[ASRating]
لینکهای شکسته یک صفحه وب است که به دلایل مختلف کاربر نمیتواند، آن را پیدا کند یا به آن دسترسی پیدا کند. سرورهای وب اغلب زمانی که کاربر سعی میکند به پیوند شکسته دسترسی پیدا کند، یک پیام خطا برمیگرداند. پیوندهای شکسته اغلب به عنوان “لینکهای مرده” یا “پوسیدگی پیوند” نیز شناخته میشوند که بر سئو سایت تاثیر منفی میگذارد. فاکتورهای لینکسازی داخلی را باید همواره بررسی کرد.
در اینجا چند نمونه از کدهای خطایی وجود دارد که یک وب سرور ممکن است برای پیوند شکسته ارائه کند:
صفحه ۴۰۴ یافت نشد: صفحه/منبع در سرور وجود ندارد.
۴۰۰ درخواست بد: سرور میزبان نمیتواند URL صفحه شما را درک کند.
میزبان بد: نام میزبان نامعتبر: سروری با آن نام وجود ندارد یا غیرقابل دسترسی است.
URL بد: URL بد شکل (مثلاً یک براکت از دست رفته، اسلش اضافی، پروتکل اشتباه و غیره).
کد بد: کد پاسخ HTTP نامعتبر: پاسخ سرور مشخصات HTTP را نقض میکند.
خالی: سرور میزبان پاسخهای «خالی» را بدون محتوا و بدون کد پاسخ برمیگرداند
مهلت زمانی: مهلت زمانی: درخواستهای HTTP به طور مداوم در طول بررسی پیوند به پایان میرسد.
بازنشانی: سرور میزبان اتصالات را قطع میکند. یا به درستی پیکربندی نشده یا خیلی شلوغ است.
اما دلیل شکست لینکها میتواند چند دلیل داشته باشد:
دلایل مختلفی وجود دارد که پیوندهای شکسته ممکن است رخ دهد، به عنوان مثال:
مالک وبسایت، URL را اشتباه وارد کرده است (املا، اشتباه تایپ و غیره).
ساختار URL سایت شما اخیراً بدون تغییر مسیر تغییر کرده است (پیوندهای دائمی) و باعث خطای ۴۰۴ میشود.
سایت خارجی دیگر در دسترس نیست، آفلاین است یا برای همیشه منتقل شده است.
پیوندهایی به محتوایی (PDF، Google Doc، ویدیو و غیره) که منتقل یا حذف شده است.
عناصر شکسته در صفحه (تداخل افزونه های HTML، CSS، Javascript یا CMS).
فایروال یا محدودیت موقعیت جغرافیایی اجازه دسترسی خارجی را نمیدهد. با ذکر این موارد باید اشتباهات لینکسازی داخلی را به حداقل رساند.
لینکهای شکسته بر نتایج جستجوی گوگل شما تأثیر میگذارند، اما بر سئو داخلی کلی شما تأثیری نمیگذارند. با این حال، داشتن لینک های شکسته زیاد در یک صفحه ممکن است نشان دهنده این باشد که یک سایت نادیده گرفته شده یا رها شده است. دستورالعملهای رتبهبندی کیفیت جستجوی گوگل نیز از پیوندهای شکسته برای تعیین کیفیت سایت استفاده میکنند.
شما باید بتوانید یک سایت با کیفیت بالا نگهداری کنید:
تأثیر یک پیوند مرده را نادیده نگیرید: تجربه کاربر عامل مهمی است که بر افزایش سئو سایت تأثیر میگذارد. وقتی الگوریتمهای موتورهای جستجو تغییر میکنند، به این دلیل است که هدف اصلی آنها ارائه جستجو و تجربه بهتر برای کاربران است. موتورهای جستجو متوجه خواهند شد که برخی از پیوندهای شکسته وجود دارد. اما زمانی که یک کاربر واقعی به سایت شما مراجعه میکند، ممکن است آنقدرها هم بخشنده نباشند. این امر به ناچار از اعتبار شما میکاهد.
صرف نظر از اینکه یک یا چند لینک خراب دارید، هر بازدیدکننده در صفحه شما تصمیم خود را بر اساس قابلیت استفاده، تجربه، زمان بارگذاری و محتوا تعیین می کند.
اگر لینک های شکسته در سایت شما وجود داشته باشد و بازدیدکننده نتواند به اطلاعات دسترسی داشته باشد، به سایت دیگری می رود که می تواند اطلاعات مورد نیاز را در اختیار آنها بگذارد. هرچه زمان کمتری را در سایت شما بگذرانند، نرخ پرش بیشتر می شود.
سادهترین و سریعترین راه برای دیدن لینکهای خراب این است که گزارش SEOptimer خود را انجام دهید و ببینید آیا لینکهای شکستهای در آن صفحه وجود دارد یا خیر:
اگر صدها صفحه یا پست در سایت خود دارید، میتوانید از ابزاری مانند SEOptimer’s DIY SEO برای خزیدن تمام صفحات خود برای شناسایی لینکهای شکسته استفاده کنید یا افزونهای را برای پلتفرم CMS خود دانلود کنید که میتواند این موارد را بررسی کند.
کنسول جستجوی گوگل همچنین می تواند به شناسایی هر گونه مشکل در سایت شما کمک کند، پس از اینکه ربات های آنها در سایت شما خزیده باشند. توجه داشته باشید که آنها فقط URL ها را در وب سایت شما نشان می دهند و لینک های خارجی را نشان نمی دهند.
وردپرس راهحلی برای تغییر مسیر خارج از جعبه ارائه نمیدهد، اما دو گزینه برای تعمیر لینکهای خراب و هدایت آنها به صفحه جدید وجود دارد. وجود افزونههای زیاد در سایت وردپرسی شما میتواند بر عملکرد سایت شما تأثیر بگذارد. اگر هزاران صفحه در سایت خود دارید، ممکن است بخواهید برای جلوگیری از مشکلات، Simple 301 Redirect را برای وردپرس نصب کنید.
راه دیگر برای تنظیم تغییر مسیر ۳۰۱ استفاده از فایل پیکربندی وب سرور .htaccess است. این یک راه بسیار سریعتر و سادهتر برای ایجاد یک تغییر مسیر ۳۰۱ است که بر عملکرد سایت شما تأثیر نمیگذارد.
به طور معمول دو نوع لینک شکسته وجود دارد که هر یک اثرات منفی روی ما میگذارند:
لینک های شکسته داخلی: هنگامی که شما بر روی یک لینک درون وب سایت خود کلیک می کنید به صفحه دیگری از همان سایت هدایت می شوید. اگر با کلیک کردن آن با خطا مواجه شدید این لینک، لینک شکسته داخلی محسوب می شود.
لینک شکسته خارجی: شما با کلیک بر برخی لینک ها به خارج از سایت کنونی منتقل می شوید که در این راه اگر با خطایی مواجه شدید و به مقصد نرسید این لینک، لینک شکسته خارجی تلقی می شود.
طبق گفته خود گوگل، صفحات ۴۰۴ یا لینکهای شکسته به صورت مستقیم بر روی سئو سایت شما تاثیر نمیگذارند؛ اما واقعیت این است که موتورهای جستجو دائماً در حال بهبود تجربه کاربری هستند. پس بهتر است تمام اقدامات خود را همسو با نیاز کاربر پیش ببرید، چرا که رضایت کاربر در بسیاری موارد همان چیزی است که گوگل همیشه به دنبال آن است.
در صورت نیاز میتوانید از کارشناسان نبض مارکتینگ مشاوره سئو دریافت کنید. همچنین میتوانید برای دریافت خدمات سئو نیز با ما در ارتباط باشید.
+ میتونی این مطلب رو با دوستات هم به اشتراک بذاری...
محتوای این بلاگ توسط کارشناسان تایید شده است.
با تشکر از شما برای زمانی که صرف مطالعه این نوشته کردید.
محمد امیری - کارشناس ارشد سئو نبض مارکتینگ
+ ممکنه به این مطالب هم علاقهمند شی...
+ میتونی دیدگاهت رو با بقیه به اشتراک بذاری...
دستهبندی مقالات
02188948917
09390724676