواند راهی عالی برای کسب درآمد آنلاین باشد. یادگیری درآمدزایی با سئو راه سریع ثروت آنلاین نیست ، اما می تواند راهی باورنکردنی برای کسب درآمد آنلاین باشد. به علاوه ، هیچ محدودیتی در میزان پول شما وجود ندارد اگر از مهارت های سئو خود برای ایجاد ، رتبه بندی و کسب درآمد از وب سایت ها استفاده کنید.

برای اینکه بدانید سئو شما کار می کند ، چند معیار کلیدی عملکرد سئو وجود دارد که باید آنها را دنبال کنید.

۱.impressions

۲.ترافیک از جستجوهای ارگانیک

۳.رتبه بندی صفحات

۴.تعداد بک لینک  ها

۵.ارجاع از وب سایت های دیگر(referrals)

۶.اعتبار دامنه و صفحه

۷.آگاهی از برندتان

۸.نرخ تبدیل

نحوه بدست آوردن رتبه های یک در گوگل

۱.موضوعات نیچ را انتخاب کنید. بخشی از موفقیت در سئو درک چشم انداز رقابتی است.

۲.کلمات کلیدی واقعی را انتخاب کنید.

۳.هر بخش از محتوا را برای کلمات کلیدی خود بهینه کنید .

۴.هزاران محتوا به سایت خود اضافه کنید.

۵.لینک هایی به سایت خود بدست آورید.

در حالی که سئو به احتمال زیاد آسان تر از آن است که فکر می کنید ، زمان و تلاش لازم را دست کم نگیرید. شما آنچه را که در آن قرار داده اید به دست خواهید آورد ، بنابراین اگر فقط چند دقیقه در روز وقت صرف می کنید ، انتظار نداشته باشید که با  سرعتی قابل توجه به رتبه های برتر برسید و باید زمان قابل توجه زیادی روی آن بگذارید ،تلاش کنید ،آزمون و خطا کنید و استراتژی بچینید.چون سئو رقابتی است ، پس باید در هر نقطه از آن به فکر برتری از رقابایتان باشید.

۱.مهارت های خود را توسعه دهید.

۲.دوره سئو بگذرانید و گواهینامه بگیرید.

۳.درک کنید که چگونه موتورهای جستجو به خزیدن و فهرست بندی محتوا می پردازند.

۴.دیدگاه خود را در مورد ارزش ها و تجربه موتورهای جستجو بدست آورید.

۵.استراتژی ها ، تاکتیک های سئو و آلگوریتم های موتور های جستجو و  دلیل اهمیت آنها را بشناسید.

۶.در زمینه های مختلف آن  تحقیق کنید.

۷.روش و ابزاری را پیدا کنید که برای شما مناسب است.

سئو در عمل می‌تواند بسیار خسته کننده باشد  و یا گاهی حتی کاملاً مدهوش کننده و هیجان انگیز باشد. وقتی به کسی می گویید که شغل شما “بهینه سازی موتور جستجو” است ، این بسیار مدرن و پر زرق و برق به نظر می رسد و بسیاری از مردم واقعاً علاقه مند هستند که در مورد آن بشنوند.این بستگی به علاقه شما و سبک شخصیتی تان دارد که چقدر بتوانید با آن ارتباط برقرار کنید.

۱.تفکر انتقادی

۲.قابلیت صحبت کردن و نوشتن

۳.مهارتهای فنی و گاهی برنامه نویسی

۴.مهارتهای اجتماعی

۵.مهارت های تجزیه و تحلیل

۶.مهارت های داده  کاوی

۷. هدایت، انگیزه و سازگاری

۸.گاهی هم شوخ طبعی

سئو می تواند به شما در ایجاد روابط بهتر با مخاطبان ، بهبود تجربه مشتری ، افزایش اعتبار ، افزایش تعداد ترافیک بیشتر به سایت تان، برتری در رقابت و افزایش تبدیل ، که به معنای فروش بیشتر ، مشتریان وفادارتر و موارد دیگر است ، کمک کند. این رشد برای کسب و کار شما محسوب می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

popup

هـدیه ویـژه به مـدت محـدود

مشـاوره اختصاصـی سئـو "رایـگان"