تا به حال برایتان پیش آمده که مطلبی را در گوگل سرچ کنید و بعد از مطالعه چند سایت، متوجه شوید که در حال خواندن یک محتوای یکسان هستید؟ این، همان محتوای تکراری یا محتوای کپی است. در ادامه برایتان توضیح میدهیم که محتوای تکراری چیست و چرا نباید از آن در کسب و کارمان استفاده کنیم.
زمانی که یک محتوای مشابه، در دو یا چند صفحه وب ظاهر میشود. |
وقتی نویسنده به جای این که خودش متنی را بنویسید، آن را از سایر سایتها کپی میکند، Duplicate Content به وجود میآید.
محتوای تکراری یا به اصطلاح (Duplicate Content)، به معنی نمایش یک محتوای یکسان، در دو URL (آدرس صفحه) متفاوت است. |
۲ نوع محتوای تکراری وجود دارد:
محتوایی که از سایتهای دیگر کپی، و منتشر شده است.
محتوای مشابه و یا یکسانی، که در صفحات مختلف یک سایت تکرار شده است.
مخاطبان به دنبال محتوای اصیل و منحصر به فردی میگردند، که حرفی برای گفتن داشته باشد. و بتواند به نحوی به آنها کمک کند. محتوای تکراری که در سایر سایتها هم پیدا میشود هیچ دردی را از آنها دوا نمیکند. بنابراین طبیعی است که برای سایت شما اعتباری قائل نشوند. محتوای تکراری اعتبار شما را در مقابل چشمان مخاطبانتان کاهش میدهد.
گوگل تاریخ ایندکس شدن مطالب مشابه در سایتها را بررسی کرده و مطلبی که زودتر ایندکس شده باشد را به عنوان مطلب مرجع انتخاب میکند. و بقیهی مطالب را کپی در نظر گرفته و اعتبار و رتبه دامنه آن سایتها را کاهش میدهد.
راستش را بخواهید، تنها کسی که از محتوای تکراری آسیب میبیند، سایت منتشر کنندهی آن نیست! در حقیقت این ماجرا دامن افراد دیگری را نیز میگیرد! هر بار که یک محتوای تکراری در فضای وب بارگذاری میشود، در کار سه گروه، اختلال به وجود میآید.
اجازه بدهید قضیه را طور دیگری برایتان توضیح دهیم. اگر منتشر کردن محتوای تکراری را به یک جرم تشبیه کنیم، این پروندهی جنایی سه شاکی خواهد داشت! اولین شاکی این پرونده گوگل، شاکی دوم صاحبان وبسایت و شاکی سوم، کاربران هستند.
کاربرانی که به امید به دست آوردن اطلاعات جدید و دست اول، سایتی را باز کرده و با محتوای تکراری رو به رو خواهند شد. این موضوع میتواند برای آنها، بسیار آزار دهنده باشد.
در ادامه برایتان توضیح میدهیم که محتوای تکراری چه مشکلاتی را برای گوگل و صاحبان وبسایت به وجود خواهد آورد.
محتوای تکراری ۳ مشکل عمده برای موتور جستجوی گوگل به وجود میآورد.
گوگل، تنها شاکی سرسخت محتوای تکراری نیست. محتوای تکراری، برای صاحبان وبسایتها نیز دردسرساز است. این بار میخواهیم از دید صاحبان وبسایت به قضیه نگاه کنیم؛ و ببینیم که محتوای تکراری، برای آنها چه مشکلاتی ایجاد میکند.
اما در این بین با یک مشکل مواجه میشوید. و آن این است که این مطلب عینا، در چند سایت مختلف منتشر شده است؛ بنابراین شما نمیدانید که کدام سایت، صاحب اصلی محتواست. در اینصورت دچار سردرگمی میشوید و حتی ممکن است به وبسایت اشتباه لینک دهید.
حالا زمانی که گوگل میخواهد تصمیم بگیرد که کدام محتوا را به مخاطبان نشان دهد، اگر نتواند تشخیص دهد که کدام محتوا اصلی است، میزان اعتباری که برای آن مطلب در نظر گرفته، بین این دو وبسایت تقسیم میشود.
قبل از اینکه سراغ راههای تشخیص محتوای تکراری برویم، اجازه بدهید اول به این سوال جواب دهیم که اصلا چرا باید محتوای کپی را تشخیص داد؟ سایت شما برای رشد به محتوا نیاز دارد. این محتوا یا توسط خود شما تولید شده و یا برون سپاری میشود. اگر خود شما این محتوا را نوشته باشید، از کپی نبودن آن مطمئن هستید. اما اگر آن را برونسپاری کرده باشید میتوانید با روشهایی که در ادامه برایتان آوردهایم، از تکراری نبودن کیفیت محتوا مطمئن شوید.
سادهترین و در دسترسترین راه تشخیص محتوای تکراری، استفاده از خود گوگل است. این روش مانند آب خوردن راحت بوده و به هیچ ابزاری نیاز ندارد. فقط کافی است مرورگر خود را باز کنید، قسمتی از محتوا را کپی کرده، و در نوار جستجوی گوگل پِیست کنید. اگر محتوا کپی باشد، گوگل عینا همان جمله را پیدا کرده و به شما نشان میدهد. به این ترتیب، خیالتان از تکراری نبودن محتوا راحت میشود.
به شما نشان میدهد که آیا محتوایی شبیه به محتوای شما در گوگل وجود دارد یا نه؟
ابزار Duplichecker به صورت رایگان محتوای شما را مورد بررسی قرار میدهد. فقط کافی است محتوا، آدرس سایت و یا فایل خود را در کادر مربوطه وارد کنید. این ابزار حتی آدرس سایتهایی که محتوای آنها با شما یکسان است را نشان میدهد. البته نسخه رایگان این ابزار محدودیت کلمه دارد و هر بار میتوانید با آن، حداکثر ۱۰۰۰ کلمه را چک کنید.
معمولا اینطور به نظر میرسد که وقتی محتوای تکراری را پیدا کردیم، تصحیح کردنش بسیار آسان است. اما در واقعیت، این مسئله پیچیدهتر از این حرفاست. همهی ما میدانیم که گوگل به دنبال محتوای تخصصی، معتبر و قابل اعتماد میگردد (الگوریتم EAT).
وقتی که یک نویسنده، محتوای تکراری را بازنویسی میکند، ممکن است نتیجهی کار با محتوای اولیه بسیار متفاوت باشد و به زبان خودمانیتر، چنگی به دل نزند. در این صورت، محتوا شبیه تکالیف دانشآموزی خواهد شد، که با عجله از روی همکلاسیاش کپی کرده است. زمانی که مجبور به بازنویسی شدید، سعی کنید به جای اینکه خودتان متن را بازنویسی کنید، آن را به شخص دیگری بسپارید.
تقریبا تمام صاحبان سایتها فکر میکنند، محتوای سایتشان منحصر به فرد و غیر تکراری است. در انتهای این بخش شاید حتی خود شما هم متوجه شوید که بخشی از محتوای سایتتان تکراری بوده، و خبر نداشتهاید! خیلی از اوقات ما هیچ مطلبی را از سایر سایتها کپی نکردهایم، اما گوگل آن را کپی تشخیص میدهد!
نگران نباشید ما به شما میگوییم کجای کار میلنگد. در واقع بسیاری از محتواهای تکراریِ موجود در وب، بصورت ناخواسته تولید شدهاند. اینگونه محتواهای ناخواسته، مربوط به بخش فنی ماجرا هستند. در ادامه برایتان توضیح میدهیم که منظورمان از مشکلات فنی چیست؟
این رایجترین دلیلی است که محتوای تکراری به وجود میآید. بعضی از وبسایتها ممکن است دارای دو نسخه یا URL متفاوت باشند. برای مثال:
در صورتی که بر روی هر کدام از این نسخهها، مطالب یکسان وجود داشته باشد، محتوای تکراری به وجود میآید.
هر URL، دارای پارامترهایی است. هم خود این پارامترها و هم ترتیب قرار گرفتن آنها میتواند باعث به وجود آمدن محتوای تکراری شود.
یکی از چالشهای بزرگ در تولید محتوا، این است که چگونه میتوان یک مفهوم ثابت را تکراری ننوشت؟
تا جایی که امکان دارد سعی کنید از منابع دیگری به غیر از منابع فارسی برای نوشتن محتوا استفاده کنید. اما اگر منابع در آن حوزه کم بود، و یا به هر دلیل دیگری مجبور به این کار شدید، ترفندهایی وجود دارد که به شما کمک میکند کپی ننویسید.
اگر میخواهید محتوایی را از سایت دیگر در سایت خودتان بیاورید، سعی کنید متضاد آن را استفاده کنید. برای مثال اگر آن سایت «۳ عاملی را که باعث موفقیت در سئو میشوند» را بیان کرده، شما سعی کنید راجع به «۳ عاملی که باعث شکست در سئوی سایت میشوند»، بنویسید.
ترفند دیگر، پارافریز کردن است. اما یعنی چه؟ یعنی مطلب را بخوانید و به زبان خودتان خلاصهای از آن را بنویسید.
گوگل بابت محتوای تکراری به سایت شما آسیب نمیرساند، مگر اینکه هدف، فریبکاری و دستکاری نتایج موتورهای جستجو باشد. این، خط قرمز گوگل است! بنابراین شما هم میتوانید این مسئله را به عنوان معیاری برای خودتان در نظر بگیرید. اگر سردرگم شدید که محتوایتان تکراری است یا نه، کافی است از خودتان بپرسید هدف من از این کار چیست؟ نفع مخاطب یا افزایش رتبه در گوگل!
موتورهای جستجوی اصلی، مشخص نکردهاند که دقیقاً چه محتوایی تکراری است. بسیاری از کارشناسان سئو تلاش کردهاند تا تعریف کنند که چه زمانی محتوا از حالت مشابه به تکراری تبدیل میشود. بر اساس وبسایت Search Engine Journal تمام محتواها بهتر است حداقل ۳۰ درصد با همه نسخههای دیگر متفاوت باشند.
سوالات متداول
زمانی که یک محتوای یکسان در دو URL متفاوت نمایش داده شود، به آن محتوای تکراری میگوییم.
بر اساس وبسایت SearchEngineJournal تمام محتواها بهتر است حداقل 30 درصد با همه نسخههای دیگر متفاوت باشند.
ابزار سرچ کنسول (Search console) و ابزار داپلی چِکِر (Duplichecker)
محتوای این بلاگ توسط کارشناسان تایید شده است.
با تشکر از شما برای زمانی که صرف مطالعه این محتوا کردید.
تیم تولید محتوا | آژانس خلاقیت نبض مارکتینگ
مطالعه بیشتر