سئو سایت راهکار حرفهای برای افزایش رتبه و جذب ترافیک ارگانیک
سئو سایت یا بهینه سازی وب سایت برای موتور های جست و جو برای رسیدن کلیدواژه های مرتبط با کسب و کار شما به صفحه اول گوگل میباشد. سئو وبسایت مراحل مختلفی دارد که شامل سئو داخلی (On-Site SEO)، سئو خارجی (Off-Site SEO)، سئو تکنیکال (Technical SEO)، سئو محلی (Local SEO) و بهینهسازی نرخ تبدیل (CRO) میشود.
تا به حال نام محصولاتی که کسب و کارتان ارائه میدهد را در گوگل جستجو کردهاید؟ سایت شما، چندمین سایت در صفحه نتایج است؟ آیا میدانستید بیش از ۷۰ درصد مشتریان، خرید خود را از همان ۱۰ سایت اول انجام داده و سایتهای دیگر را نگاه نمیکنند؟! چاره چیست؟
اینجاست که نبض مارکتینگ، همیشه میگوید: “به صرفه ترین روش جهت دیده شدن سایت شما توسط مشتریان، تنها با انجام خدمات سئو امکان پذیر است. “
با SEO سایت مشتریهایتان خیلی راحت محصولات شما را در گوگل پیدا خواهند کرد.
نبض مارکتینگ با بیش از ۸ سال سابقه در حوزه دیجیتال مارکتینگ، بهترین متخصصان سئو را برای سایت شما انتخاب میکند.
فعالیت در حوزه کسبوکارهای آنلاین، کموبیش شباهتهایی به بازار سنتی دارد. همه ما بهخوبی میدانیم، مغازهای در بازار بهترین فروش را دارد که در جای خوبی قرار گرفته باشد. به عبارتی، اگر مغازهای در معرض دید تعداد افراد بیشتری باشد نسبت به مغازهای دورافتاده که بازدیدکنندهای ندارد؛ فروش بیشتری دارد. اما برای فروشندگان آنلاین که فروششان از طریق سایت انجام میشود چطور؟ اینجاست که سئو وارد کار میشود.
زمان لازم برای دیدن نتایج SEO و بهبود رتبه وبسایت شما در موتورهای جستجو کاملاً متغیر است و به عوامل بسیاری بستگی دارد؛ از جمله، میزان فعالیت رقبا، حوزۀ فعالیت و تعداد رقبا. اگر در یک بازار پر رقابت هستید، طبیعتا زمان لازم برای به نتیجه رسیدن بیشتر خواهد بود. همچنین شما عزیزان باید به این نکته توجه داشته باشید که سئو وبسایت یک فرآیند مستمر است و بهتر است به طور منظم و دوره ای به بهبود و بهبود رتبه سایت خود بپردازید.
"شما میتوانید خدمات سئو نبض مارکتینگ را به طور اقساطی دریافت کرده و هزینه آن را به طور ماهانه پرداخت کنید"
قیمت سئو سایت به مجموعهای از عوامل مختلف بستگی دارد که در طراحی و بهینهسازی سایت شما تاثیرگذار هستند. به دلیل اختلافات موجود در هر سفارش SEO، هزینههای سئو ممکن است در برخی موارد به صورت ماهیانه (اقساطی) محاسبه شود. در هر صورت، هزینه بهینه سازی وبسایت بستگی به نیازها و بودجه شما دارد.
احتمالا شما هم مانند بیشتر مردم اگر جواب سوالی را ندانید یا بخواهید در مورد یک موضوع اطلاعات بیشتری به دست بیاورید بلافاصله به سراغ موبایل یا لپتاپ خود میروید و راجع به آن در اینترنت جستجو میکنید. لینک اول را باز میکنید و به دنبال جواب سوال خود میگردید. اگر نتوانستید اطلاعات مورد نظرتان را بیابید لینکهای دوم و سوم و… را باز میکنید تا بالاخره به جواب سوال خود برسید.
اما آیا تا به حال به این فکر کردهاید که لینکهای مختلف چگونه و بر چه اساسی رتبهبندی شدهاند؟ تفاوت لینک اول و حتی صفحۀ اول با سایر لینکها چیست؟
در دنیا بیش از ۱.۵ میلیارد وبسایت وجود دارد که شبانهروز برای رتبههای برتر موتورهای جستجو باهم رقابت میکنند. برای اینکه در این رقابت به موفقیت برسند نیاز به یک یار کمکی به نام سئو دارند.
برای اینکه با سئو و انواع روشها و تکنیکهای آن آشنا شوید به شما پیشنهاد میکنیم با مجموعه مقالات سئو و بهینه سازی نبض مارکتینگ همراه ما باشید.
اگر با سئو آشنایی ندارید، توصیه میکنیم ابتدا ادامۀ این مطلب را بخوانید تا با مفهوم و کارکرد سئو و مباحث مرتبط با آن آشنا شوید. تنها مخاطبان ما افرادی نیستند که با SEO آشنایی ندارند.
مقالات آموزش سئو نبض مارکتینگ میتواند به عنوان یک همراه در این زمینه به شما کمک کند. قبل از اینکه بگوییم سئو چیست باید اصطلاحات و مفاهیم پایۀ آن را توضیح دهیم تا درک بهتری از SEO داشته باشید.
موتور جستجو همانطور که از اسم آن مشخص است ابزاری است که برای جستجو در میان صفحات وب استفاده میشود. موتورهای جستجوی مختلفی در دنیا وجود دارد که در اینجا چند مورد از معروفترینهای آنها را به شما معرفی میکنیم.
موتورهای جستجوی دیگری مانند Ask، AOL، DuckDuckGo و Baidu دیگر موتورهای جستجوی شناخته شده هستند که میتوانید از آنها استفاده کنید.
موتور جستجو و مرورگرهای وب دو موضوع متفاوت هستند و نباید آنها را باهم اشتباه بگیرید.
مرورگر وب، مرورگر اینترنت یا به اختصار مرورگر ابزاری است که به وسیلۀ آن میتوانید محتوای وبسایتهای مختلف را ببینید. شما میتوانید از میان مرورگرهای مختلف یکی را انتخاب کرده و از آن استفاده کنید. در ادامه تعدادی از مرورگرهای وب را به شما معرفی میکنیم.
بعد از آشنایی با برخی از اصطلاحات، وقت آن است که سئو و انواع آن را به شما معرفی کنیم.
سئو مخفف کلمۀ Search Engine Optimization به معنی بهینهسازی برای موتورهای جستجو است. سئو سایت یا بهینهسازی سایت برای موتورهای جستجو، مجموعه اقداماتی است که برای ارتقاء رتبۀ یک وبسایت در صفحۀ نتایج موتورهای جستجو انجام میشود. به عبارت دیگر سئو یعنی با بهترین و مرتبطترین محتوای ممکن جواب سوال مخاطبانمان را بدهیم و کاری کنیم که از بودن در سایت ما لذت ببرند. هر چه کاربران بیشتری از سایت ما راضی باشند، اعتماد گوگل به ما بیشتر شده و رتبههای بهتری به سایت ما میدهد.
با استفاده از سئو سایت به هدف اصلی SEO که افزایش ترافیک طبیعی وبسایت و در نهایت افزایش فروش و رشد کسبوکار است خواهید رسید. شما با استفاده از سئو سایت میتوانید کالا یا خدمات خود را به مخاطبانی معرفی کنید که به آنها نیاز دارند و به دنبال کسبوکاری مانند شما میگردند. برای جذب یک مخاطب علاقمند و تبدیل او به مشتری وفادار کافی است سایتی مناسب برای مخاطب هدف داشته باشید؛ زیرا با یک سایت باکیفیت، شما اعتماد او را جلب میکنید.
سئو مجموعهای از تکنیکها است؛ به عبارت دیگر SEO یک فرایند است که از چهار تکنیک مکمل تشکیل شده است. همهٔ شرکتهای سئو باید این چهار تکنیک را برای سایتهایی که مسئولیت آنها را به عهده گرفتهاند انجام دهند. در ادامه این چهار تکنیک سئو را بهصورت مختصر برای شما تعریف میکنیم.
سئو داخلی به مجموعۀ فعالیتهایی گفته میشود که روی خود سایت انجام میشوند. On-page SEO به موتورهای جستجو کمک میکند تا محتوای سایت را بهتر درک کرده و در نتیجه رتبهٔ بهتری به آنها بدهند. سئو داخلی شامل مراحل زیر است:
سئو خارجی به فعالیتهایی اشاره دارد که خارج از وبسایت شما انجام میشوند، اما بر رتبۀ آن در صفحهٔ نتایج گوگل تاثیر بسزایی دارند. این فعالیتها شامل دریافت بک لینکهای باکیفیت از وبسایتهای معتبر و حضور کسبوکار در شبکههای اجتماعی مناسب است.
سئو خارجی باعث میشود اعتبار کسبوکار شما بیشتر شده و برند شما در فضای دیجیتال شناخته شود. هدف از Off-page SEO این است که موتورهای جستجو وبسایت شما را به عنوان یک مرجع معتبر و محبوب بشناسند و در نهایت رتبۀ شما در نتایج موتورهای جستجو بهتر شود.
سئو تکنیکال به بهینهسازی جنبههای فنی وبسایت شما میپردازد تا به موتورهای جستجو کمک کند تا مطالب سایت شما را بهتر فهمیده و ایندکس کنند. این بهینهسازی شامل موارد زیر است:
سئو محلی مخصوص کسبوکارهای حضوری است. به عبارت دیگر Local SEO، وبسایت شما را در نتایج جستجوی مرتبط با مکان خاصی بیشتر نشان میدهد. این تکنیک سئو شامل اقدامات زیر است:
هدف از سئو محلی این است که وبسایت شما در صفحهٔ نتایج جستجو به افرادی نشان داده شود که در نزدیکی محل کسبوکار شما حضور دارند. یعنی سئو لوکال کسبوکار شما را به مشتریان محلی شما معرفی کرده و آنها را ترغیب میکند که به شکل حضوری به شما مراجعه کنند.
چهار روش مختلف برای SEO سایت وجود دارد. سئو کلاه سفید، سئو کلاه سیاه، سئو کلاه خاکستری و سئو منفی. این تکنیکها از لحاظ رعایت قوانین گوگل باهم تفاوت دارند. در ادامه توضیح هرکدام از این تکنیکها را به شما میگوییم تا بهتر با آنها آشنا شوید.
سئو کلاه سفید اصطلاحی است که برای انجام سئو سایت طبق قوانین گوگل استفاده میشود. نکتۀ مهمی که در White Hat SEO مطرح است این است که شما الگوریتمهای گوگل را فریب نمیدهید و کاملا طبق قوانین گوگل عمل میکنید.
اصطلاح «کلاه سفید» از فیلمهای وسترن گرفته شده است؛ جایی که قهرمانان معمولا کلاه سفید بر سر میگذاشتند. به همین دلیل در سئو، بازاریابی، هک و… به افرادی که از روشهای اصولی و صحیح استفاده میکنند کلاه سفید میگویند.
استراتژیهای سئو کلاه سفید شامل تولید محتوای مفید، گرفتن بک لینک با کیفیت بالا و اطمینان از ارائه یک تجربۀ کاربری عالی توسط وبسایت است.
سئو کلاه سیاه دقیقا برعکس سئو کلاه سفید است؛ یعنی SEO سایت بر خلاف قوانین و الگوریتمهای گوگل. البته باید گفت که این روش میتواند به سرعت جایگاه شما را در رتبهبندی موتورهای جستجو بهتر کند اما وقتی گوگل متوجه شود که از سئو کلاه سیاه استفاده کردهاید نه تنها جایگاه شما را پس میگیرد بلکه ممکن است دیگر حتی اجازۀ قرار گرفتن در صفحۀ اول را به شما ندهد.
در واقع سئو کلاه سیاه کارهایی است که برای کسب رتبۀ بهتر، دستورالعملهای موتورهای جستجو را نقض می کنند. تکنیکهای سئو کلاه سیاه الگوریتمهای موتورهای جستجو را برای بهبود رتبهبندی سایت در SERP دستکاری میکنند. البته موتورهای جستجو مانند گوگل، به خوبی مشخص کردهاند که چه کارهایی مخالف قوانین آنها است و نتیجۀ استفاده از این روشها را نیز به طور مشخص اعلام کردهاند.
سئو کلاه خاکستری ترکیبی از سئو کلاه سفید و کلاه سیاه است. به عنوان مثال، ایجاد محتوای باکیفیت و سپس خرید بک لینک برای آن یک تکنیک SEO کلاه خاکستری است. تولید محتوای باکیفیت یک تکنیک سئو کلاه سفید است و خرید بک لینک یک تکنیک SEO کلاه سیاه است.
در سئو کلاه خاکستری، گوگل به راحتی نمیتواند تخلف شما را بفهمد و شما را جریمه کند و البته شما هم خیلی تمایل ندارید که به وضوح به گوگل بگویید چه کاری انجام دادهاید. این کار الزاما روش بدی نیست اما نیت آن بهبود رتبۀ وبسایت است نه کمک به مخاطب!
سئو منفی انجام کارهایی بر روی وبسایت رقبا با هدف تخریب رتبۀ آنها است. به عبارت دیگر سئو منفی تلاشی مخرب برای آسیب رساندن به یک کسبوکار در نتایج موتورهای جستجو است و معمولا با هدف تخریب رتبه در کلمات کلیدی و ترافیک ارگانیک آن وبسایت انجام میشود.
در سئو منفی باید وبسایت هدف را طوری جلوه دهید که از تاکتیکهای اسپم SEO استفاده میکند که قوانین موتورهای جستجو را نقض میکند و به این ترتیب موتورهای جستجو را برای کاهش رتبۀ وبسایت رقیب تحریک کنید. سئو منفی غیراخلاقی است و در موارد خاص میتواند غیرقانونی نیز باشد.
موتورهای جستجو پیشرفت زیادی در شناسایی و تشخیص سئو منفی (که بعضی از سئوکارها به آن سئو کلاه قرمز هم میگویند) داشته و اثرات آن را تا حدود زیادی کم کردهاند. در عکس زیر پاسخ جان مولر، از مدیران ارشد گوگل، به یک کاربر که در مورد سئو منفی رقبا از او سوال میپرسد را میبینید:
اگر تا به حال در مورد سئو سایت شنیدهاید اما نمیدانید این کار چه کمکی به کسبوکار شما میکند با ما همراه باشید. حتما شما به عنوان صاحب یک بیزینس، برای کسبوکارتان هدف مشخصی دارید. این هدف میتواند افزایش فروش، ایجاد آگاهی از برند در میان مخاطبان و حتی رهبر شدن در بازار باشد. بهطور خلاصه، رسالت سئو رساندن کسبوکار شما به این اهداف است. چگونه؟ در جواب باید بگوییم سئو مزیتهای مختلفی برای کسبوکار شما ایجاد میکند که همهٔ این مزایا در کنار هم باعث رسیدن شما به اهدافتان میشود.
شاید فکر کنید که از SEO فقط برای وبسایت میتوانید استفاده کنید، اما این تصور اشتباه است. اگر میخواهید در مورد سئو شبکههای اجتماعی اطلاعات بیشتری داشته باشید در ادامه با ما همراه باشید.
امروزه استفاده از شبکه های اجتماعی در بین مردم بسیار رایج است و بسیاری از افراد نیازهای خود را مستقیما در شبکه های اجتماعی جستجو میکنند. به همین دلیل رقابت برای دیده شدن در این پلتفرمها به شدت بالا گرفته است. سئو شبکه های اجتماعی راهی است تا صاحبان کسبوکار بتوانند از این راه محصولات و خدماتشان را به مخاطبان خود عرضه کنند. به گفتۀ کارشناسان تعداد کاربران رسانههای اجتماعی در سال ۲۰۲۴ به ۵.۱۷ میلیارد میرسد که نسبت به ۴.۳ میلیارد کاربر گزارش شده در سال ۲۰۲۳ افزایش قابل توجهی است. اگر میخواهید بدانید فعالیت در شبکههای اجتماعی تا چه اندازه در کسبوکار و میزان فروش شما تاثیرگذار است به آمار زیر توجه کنید:
جالب است بدانید که یوتیوب دومین موتور جستجو بعد از گوگل و سومین وبسایت پربازدید در جهان بعد از گوگل و فیسبوک است. ۷۰ درصد از کسانی که ویدیوی یک برند را در این پلتفرم تماشا کردهاند در نهایت خرید خود را قطعی کردهاند. پس سئو یوتیوب نیز بسیار اهمیت دارد.
بیش از ۳ میلیارد نفر در سراسر دنیا کاربر فیسبوک هستند و هر صفحۀ کسبوکار در این پلتفرم حدود ۹۷۴ هزار نمایش دارد.
براساس آمارهای منتشر شده توسط Hootsuite اینستاگرام بهترین میزان نرخ تعامل را در میان تمام شبکههای اجتماعی دارد. جالب است بدانید که ۷۰ درصد خریداران برای خریدهای بعدی خود از اینستاگرام استاده میکنند.
توییتر نسبت به سایر شبکههای اجتماعی ۴۰ درصد بازگشت سرمایۀ بیشتری دارد. با حضور ۸۲ درصدی بازاریابان B2B این پلتفرم به مکان مناسبی برای افزایش آگاهی از برند تبدیل کرده است.
حدود ۸۰ درصد از بازاریابان میگویند که بهترین نتایج ارگانیک را از لینکدین دریافت کردهاند. به همین دلیل این پلتفرم محبوبیت بالایی در میان بازاریابان مخصوصا بازاریابان B2B دارد.
دیده شدن در شبکههای اجتماعی به اندازۀ داشتن یک وبسایت مناسب برای کسبوکار شما لازم و ضروری است. استفاده از پتانسیل بالقوۀ شبکههای اجتماعی در کنار یک وبسایت مناسب میتواند به فروش و کسب درآمد بیشتر کمک بسیاری کند. حضور در همۀ شبکههای اجتماعی لازم نیست؛ اینکه کدام پلتفرم برای حضور شما بهتر است را باید براساس ویژگیهای کسبوکار خود انتخاب کنید.
اگر به سئو علاقمند هستید یا تصمیم دارید که در این حوزه فعالیت کنید ادامۀ مطلب را از دست ندهید. در ادامه در مورد تیم سئو و میزان درآمد یک سئوکار به شما خواهیم گفت.
ابزارهای سئو در بررسی، تحقیق و آنالیز یک وبسایت به شما کمک میکنند. به طور کلی هر ابزاری که بتواند در مورد سایت شما یا رقبایتان اطلاعاتی در اختیار شما بگذارد در دسته بندی ابزار سئو قرار میگیرد.
تعداد این ابزارها بسیار زیاد است، اما میتوان آنها را به ۴ دسته تقسیم کرد:
این ابزارها به شما کمک میکنند که بدانید از کدام کلمات کلیدی استفاده کنید، کدام کلیدواژهها موضوعات ترند هستند و استفاده از کدام کلمات کلیدی برای شما مفید است. ابزارهایی مثل KWFinder، Keyword Planner، Keyword Tool و Ubersuggest بهترین ابزارهایی هستند که برای تحقیق کلمات کلیدی میتوانید از آنها استفاده کنید.
این ابزارها بک لینکهای سایت شما را بررسی میکنند. ابزارهای مرتبط با بک لینک مانند Moz، Ahrefs و Majestic به شما کمک میکنند تا میزان ترافیک ایجاد شده از طریق بک لینکها و مفید یا مخرب بودن آنها را بسنجید.
این ابزارها اطلاعاتی مانند میزان بازدید از سایت، نرخ پرش، مسیر سفر مخاطب در وبسایت و… را در اختیار شما میگذارند تا در تعیین استراتژی برای سئو وبسایت خود بهتر تصمیمگیری کنید. ابزارهایی مانند Google Analytics، Google Search Console، SEMRush و SEOClarity از بهترین ابزارهای تحلیل داده هستند.
این ابزارها برای تجزیهوتحلیل فعالیتها و کمپینهای رقبا در فضای وب بسیار کاربردی هستند. هر یک از ابزار های تحلیل رقبا ویژگیهای منحصربهفردی دارند، بنابراین میتوانید به جای استفاده از یک از ابزار، ترکیبی از آنها را انتخاب و استفاده کنید. ابزارهایی مانند SEMRush، Ahrefs، SpyFu و SimilarWeb به شما در این زمینه کمک میکنند.
برای اینکه اطلاعات بیشتری در زمینۀ ابزارهای سئو به دست بیاورید پیشنهاد میکنیم مقالۀ “۱۵ ابزار قدرتمند سئو که برای تمام سایتها ضروری است!” را در وبلاگ نبض مارکتینگ مطالعه کنید.
شغل سئو به صورت خلاصه مجموعه کارهایی است که بر روی یک وبسایت انجام میشود تا آن سایت در صفحۀ نتایج جستجو رتبۀ بهتری کسب کند. این کارها برعهدۀ سئوکار یا کارشناس سئو است. یک سئوکار حرفهای باید توانایی شناسایی مشکلات یک وبسایت را داشته باشد و راههای حل آنها را بداند. برای رسیدن به این توانایی سئوکارها باید اطلاعات خود را همیشه بهروز نگاه دارند.
همانطور که گفتیم، شغل سئو شامل مجموعهای از کارها است و برای انجام این کارها به یک تیم نیاز دارید. تیم سئو را فقط کارشناس سئو تشکیل نمیدهد و افراد دیگر با تخصصهای مختلفی در این تیم حضور دارند که در بخش بعدی به شما توضیح میدهیم.
یک تیم حرفهای سئو به جز کارشناس سئو از یک مدیر سئو، تولیدکنندۀ محتوا، متخصص فنی یا تکنیکال، توسعهدهندۀ وب، طراح (گرافیست) و مشاور سئو تشکیل شده است. وظایف تمام افراد این تیم مکمل یکدیگر است و هرکدام از این افراد نقش مهمی در موفقیت و پیشرفت تیم دارند و نتیجۀ کار آنها بر دیگر اعضای تیم تاثیرگذار است.
عوامل زیادی مانند آنالیز سایت، تبلیغات، ساختار درست سایت و محتوای باکیفیت در رتبهبندی وبسایت شما دخیل هستند. عمدۀ این فعالیتها بر عهدۀ تیم سئو است و یک نفر نمیتواند تمام این کارها را انجام دهد؛ به همین دلیل است که برای رسیدن به رتبههای برتر به یک تیم سئو نیاز داریم.
درآمد متخصصان تیم سئو یکسان نیست و با توجه به میزان تجربه و کارهایی که باید انجام دهند حقوق متفاوتی دریافت میکنند. در ادامه راههای درآمد از سئو را به شما خواهیم گفت.
سئوکارها میتوانند به دو صورت درآمد داشته باشند که هرکدام مزایای خاص خود را دارد:
اگر به عنوان یک کارشناس سئو در یک شرکت خدمات سئو مشغول به کار باشید حقوق شما به عواملی مثل میزان تجربه، تعدد پروژهها، سطح تحصیلات و… بستگی دارد. مزیت کار کردن در یک شرکت سئو این است که شما ماهانه حقوق ثابت دریافت میکنید اما در عوض باید زمان مشخصی را در شرکت مشغول به کار باشید. در نهایت حقوق شما با توجه به امکانات شرکت و حداقل حقوقی که سالانه تعیین میشود بستگی دارد.
بیشتر بخوانید: حقوق سئو کار در سال ۱۴۰۳ چقدر است؟
کارکردن به صورت فریلنسری درآمد مشخصی ندارد؛ یعنی میزان دریافتی ماهانۀ شما به قرارداد سئویی که با کارفرما میبندید و تعداد پروژههایی که قبول میکنید بستگی دارد. مزیت این نوع کار کردن این است که شما زمان کارتان را خودتان تعیین میکنید و میتوانید از شهرهای دور یا نزدیک یا حتی کشورهای دیگر پروژه دریافت کنید و حتی درآمد دلاری داشته باشید. عدد دقیقی برای فریلنسرها نمیتوان در نظر گرفت؛ درآمد سئوکار که به صورت آزاد کار میکند از صفر تا چند ده یا چند صد میلیون تومان متغیر است!
تمامی حقوق مادی و معنوی این وبسایت برای “نبض جنبش امید” محفوظ است | Copyright © ۲۰۲۴