خانه » وبلاگ » مقالات سئو
معنای لغوی ایندکسینگ (indexing)، «نمایه ساختن» است. اما با توجه به کاربرد آن در دنیای وب، ما در این مقاله با عنوان «دسته بندی» از آن یاد میکنیم. ایندکس شدن، به یکی از مراحل کار موتور جستجوی گوگل گفته میشود. اگر تنها به توضیح این موضوع بپردازیم که «ایندکس چیست؟»، شاید تصویر چندان واضحی در ذهن شما نقش نبندد. پس اجازه دهید پیش از هر چیز، مراحل دیگری که گوگل قبل از ایندکس کردن یک صفحه طی میکند را، برایتان توضیح دهیم.
حتما شنیدهاید که گوگل یک موتور جستجو میباشد. این یعنی وقتی کاربر عبارتی را در آن جستجو میکند، گوگل با کاوش در «بانک داده» خود، به دنبال بهترین وب سایت مرتبط به آن عبارت خاص میگردد.
برای اینکه موضوع را بهتر بفهمید، خریداری را تصور کنید که از فروشندهی سوپرمارکت میپرسد، آیا چای موجود دارید؟ در چنین موقعیتی فروشنده انواع چایهای موجود را به مشتری نشان میدهد، تا او از میان آنها یکی را انتخاب کند.
اگرچه این مثال، ساده به نظر میرسد اما واقعیت این است که گوگل هم عملکردی مشابه فروشندهی مثال بالا دارد. این موتور جستجو، در جواب سرچ کاربران، مجموعهای از نتایج مرتبط را، از بانک دادههای خود استخراج کرده و به آنها نشان میدهد.
از آنجایی که روزانه صدها محتوای جدید در فضای وب بارگذاری میشود. گوگل برای اینکه بانک دادههای خود را به روز نگه دارد، باید این صفحات تازه تاسیس را شناسایی کند. همانطور که فروشنده سوپرمارکت، وقتی در بازار، چای جدیدی موجود میشود، آن را به محصولات خود اضافه میکند.
گوگل برای یافتن این صفحات جدید، سه اقدام مهم انجام میدهد:
اولین قدم گوگل برای به روز کردن بانک دادههایش، فرایند crawling یا خزیدن است. طی فرایند خزیدن، عنکبوت وب با دنبال کردن لینکها در صفحات، به دنبال محتوای جدید میگردد. عنکبوتهای وب، سایتها را به روشهای مختلفی پیدا میکنند.
ممکن است عنکبوت وب، لینک وبسایتی را به طور اتفاقی در صفحه دیگری پیدا کرده و آن را دنبال کند. حتی ممکن است، مدیر وب سایت نقشه سایت را، مستقیماً برای گوگل ارسال کند، تا عنکبوت وب آن را راحتتر پیدا کند.
در هر صورت، هنگامیکه یک خزنده گوگل سایتی را پیدا کند، کل محتوای وب سایت را اسکن میکند تا بفهمد چه چیزی در آن وجود دارد. محتوای سایت میتواند هر چیزی باشد؛ مثل متن، تصویر، ویدئو، فایل پیدیاف (PDF). این محتوا هرچه که باشد به واسطه URL خود پیدا میشود!
در واقع عنکبوتهای وب، صفحه را برای یافتن URLهای جدید، کاوش میکنند.
وقتی رباتهای گوگل (یا همان عنکبوتهای وب) سایتی را مورد کاوش قرار دادند، گوگل سعی میکند بفهمد صفحاتی که پیدا شدهاند، دربارهی چه موضوعاتی هستند. به این مرحله ایندکسینگ گفته میشود. طی این مرحله، محتوای متنی و تگهای متنی کلیدی -مثل تگ تایتل- مورد آنالیز قرار میگیرند.
به این ترتیب طی فرایند ایندکسینگ، گوگل متوجه میشود که هر صفحه را باید به چه کلمات کلیدی مرتبط کند؛ و در واقع در جواب چه جستجوهایی، این صفحات باید نمایش داده شوند.
مثلا اگر با تحلیل اطلاعات یک صفحه، گوگل موضوع آن را مرتبط با «سموم کشاورزی» تشخیص دهد، آن را در دسته بندی موضوع «سموم کشاورزی» قرار داده، و این صفحه، در جواب جستجوهای مربوط به همین کلمه ظاهر میشود.
طی فرایند ایندکسینگ مشخص میشود که هر صفحه جدید که شناسایی شده، چه موضوعی دارد و به چه کلمات کلیدی مرتبط است؛ یعنی طی مرحله ایندکسینگ تعیین میشود که آن صفحه باید در جواب جستجوی چه کلیدواژههایی، به کاربر نمایش داده شود. |
سومین و آخرین مرحله در این فرآیند، رتبه بندی است. وقتی کسی چیزی را در گوگل جستجو میکند، از گوگل میخواهد که همه صفحات مرتبط را برای او فهرست کند. از آنجایی که میلیونها صفحهی مرتبط با یک کلیدواژه وجود دارد، گوگل با الگوریتمهای رتبهبندی خود، آنها را از بهترین و مرتبطترین نتایج تا غیر مرتبطترین مرتب میکند.
اگر میخواهید کاربران گوگل وبسایت شما را ببینند، ایندکس شدن صفحاتتان توسط گوگل، اولین و مهمترین قدم است. اگر گوگل یک صفحه را ایندکس نکند، به این معنی است که نه تنها آن صفحه رتبه نمیگیرد، بلکه اصلا در فهرست بلند بالای نتایج -که بعضا میلیونها صفحه است- جای نخواهد داشت.
کاربران از طریق جستجوی کلمات کلیدی مربوط به یک کسب و کار، آن را پیدا میکنند.
مثلا هدف فروشندهی تجهیزات پزشکی این است که با جستجوی عبارت «خرید دستگاه فشار خون» ، صفحه فروشی که او برای این محصول طراحی کرده است در اولین نتایج گوگل نشان داده شود. اما اگر این صفحه توسط گوگل ایندکس نشده باشد، صفحه او در نتایج نشان داده نخواهد شد و در نتیجه بازدیدی نخواهد داشت.
پس ایندکس شدن صفحات وب سایت، در بالا بردن ترافیک، و به دنبال آن در افزایش فروش و درآمد تاثیر خواهد داشت.
شما میتوانید با روشهای زیر، تعداد صفحاتی که از یک وب سایت خاص ایندکس شدهاند را بفهمید:
شما میتوانید نام سایت مورد نظر را به این صورت “site:example.com”در نوار جستجو تایپ کنید. به این ترتیب تعداد صفحاتی که توسط گوگل ایندکس شدهاند را خواهید دید. اگر نام سایت شما در فهرست نتایج جستجو (SERP) وجود نداشته باشد، نشان میدهد که هیچکدام از صفحات سایتتان، ایندکس نشده است.
در این روش، باید وارد حساب کاربری خود در «گوگل سرچ کنسول» شوید. پس از ورود به حساب کاربری میتوانید روی بخش «Pages» که درست در زیر بخش «Index» قرار دارد، کلیک کنید.
منظور از ارسال درخواست ایندکسینگ، مطلع کردن گوگل از وجود صفحات جدید است. البته ارسال این درخواست به گوگل، به این معنی نیست که گوگل به سرعت آنها را ایندکس کرده و بلافاصله در بالای فهرست نتایج نشان میدهد.
درخواست ایندکس، فقط به معنی آگاه کردن گوگل از صفحات جدید یا ویرایش شده، میباشد. نحوه و زمان ایندکس شدن صفحات، قابل پیش بینی نبوده و به الگوریتم رباتهای گوگل بستگی دارد.
برای ارسال درخواست ایندکس، اولین مرحله ورود به حساب کاربری سرچ کنسول میباشد. سپس باید URL صفحاتی که میخواهید ایندکس شوند را در بخش «URL Inspection» وارد کنید. در این قسمت، سرچ کنسول به بررسی URL مورد نظر میپردازد و پس از چند ثانیه انتظار، اطلاعات مربوط به وضعیت ایندکسینگ فعلی صفحات مورد نظر را نشان میدهد.
دقت کنید، ثبت درخواست ایندکسینگ، راه حل ایندکس شدن صفحات قدیمی نیست. اگر از انتشار صفحهای مدت زمان زیادی میگذرد و این صفحات هنوز ایندکس نشدهاند، ایراد کار از جای دیگر است که باید آن را رفع کرد.
گاهی مدیر سایت تصمیم میگیرد تعدادی از صفحات را از فهرست نتایج گوگل خارج کند. به این کار حذف صفحات ایندکس شده توسط گوگل هم گفته میشود. اطلاع دادن به گوگل برای حذف این صفحات، به معنای ارسال سیگنال به رباتهای گوگل به منظور اولویت قرار دادن حذف این صفحات است. با این حال، باز هم باید بگوییم که نحوه و زمان حذف این صفحات به رباتهای گوگل بستگی دارد.
برای ارسال درخواست حذف ایندکس، اولین مرحله ورود به حساب کاربری گوگل سرچ کنسول است. سپس باید در قسمت «Index» گزینهی «Removals» را انتخاب کنید. سپس با کلیک بر روی گزینه «New Request» یک درخواست حذف ایندکس در سمت راست صفحه، ظاهر خواهد شد.
خیر! ایندکس شدن و رتبه گرفتن به یک معنی نیستند. وقتی یک صفحه ایندکس میشود، به این معنی است که ربات گوگل آن صفحه را شناسایی کرده و در فهرست نتایج جستجو نمایش داده میشود. اما به معنی رتبه گرفتن صفحه مورد نظر نیست. ایندکس شدن مثل شرکت در یک مسابقه است و رتبه گرفتن مثل بردن آن مسابقه!
گوگل سایتی را در صدر فهرست نتایج قرار میدهد که آن را مرتبط با سرچ کاربر و مفید تشخیص دهد. گوگل به منظور شناسایی محتوای باکیفیت، از الگوریتمهای مختلفی استفاده میکند. اینکه الگوریتم های گوگل به چه شکل کار میکنند و چگونه گوگل سایتها را رتبه بندی میکند، در حوزه کاری متخصصین سئو میباشد.
برای سئوی سایتتان میتوانید از متخصصین با تجربه ما در نبض مارکتینگ کمک بگیرید. برای دریافت مشاوره رایگان کافیست اطلاعات تماس خود را وارد کنید.
در این مقاله برای شما توضیح دادیم که موتور جستجوی گوگل با خزیدن در فضای وب و لینکهای جدید را شناسایی میکند. سپس طی فرایند ایندکس گوگل، آنها را جمع آوری کرده و دسته بندی میکند. در مرحله آخر با توجه به الگوریتمهای رتبه بندی، صفحات را بر اساس کیفیت و مرتبط بودن رتبه بندی میکند.
به این ترتیب میتوان گفت ایندکس شدن صفحات، اولین مرحلهی ظاهر شدن یک سایت در بانک دادههای گوگل میباشد. به همین دلیل به شما پیشنهاد میدهیم که با بهبود کیفیت فنی و کیفیت محتوای خود، شانس ایندکس شدن صفحاتتان را افزایش دهید.
سوالات متداول
وقتی رباتهای گوگل (یا همان عنکبوتهای وب) سایتی را مورد کاوش قرار داد، گوگل سعی میکند بفهمد صفحاتی که پیدا شدهاند، دربارهی چه موضوعاتی هستند؛ به این مرحله ایندکسینگ گفته می شود.
وقتی یک صفحه ایندکس میشود به این معنی است که ربات گوگل آن صفحه را شناسایی کرده است و در فهرست نتایج جستجو به نمایش در خواهد آمد. اما به این معنی نیست که صفحه شما در این فهرست رتبه برتر را خواهد داشت. ایندکس شدن مثل شرکت در یک مسابقه است و رتبه گرفتن مثل بردن آن مسابقه!
اگر میخواهید کاربران گوگل وبسایت شما را ببینند، ایندکس شدن صفحاتتان توسط گوگل اولین و مهمترین قدم است. اگر گوگل یک صفحه را ایندکس نکند، به این معنی است که نه تنها آن صفحه رتبه نمیگیرد بلکه اصلا در فهرست بلند بالای نتایج _که بعضا میلیونها صفحه در آن وجود دارد_ جای نخواهد داشت.
محتوای این بلاگ توسط کارشناسان تایید شده است.
با تشکر از شما برای زمانی که صرف مطالعه این محتوا کردید.
تیم تولید محتوا | آژانس خلاقیت نبض مارکتینگ
مطالعه بیشتر