شما نمیتوانید با شخصی که چینی صحبت میکند ارتباط برقرار کنید؛ مگر اینکه چینی بلد باشید! هنگام صحبت درباره اَد نتورک، یک سری مفاهیم نقش کلیدی را ایفا میکنند. در این مقاله هم، آنها را زیاد خواهید شنید. پس بر خودمان واجب دیدیم که از همین ابتدا، تعاریفمان از این مفاهیم را یک کاسه کنیم؛ تا بتوانیم با یک زبان مشترک با هم صحبت کنیم.ما در نبض مارکتینگ، این مفاهیم را به این صورت تعریف کرده و میشناسیم:
برای مثال اگر تا بحال به سایتهای خبری مانند ورزش۳،تسنیم سر زده باشید، متوجه تبلیغات بنری اطراف آن شدهاید. این سایتهای خبری و یا هر سایت دیگری که بخشی از صفحاتش را به تبلیغات اختصاص داده، نمایش دهنده یا ناشر تبلیغات هستند. اگر بر روی بنر کلیک کنید، به وب سایت تبلیغ کننده منتقل میشوید. به محل و جایگاهی که بنر در آن قرار گرفته، فضای تبلیغاتی، و در صورتی که این محل خالی باشد، به آن موجودی(فروش نرفته) میگویند.
اد نتورکها جزء اولین فناوریهایی بودند که وارد حوزه تبلیغات شدند! در پشت ورود هر فناوری، به هر حوزهای، یک داستان وجود دارد. همیشه گروهی از انسانها با مشکلی مواجه میشوند، کمبود چیزی را احساس میکنند و راه حل، به عنوان یک فناوری جدید ظاهر میشود!
حالا سوالی که پیش میآید این است: اد نتورکها برای رفع چه نیازهایی به وجود آمدند؟ چه روندی طی شد که کسب و کارها جای خالی چنین پلتفرمی را حس کردند؟ اد نتورکها به عنوان یک راه حل برای کدام مشکلات به وجود آمدند؟ پاسخ این سوالات را، طی یک داستان واقعی دریافت خواهید کرد!
زمانی که استفاده از اینترنت سر به فلک کشید، کم کم کسب و کارها متوجه شدند، چارهای به جز اینترنتی شدن ندارند! پس یک وبسایت راه انداختند و فعالیت خود را در فضای دیجیتال آغاز کردند.
آنها میتوانستند به دو شکل، از وبسایت خود کسب درآمد کنند:
بعد از مدتی گروه اول(فروشندگان محصولات) متوجه شدند که صرفا راه اندازی یک وبسایت، برای اینکه بتوانند فروش خوبی داشته باشند، کافی نیست؛ و برای پیشرفت کسب و کارشان، تبلیغات آنلاین، از واجبات است!
اینجا بود که سرنوشت دو کاراکتر اصلی داستان، یعنی فروشندگان محصولات و ناشران تبلیغات، به هم گره خورد؛ و درآمدزایی یکی، بدون دیگری ممکن نبود. آنها، برای پیشرفت به هم نیاز داشتند (یک مقدار درام ماجرا زیاد شد!).
در اینجا یک مشکل آزاردهنده وجود داشت! تبلیغ کنندهها زمان زیادی را صرف پیدا کردن سایت مناسب برای تبلیغات میکردند؛ این در حالی بود که فضاهای تبلیغاتی سایتهای نمایشدهنده تبلیغ، خالی بودند. این دو گروه با وجود اینکه به یکدیگر احتیاج داشتند، یکدیگر را پیدا نمیکردند. جای خالی پلتفرمی که این دو گروه را به همدیگر متصل کند، به شدت حس میشد.
خوشبختانه اد نتورکها، برای رفع این مشکل، متولد شدند! و راه را، هم برای تبلیغکنندگان و هم برای ناشران، بسیار هموار کردند. در حال حاضر به لطف اد نتورکها، راه اندازی کمپینهای تبلیغاتی برای تبلیغ کنندگان و فروش جایگاههای تبلیغاتی برای ناشران، دیگر به آن سختی که در گذشته بود، نیست!
حالا که با فلسفه وجود اد نتورکها آشنا شدیم، میرویم سراغ تعریفشان. اجازه بدهید از خود کلمه Ad Network شروع کنیم:
Ad مخفف کلمه “Advertising” به معنی تبلیغات و “Network” به معنی شبکه میباشد؛ که در مجموع میشود شبکه تبلیغاتی (Advertising Network).
اد نتورک یا شبکه تبلیغاتی، در واقع یک پلتفرم واسطه، بین تبلیغ کنندگان و ناشران تبلیغ است. اد نتورک به تبلیغ کنندگان کمک میکند، تبلیغات کلیکی خود را در بهترین سایتها نمایش دهند، مشتری راغب بیشتری جذب کنند و از این طریق، فروش خود را افزایش دهند. همچنین این پلتفرم، به ناشران کمک میکند، فضاهای تبلیغاتی فروخته نشده وب سایت یا اپلیکیشن خود را بفروشند. یک اصطلاح بین بازاریها وجود دارد که میگوید:”فلان شخص، معامله را جوش داد”. یعنی به عنوان واسطه، باعث شد که این معامله صورت گیرد. اگر بخواهیم خیلی عامیانه برایتان توضیح دهیم، در واقع این همان کاری است که اد نتورکها انجام میدهند!
نکته مهم: مفهوم اد نتورک، فقط به تبلیغات آنلاین اختصاص دارد و برای تبلیغات سنتی از جمله رادیویی، تلوزیونی و چاپی استفاده نمیشود.
چرا استفاده از اد نتورکها اهمیت دارد؟ اد نتورکها از چه طریقی فرایند تبلیغات را برای کسب و کارها راحت کردهاند؟ اجازه بدهید با یک مثال ساده، اهمیت این مسئله را برایتان روشن کنیم.
میخواهیم شما را ببریم به چند سال قبل! زمانی که پیدا کردن شغل، به راحتی این روزها نبود! باید صبح زود از خانه بیرون میزدیم و در جستجوی شغل مناسبمان، قدم به قدم همه جای شهر را میگشتیم. بعد از کلی تلاش و مجاهدت بی وقفه، بالاخره موفق میشدیم سرکار برویم. در نهایت هم بعد از گذشت چند وقت، متوجه میشدیم این شغل، اصلا آن چیزی که فکر میکردهایم نبوده است! آن طرف قضیه هم کارفرمایان بودند، که در پیدا کردن نیروی متخصص، وضع بهتری از ما نداشتند!
تا اینکه روزنامهها و بعدها سایتهای کاریابی آمدند و ما را از این فلاکت نجات دادند! حالا دیگر، لیستی از شغلها برایمان ردیف شده بود و فقط کافی بود که از طریق تماس یا فرستادن رزومه، با کارفرما ارتباط برقرار کنیم. مسئله برای کارفرمایان هم، به همین اندازه راحت شده بود. آنها میتوانستند تنها با صرف چند دقیقه وقت در روز و چک کردن رزومههای ارسالی، مناسبترین شخص را استخدام کنند.این پلتفرمها، هم به کارجویان و هم به کارفرمایان کمک میکنند که با سرعت بیشتر و صرف انرژی کمتر، به هدف خود برسند؛ استخدام شوند و استخدام کنند.
برای اینکه به اهمیت قضیه پی ببرید، فقط برای چند لحظه، حجم وقت و انرژیای که این پلتفرمها برای افراد ذخیره میکنند را، در نظر بگیرید! |
حالا تصور کنید که یک سایت فروشگاهی دارید؛ و این کسب و کار به مرحلهای رسیده که میتوانید برای آن، تبلیغات انجام دهید. چگونه اینکار را انجام خواهید داد؟
این است که بروید و تمام سایتهای مناسب و مرتبط با کسب و کارتان را پیدا کنید؛ یک فهرست از بهترینها درست کنید؛ برای اینکه بفهمید تعرفه و سیاستهای تبلیغاتیشان به چه صورت است، با آنها وارد مذاکره شوید؛ و در نهایت اگر همه چیز خوب پیش رفت، میتوانید تبلیغات کسب و کار خود را در این سایتها منتشر کنید. فرایند وقت گیری به نظر میآید. نه؟
آیا راه دومی هم وجود دارد؟ خوشبختانه بله. راه دوم استفاده از پلتفرم اد نتورک است! راهی که به عنوان یک مسیر میانبر برای تبلیغ کنندگان و ناشران تبلیغات، در نظر گرفته میشود! در اد نتورک، لیستی از ناشران تبلیغات متناسب با کسب و کار شما قرار گرفته و شما فقط باید آنها را انتخاب کرده و به اد نتورک بدهید.
تا اینجا فهمیدیم که اد نتورکها ابزاری قدرتمند، هم برای تبلیغ کنندگان و هم برای ناشران تبلیغات هستند. اما دقیقا چگونه کار میکنند؟ در اینجا یک مدل سنتی از یک شبکه تبلیغاتی آورده شده است. اما به خاطر داشته باشید که تکنولوژی در حال تکامل است و این مراحل همیشه در حال تغییر هستند.
در مرحله اول، اد نتورک باید یک بانک اطلاعاتی از موجودی فروش نرفتههای ناشران داشته باشد؛ تا صاحبان کسب و کاری که قصد تبلیغات دارند، به راحتی بتوانند به آنها دسترسی داشته باشند.
سپس تبلیغ کننده به راحتی میتواند با استفاده از پنلی که اد نتورک در اختیارش قرار داده، یک کمپین تبلیغاتی ایجاد کند. قسمت جذاب ماجرا اینجاست که این کمپین بر اساس نیاز تبلیغکننده ایجاد میشود. برای مثال، شما میتوانید میزان بودجه، مخاطب هدف و بسیاری موارد مهم دیگر را، دقیقا مشخص کنید. حالا چرا این مسئله اهمیت دارد؟ چون در این صورت، شما یک کمپین هدفمند دارید؛ تبلیغات کسب و کارتان را دقیقا به دست پرسونای هدفتان میرسانید، مشتریهای راغب بیشتری جذب میکنید و در نتیجه فروشتان را افزایش میدهید.
اگر راجع به معجزهی تاثیر پرسونا در افزایش فروش، چیزی نمیدانید پیشنهاد میکنم حتما این مقاله را بخوانید:
در این مرحله ناشران، تگهای شبکه تبلیغاتی را در وب سایت خود قرار میدهند.
تبلیغ کننده تا زمانی که تبلیغ فعال است و نمایش داده میشود، میتواند گزارش عملکرد آن را در پنل کمپین اد نتورک دنبال و مدیریت کند.
آمادهاید تا شبکههای تبلیغاتی را امتحان کنید؟ اگر اینطور است ما در ادامه دو نمونه از اد نتورکهای ایرانی را معرفی کردهایم.
در سطح جهانی، دو غول بزرگ گوگل و فیسبوک (اکنون متا)، اکثریت سهم دنیای تبلیغات دیجیتال را در اختیار دارند. گوگل با در دست داشتن یوتیوب، و فیسبوک با تصاحب اینستاگرام، بزرگترین و پر مخاطبترین شبکههای تبلیغاتی دنیا به حساب میآیند. اما به دلیل بحث تحریمها و عدم روابط با کشورهای دیگر، استفاده از آنها در کشور ما منطقی نیست و بهتر است از شبکههای اد نتورکهای داخلی استفاده کنیم. شرکتهای زیادی در داخل کشور هستند که در این حوزه عمل میکنند. ازجمله: مدیا اد، اد نگاه، کلیک یاب، یکتانت، ای نتورک، سنجاق، کاپریلا و…
زمانی که میخواهند بگویند: «یک معامله مزایای زیادی برای طرفین داشته»، از اصطلاح “معامله دو سر سود” استفاده میکنند. در حالی که اد نتورکها، یک معامله سه سر سودند! فرقی نمیکند که قصد تبلیغ برای کسب و کارتان را دارید، میخواهید تبلیغات دیگران را در سایتتان نمایش دهید و یا حتی خودتان یک شبکه تبلیغاتی هستید؛ در هر صورت از آن سود خواهید برد! اما به شکلهای مختلف.
به عبارت سادهتر، مزایای استفاده از شبکه تبلیغاتی به این بستگی دارد که کجای ماجرا ایستاده باشید. در ادامه هر سه حالت را برایتان توضیح دادهایم:
در اینجا، چهار نوع اصلی از اد نتورکها را بررسی میکنیم:
شبکههای تبلیغاتی که موضوع خاصی دارند. مانند مد، خودرو یا تجارت. برای مثال اگر وبسایتتان در حوزه پوشاک فعالیت میکند، تبلیغات کسب و کارتان در سایتهای مد و فشن نمایش داده میشود.
شبکههای تبلیغاتی که تنها، موجودی ناشران محبوب را ارائه میکنند.
شبکههای تبلیغاتی که نوع خاصی از موجودی آگهی، مانند ویدیویی یا بنری را ارائه میکنند.
شبکههای تبلیغاتی که قابلیتهای هدفگیری خاصی را ارائه میکنند. برای مثال تبلیغات کسب و کار شما را، به کسانی که کلید واژههای شما را سرچ کرده باشند، نمایش میدهند.
میرسیم سر بحث شیرین قیمت! قطعا شبکههای تبلیغاتی این خدمات را در راه رضای خدا در اختیار تبلیغ کنندگان و ناشران قرار نمی دهد! البته کاملا هم حق دارند؛ چون در اینصورت، هیچ توجیه اقتصادی برایشان نخواهد داشت. اما اینجا یک سوال پیش میآید و آن این است که هزینه تبلیغات در این پلتفرمها چگونه محاسبه میشود. در این معادله چند فاکتور اساسی دخیل هستند.
نتایج تبلیغات وبسایتتان هر چه که باشد، اد نتورک مقدار ثابتی از شما دریافت میکند.
هزینه تبلیغات، بر اساس مقدار کلیکی که بر روی آن شده، دریافت میشود.
هزینه براساس میزان دیده شدن تبلیغ محاسبه میشود.
فناوری اد نتورک هر چیزی که از یک کمپین تبلیغاتی میخواهید را در اختیارتان میگذارد.
به شما میگوید، با این هزینهای که در اختیار دارید، در چه سایتهایی امکان تبلیغات دارید. اگر تبلیغات درست انجام شود، جذب مشتری راغب و فروش را حد بسیار خوبی افزایش میدهد. و حتی گزارش کمپینتان نیز در اختیارتان قرار میدهد.
سوالات متداول
اد نتورک، واسطهای میان کسانی که قصد دارند تبلیغ انجام دهند و منتشر کنندگان تبلیغات است.
نرخ ثابت، هزینه هر کلیک (CPC) و پرداخت به ازای بازدیدکننده (CPM)
مدیا اد، صبا ویژن، یکتانت، اد نگاه، کلیک یاب، ای نتورک، سنجاق، کاپریلا و…
محتوای این بلاگ توسط کارشناسان تایید شده است.
با تشکر از شما برای زمانی که صرف مطالعه این محتوا کردید.
تیم تولید محتوا | آژانس خلاقیت نبض مارکتینگ
مطالعه بیشتر
02188948917
09390724676