این مقاله برای چه کسانی نوشته شده است؟
- کسانی که تازه با دنیای سئو آشنا شدهاند و میخواهند دید کلی از آن به دست آورند.
- کسانی که قصد دارند سئوی کسبوکار خود را برونسپاری کنند و میخواهند از این نوع بازاریابی سر دربیاورند.
- کسانی که میخواهند بهصورت پایهای با سئو آشنا شوند.
سئو (SEO) چیست؟
سئو مخفف کلمۀ Search engine optimization به معنی بهینهسازی (برای) موتور های جستجو ست. سئو مجموعهای از فرایندهاست که با هدف دیده شدن وبسایت شما در نتایج موتورهای جستجو انجام میشود. و به معنی پاسخ دادن به جستجوهای کاربران با محتوای مرتبط و باکیفیت، و به وجود آوردن بهترین تجربۀ کاربری ممکن برای آنهاست.

تصور کنید در یک مهمانی دوستانه نشستهاید. موضوع بحث چیزی است که تا به حال اسمش را هم نشنیدهاید. پس برای اینکه از قافله عقب نمانید سریع تلفن همراه خود را برمیدارید، گوگل و یا هر موتور جستجویی که دمدست باشد را باز کرده و شروع به جستجو میکنید.
میخواهید تلفن همراه خود را عوض کنید ولی نمیدانید با بودجهای که دارید چه گوشی همراهی میتوانید خریداری کنید. با کمی جستجو در گوگل مناسبترین تلفن همراه را برای خود پیدا میکنید.
اکثر ما زمانی که به چیزی احتیاج پیدا میکنیم اولین کاری که به ذهنمان میرسد، پرسیدن از گوگل است! این روزها موتورهای جستجو نقش پررنگی در زندگی ما ایفا میکنند. اما مشکل اینجاست که ۱.۱۳ میلیارد وبسایت در دنیا وجود دارد که در کلیدواژههای مختلف، با هم رقابت میکنند.
این مسئله سئو سایت را تبدیل به یک موضوع بسیار مهم میکند. در این میدان، کسی برنده است که بتواند جایگاه بالاتری را در نتایج موتورهای جستجو به دست آورد.
بعضی از فعالیتهای سئو در داخل سایت و بعضی دیگر در خارج از آن انجام میشوند. به همین دلیل است که معمولا میبینید سئو به دو دستۀ داخلی و خارجی تقسیم میشود. در عمل SEO معمولا شامل فعالیتهای زیر میشود:
- تحقیق کلیدواژه
- تولید محتوای بهینه
- بهبود فنی سایت
- لینک سازی

با سئو بهتر آشنا شوید!
در این قسمت میخواهیم با هم بیشتر با سئو آشنا شویم و ببینیم که سئو در حقیقت چه چیزی هست!
۱. سئو یک فرایند طولانی مدت است
اگر تنها هفتۀ اول سال را ورزش کنید و دیگر تا آخر سال ورزش نکنید آیا انتظار دارید که آن یک هفته ورزش تا انتهای سال برای شما کفایت کند؟ واضح است که خیر! برای اینکه تا آخر سال بدنی سالم و متناسب داشته باشید باید ورزش کردن را به صورت مستمر ادامه دهید. برخوردار شدن از منافع سئو هم به همین صورت است.
افراد زیادی وجود دارند که فکر میکنند تنها به این خاطر که یک افزونۀ سئو نصب کردهاند یا چند صفحه از وبسایت خود را بهینه کردهاند، دیگر نیازی به SEO ندارند و کار را تمام شده میدانند! سپس مینشینند و منتظر میمانند که خیلِ عظیم طرفدارانشان وارد وب سایتشان شوند. متاسفانه این اتفاق هرگز نمیافتد و آنها ناامیدتر از همیشه، تقصیر را گردن SEO میاندازند!
در صورتی که از همان ابتدا مشکل از سئو نبوده، بلکه مشکل از رویکردی که نسبت به آن داشتهاند بوده است. برای اینکه به نتیجه برسید و این نتیجه را حفظ کنید، باید تلاش کنید و مهمتر از آن اینکه در تلاش کردن مداومت داشته باشید. مثال ورزش کردن را هیچگاه از یاد نبرید!

۲. سئو تنها یک قطعه از پازل کسبوکار شماست
هیچگاه فراموش نکنید که پایه و ستون هر کسبوکاری محصولات و خدماتی است که ارائه میدهد. پس اگر از کیفیت و یا قیمت محصولات و خدمات خود مطمئن نیستید، از سئو انتظار معجزه نداشته باشید. SEO تنها کسبوکار شما را با هر ویژگی خوب و بدی که دارد در معرض دید افراد بیشتر قرار میدهد. بنابراین اگر افراد زیادی از کسبوکار شما بازدید میکنند اما آنقدر که باید فروش ندارید بهتر است در استراتژی کسبوکار خود بازنگری داشته باشید.
۳. کلید موفقیت در سئو، شناخت مخاطبان است
هرچه بیشتر مخاطبان هدف خود را درک کنید (مشتریان، خوانندگان سایت و مشترکان) خلق یک استراتژی سئوی موفق برای شما راحتتر میشود. اما چرا؟ چون هر چه بیشتر مخاطبان هدف خود را بشناسید، بهتر میتوانید تشخیص دهید که به چه چیزی نیاز دارند و همان را در اختیارشان قرار میدهید. اینگونه هم در نگاه گوگل و هم در نگاه مخاطبانتان به یک منبع قابل اعتماد تبدیل میشوید.

سئو چه چیزی نیست؟ اتهامات رایجی که به ریش SEO میبندند!
همیشه تصورات اشتباه، کار دست انسانها میدهند و برداشت اشتباه از وقایع مشکلات زیادی را برای ما به وجود میآورند. اینجاست که شروع میکنیم و در ذهن خود وقایع را آنطور که دلمان میخواهد میبافیم؛ در صورتی که واقعیت، از تصورات ما فرسنگها فاصله دارد. در مورد سئو هم مثل هر چیز دیگری یک سری سوءتفاهمات وجود دارد که صلاح دیدیم در این قسمت در مورد رایجترینهایشان توضیح دهیم.
به قول سهراب چشمها را باید شست جور دیگر باید دید! هدف ما در این قسمت این است که به شما کمک کنیم، با دید واقعبینانهتری به این نوع بازاریابی نگاه کنید.
۱. سئو بازاریابی محتوایی نیست
امروزه بدون محتوا، جذب مشتریان و فروش به آنها تقریباً غیرممکن است. سایتهایی که انتشار محتوا را متوقف میکنند، با افت شدید در ترافیک ارگانیک، سرنخ و نرخ تبدیل مواجه میشوند. اما این موضوع به آن معنا نیست که بازاریابی محتوایی به تنهایی میتواند جای تمام شیوههای بازاریابی دیجیتال را بگیرد، و آب هم از آب تکان نخورد!
حقیقت این است که هر محتوایی احتیاج به بهینه شدن دارد و این بهینه شدن توسط سئو انجام میشود. اما منظورمان از بهینهسازی محتوا دقیقا چیست؟ بیایید تا با چند مثال برایتان بگوییم:
- کلمه کلیدی اصلی محتوای خود را کادوپیچ کرده و در تگ H1 (عنوان اصلی مقاله) قرار داده، سپس محتوا را تقدیم جناب گوگل میکنیم!
- در هر محتوایی باید چندین کلمه کلیدی وجود داشته باشد. معمولا به ازای هر ۵۰۰ کلمه، دو تا سه کلید واژه کفایت میکند. محتوای بدون کلمه کلیدی، مانند قرمهسبزی بدون لیمو امانی خالی از لطف است!
- از یک محتوا به سایر محتواهای داخل و یا خارج از سایت خود لینک دهیم. همانگونه که یکی بودن فامیلی شما و پسر عمویتان نشان میدهد که با هم نسبتی دارید، لینک سازی بین محتواها هم نشان میدهد که آنها به هم مربوطند!
میتوانیم این لیست را تا فردا صبح ادامه دهیم! جای تعجب ندارد که حتی حرفهایترین بازاریابان محتوا نیز به متخصصان سئو برای بهینهسازی محتوا نیاز دارند. خوب نوشتن مهم است. خیلی هم مهم است؛ اما اغلب بازاریابان محتوا درکی از نحوۀ کار موتورهای جستجو ندارند.
به همین دلیل آنها محتواهای شگفت انگیزی تولید میکنند که هیچکس آنها را نمیخواند! چرا؟ چون هیچکس کس نمیتواند آنها را در گوگل پیدا کند. بنابراین سئو بدون محتوا، و محتوا بدون SEO، هر دو بی معنیاند!
۲. سئو لینک سازی نیست
قبل از اینکه توضیح دهیم که چرا سئو تنها مربوط به لینکسازی نیست، بهتر است ابتدا توضیح دهیم که اصلا لینک سازی یعنی چه؟ تا به حال برایتان پیش آمده که آنقدر از یک محصول، خدمت، مکان و خلاصه هر چیز دیگری راضی باشید که آن را به دیگران هم معرفی کنید؟
اگر این کار را انجام دادهاید، باید بگویم که همین کار ساده یک نمونه لینکسازی در دنیای واقعی بوده است. حالا برمیگردیم به دنیای سئو! زمانی که یک وبسایت در بخشی از صفحات سایت خود لینک سایت دیگری را قرار میدهد، یعنی محتوای آن سایت را تایید کرده است و بنابراین یک نمونه لینکسازی انجام گرفته است.
یکی از نشانههایی که گوگل با استفاده از آن میزان اعتبار سایت شما را میسنجد، تعداد لینکهایی است که به سایت شما اشاره میکنند. هرچه یک وبسایت لینکهای بیشتری گرفته باشد یعنی تعداد افراد بیشتری آن را معرفی کرده و گوگل هم اعتبار بیشتری به آن میدهد.
تا اینجا همه چیز سر جایش است. اما سوءتفاهم زمانی به وجود میآید که به تاثیر لینک سازی درSEO بیش از حد بها داده میشود. بسیاری از صاحبان وب سایت در مورد سئو اینگونه فکر میکنند: هزینۀ خرید بک لینکهای مناسب را میپردازند، سپس سئوکاران وِرد مخصوص SEO را میخوانند و بوم! وبسایت آنها در ۱۰ رتبۀ برتر قرار میگیرد.
کسی نمیتواند اهمیت لینک سازی در سئو را نادیده بگیرد. اما هرچقدر هم که روی لینکسازی سایت خود کار کرده باشید، اگر از محتوای باکیفیت، ساختار مناسب و سرعت سایت خود غافل شده باشید، هنوز هم یک پای سئوی سایتتان میلنگد!
۴. سئو، گول زدن گوگل نیست!
در سئو، شما برای کاربران گوگل ارزشی خلق میکنید، نیازی را از آنها رفع کرده و دردی را برایشان دوا میکنید و در ازای آن، گوگل وبسایت شما را در رتبههای برتر قرار میدهد. خیالتان راحت باشد. در هیچ کجای این داستان، خبری از گول زدن گوگل و یا هر کس دیگری نیست.

چرا سئو مهم است؟ دلایل اهمیت بهینه سازی موتورهای جستوجو
کاربران گوگل هر روزه برای پیدا کردن محصولات و خدمات خود میلیونها جستجو انجام میدهند. جای تعجب نیست که موتورهای جستجو معمولا یکی از بزرگترین منابع ترافیک وبسایتها هستند. برای اینکه از این منبع ترافیک بالقوه به نفع خود استفاده کنیم، باید برای کلیدواژههای هدفمان در نتایج اول موتور جستجو ظاهر شویم.
این جا یک ارتباط ساده به وجود میآید. رتبۀ بالاتر مساوی است با بازدیدکنندگان بیشتر. احتمال کلیک بر روی نتیجۀ اول موتور جستجو ۱۰ برابر بیشتر از نتیجۀ دهم است.
سه نتیجۀ ارگانیک اول موتور جستجو ۵۰ درصد کلیکها را به خود اختصاص میدهد. بر عکس آن نیز وجود دارد. اگر میخواهید چیزی را پنهان کنید که دست کسی به آن نرسد، بهترین جا صفحۀ دوم به بعد گوگل است. این جایی است که سئو وارد تصویر میشود. رتبۀ بهتر یعنی ترافیک بیشتر و ترافیک بیشتر یعنی مشتریان و آگاهی از برند بیشتر. بیتوجهی به سئو یعنی بیتوجهی به یکی از مهمترین کانالهای ترافیک و واگذاری کامل آن بخش از بازار به رقبا.

تکنیک های مختلف سئو
خانوادهای را تصور کنید که سه پسر به نامهای سعید، سیاوش و سینا دارند. سعید از آن پسرهای خوب روزگار است. از همانهایی که تمام محل او را بر فرق سر بچههای خود میکوبند و به آنها میگویند که ای کاش یکم شبیه او میشدید! سعید نهتنها همزمان درس میخواند و کار میکند بلکه در کارهای خانه هم به مادرش کمک میکند!
پسر دوم خانواده سیاوش است. سعید و سیاوش دو نقطۀ مقابل یکدیگرند. هرچقدر که آن یکی سر به زیر و پاک است این یکی همش در فکر دور زدن اطرافیانش است. از هیچ فرصتی برای دروغ و تقلب دریغ نمیکند. خلاصه که گنجشک را رنگ کرده و جای قناری میفروشد!

و اما سینا! پسر سوم خانواده. سینا نه مانند سعید سر به زیر است و نه مانند سیاوش به فکر دور زدن خانواده. هیچ گاه بر روی خط قرمزهای خانواده پا نمیگذارد ولی تا جایی که کسی متوجه چیزی نشود شیطنتهای خودش را هم دارد.
تکنیکهای سئو هم درست مثل سه پسر این خانواده هستند. سعید شبیه تکنیک کلاه سفید، سیاوش شبیه تکنیک کلاه سیاه و سینا شبیه تکنیک کلاه خاکستری زندگی میکند. در ادامه بیشتر با این سه تکنیک آشنا میشویم.
۱. سئوی کلاه سفید (White Hat)
سئو کلاه سفید به معنای پیروی از قوانین گوگل است. در این روش شما فقط از تکنیکهای اخلاقی استفاده کرده و از دستورالعملهای موتور جستجو پیروی میکنید.
اکر میخواهید درباره سئو کلاه سفید و کاربرد آن، بیشتر آشنا شوید، پیشنهاد میکنیم مقاله «سئو کلاه سفید چیست؟ و مراحل آن به چه صورت است؟» را بخوانید.
۲. سئوی کلاه سیاه (Black Hat)
سئوی کلاه سیاه به معنای استفاده از روشهای خطرناک است. شما از تکنیکهایی استفاده میکنید که میتوانند جواب دهند و اگر بخواهیم صادق باشیم، جواب هم میدهند. این موارد از استفاده از تاکتیکهایی که برخلاف دستورالعملهای موتورهای جستجو هستند تا فعالیتهای خطرناکتر که میتواند منجر به اقدامات دستی توسط گوگل شوند را شامل میشوند.
اطلاعات بیشتر درباره Black Hat SEO را میتوانید در مقاله «سئو کلاه سیاه چیست و نحوه انجام آن» مطالعه بفرمایید.

۳. سئوی کلاه خاکستری (Gray Hat)
سئوی کلاه خاکستری ترکیبی از تکنیک کلاه سفید و کلاه خاکستری است. تکنیک کلاه خاکستری نه تکنیک کلاه سفید است و نه تکنیک کلاه سیاه بلکه یک چیزی در میان این دو است. تکنیکی نیست که شما با کمال میل بخواهید به گوگل اطلاع دهید. تکنیکی هم نیست که گوگل بتواند به راحتی متوجه آن شود و به طور خودکار شما را بابت آن جریمه کند.
تکنیک کلاه خاکستری لزوما تکنیک بدی نیست اما هدف آن صرفا رتبه گرفتن در نتایج موتور جستجو است و در پشت تکنیک کلاه سیاه آن نیت صادقانۀ کمک کردن به کاربران وجود ندارد!
اگر میخواهید درباره سئو کلاه حاکستری بیشتر بدانید، میتوانید مقاله «همه چیز درباره سئو کلاه خاکستری + ۱۰ تکنیک سئو Gray Hat» را بخوانید.

نقشه راه سئو
همیشه یک طرح کلی، درک مسائل را برای ما آسانتر میکند. به همین دلیل در این قسمت یک نقشۀ کلی از مسیر سئوی سایت برای شما آوردهایم تا ذهنتان را برای ورود به مسیر سئو آماده کنیم. طبیعتا سئو یک مسئلۀ شخصیسازی شده است. بنابراین نمیتوان یک راه حل از پیش تعیین شده برای تمام سایتها ارائه داد. اما شما را با مسیر کلی سئو آشنا میکند.
هر مرحله را در دو بخش جداگانه برای شما توضیح دادهایم. در بخش اول با چرایی انجام آن مرحله از سئو آشنا میشویم و در بخش دوم با مراحل انجام آن.
۱. بررسی سایت و تعیین اهداف سئو
هدف اصلی از تدوین استراتژی سئو تعیین اهداف سئوی یک وبسایت است. اگر سئوی سایت شما وضعیت خوبی ندارد و در کلیدواژههای مربوط به خودتان در رتبههای برتر قرار ندارید، قدم اول این است که بدانید مشکل از کجاست.
بررسی محتوای سایت
در این مرحله تعداد، نوع و کیفیت محتواهایی که قبلا در سایت بارگذاری شده بررسی میشود.
بررسی سئوی تکنیکال
در این قسمت وضعیت سئوی تکنیکال وبسایت را بررسی کرده و نقاط ضعف و قوت آن را پیدا میکنیم.
بررسی طراحی بصری سایت
علاوه بر محتوا و سئوی تکنیکال ظاهر سایت هم از لحاظ زیبایی و ماهیت کسبوکار و هم از لحاظ تجربۀ کاربری بررسی میشود. اگر سایت به تازگی راه اندازی شده و تا به حال نه سئو شده و نه محتوایی بر روی آن وجود دارد این مرحله حذف میشود.

۲. سئوی تکنیکال
بعد از بررسی سایت و مشخص کردن اهداف سئو، باید مشکلات فنی سایت را برطرف کنیم. برطرف کردن مشکلات فنی سایت بسیار مهم است. اما چرا؟ اجازه بدهید با یک مثال برایتان توضیح دهیم. یک خانه هرچقدر هم که خوب دکوراسیون شده باشد اما زیرساخت خوبی نداشته باشد، هیچ فایدهای ندارد!
به همین ترتیب یک سایت، هر چقدر محتوای خوبی داشته باشد، اما برای مثال سریع بارگذاری نشود، فایدهای برای کاربران نخواهد داشت.
چرا انجام میشود؟
سئو یک نوع هنر است. قبل از اینکه یک نقاش اثری هنری را خلق کند، ابتدا با استفاده از مادهای به نام جسو بوم نقاشی را زیرسازی میکند. وقتی که جسو خشک شد، حالا بوم برای شروع نقاشی آماده است. سئوی تکنیکال هم حکم زیرسازی را برای سئو دارد. در واقع سئوی تکنیکال پایه و اساس هر کاری است که بعدها برای سئو انجام میدهید. خب حالا که نقاش یک بوم آماده برای نقاشی کردن دارد، وقت خلاقیت است.
در چه مراحلی انجام میشود؟
وقتی که نوبت به سئو تکنیکال میرسد خیلی از موارد وجود دارند که باید بررسی شوند. مواردی مانند:
- وضعیت ایندکس صفحات
- بودجۀ خزش
- خطاهای خزش
- لینکسازی داخلی
- سایت مپ یا نقشۀ سایت
- سرعت بارگذاری سایت
- ریدایرکتها
- لینکهای خراب یا شکسته
- کدهای HTTP
- AMP
- ساختار URL
- اسنیپتها
- وضعیت سرور
- امنیت

۳. تحقیق کلمۀ کلیدی (کیورد ریسرچ)
بعد از اینکه ایرادات فنی سایت را برطرف کردیم، نوبت به محتوای درون سایت میرسد. اولین قدم در تولید محتوا هم، تحقیق کلمۀ کلیدی یا همان کیوُرد ریسرچ است.
چرا انجام میشود؟
اولویت اول ما در سئو این است که مطمئن شویم محتوایی که در اختیار مخاطب قرار میدهیم با چیزی که او واقعا میخواسته مرتبط است. چرا؟ چون اولویت اول گوگل نشان دادن محتوای مرتبط به مخاطبان است. برای این که بدانیم مخاطب ما به چه محتوایی نیاز دارد و در واقع چه کلیدواژههایی را سرچ میکند به کیورد ریسرچ نیاز داریم.
در چه مراحلی انجام میشود؟
حالا که با مفهوم کیورد ریسرچ آشنا شدیم، بهتر است ببیینم این کار در چه مراحلی انجام میشود.
۱. پیدا کردن کلمات کلیدی
مرحلۀ اول پیدا کردن تمام کلمات کلیدی مرتبط با کسبوکارمان است. اما سوال این است که چگونه کلمات کلیدی مرتبط با خود را پیدا کنیم؟
- از طریق آنالیز کلیدواژههایی که رقبا بر روی آنها کار کردهاند.
- از طریق نوشتن تمام موضوعاتی که فکر میکنیم برای مخاطب جذاب هستند و یا به دانستن آنها نیاز دارد.
- از طریق کلمه کلیدی بذر. کلمه کلیدی بذر یک کلیدواژۀ کلی برای کسبوکارمان است. هدف از پیدا کردن آن، سایر کلیدواژههایی است که به صنعت ما مرتبطند.
۲. آنالیز کلمات کلیدی
حالا کلمات کلیدی که پیدا کردهایم را براساس اولویتی که برایمان دارند، دستهبندی میکنیم.
۳. هدف گیری کلمات کلیدی
در این مرحله تعییین میکنیم که کدام کلیدواژهها برای کسبوکار ما اصلی و کدام یک فرعی هستند. سپس سعی میکنیم بفهمیم قصد کاربر از جستجو کردن این کلیدواژهها چه بوده است.
ما در یک مقالۀ جداگانه بهطور کامل درمورد تحقیق کلمۀ کلیدی صحبت کردهایم. به شما پیشنهاد میکنیم این مقاله را بخوانید.
۴. سئوی محلی
هدف سایت شما صحبت با مخاطبان هدفتان است. وقتی که میگوییم مخاطب هدف، منظورمان مشتریان بالقوۀ کسبوکارتان است. تحقیق کردن درمورد وضعیت جمعیت شناختی مخاطبانتان، به شما هزاران اطلاعات مفید میدهد. برای مثال اینکه آنها زمانی که به چیزی در اطراف خود نیاز دارند، چه چیزی را سرچ میکنند.
فراموش نکنید که یکی از فاکتورهای رتبهبندی گوگل مسافت است. چون هدف گوگل راحتی کار کاربران خود است. هرچه به مخاطب هدف خود نزدیکتر باشید، گوگل به شما رتبههای بهتری میدهد. بعد از اینکه از سئوی محلی مطمئن شدیم، میتوانیم تا دلمان میخواهد محتوای خلاقانه در سایت آپلود کنیم

۵. استراتژی محتوا
بعد از تحقیق کلمات کلیدی، نوبت به استراتژی محتوا میرسد. ابتدا توضیح میدهیم که اصلا چه نیازی به استراتژی محتوا هست و سپس به سراغ نحوۀ انجام آن میرویم.
چرا انجام میشود؟
زمانی که با هدف و استراتژی خاصی تولید محتوا میکنید، نتیجه جذب کردن مشتریانی است که به دنبال آنها هستید. در استراتژی محتوا هر کاری که از دستتان بر میآید انجام دهید تا مخاطبانتان به راحتی بفهمند شما چه کسی هستید، چه چیزی ارائه میدهید و در مواقع نیاز چگونه میتوانند شما را پیدا کنند.
در چه مراحلی انجام میشود؟
در این قسمت با انواع محتوایی که میتوانید از آنها در سایتتان استفاده کنید، آشنا میشویم.
۱. محتوای اصلی سایت
این نوع محتوا محتوای اصلی سایتتان است که کلیدواژههای اصلی و پول ساز کسبوکارتان را هدف قرار میدهد. در حققیت این نوع محتوا درموورد محصولات و خدماتی هستند که ما ارائه میدهیم.
۲. محتوای سوالات متداول
در این نوع محتوا به سولات رایجی که مخاطبان هدفمان از گوگل میپرسند پاسخ میدهیم. مطمئن شوید که این نوع محتوا URL مناسب سئو داشته باشد، در صفحۀ مربوط به آن از بردکرامب استفاده شده باشد و از سایر محتواهای موجود در صفحۀ اول گوگل جامع و در عین حال سادهتر باشد.
۳. محتوای معتبر
به مشتریان خود اجازه دهید محتوا تولید کنند. محتوایی که تخصص و اعتبار آنها را نشان دهند.
۴. تجربۀ کاربری
در این قسمت باید هر کاری انجام دهید که کاربر تجربۀ خوبی از استفاده از سایت شما داشته باشد. برای مثال میتوانید محتوای دیداری به سایت خود اضافه کنید و یا با لینکسازی داخلی درست سفر او را در داخل سایت خود بهبود دهید.

۶. افزایش رتبه سایت
تا این جا یاد گرفتیم که اولین قدم بررسی وضعیت سایت و درآوردن ایرادات احتمالی آن است. قدم دوم برطرف کردن ایرادات فنی سایت و قدم سوم تحقیق کلمات کلیدی یا همان کیورد ریسرچ است. در مرحلۀ چهارم بر روی سئوی محلی سایتمان کار میکنیم و در مرحلۀ پنجم باید استراتژی محتوای سایتمان را تعیین کنیم.
اما تمام این کارها را انجام دادیم تا به این مرحله، یعنی افزایش رتبۀ سایت برسیم. اصلا هدف سئو هم همین است. که رتبۀ سایت ما را در صفحۀ نتایج موتورهای جستجو افزایش دهد.
چرا انجام میشود؟
شما نمیتوانید کنترل کنید که موتورهای جستجو به وبسایت شما چه رتبهای میدهند اما کاملا میتوانید طرز کار موتورهای جستجو را یاد بگیرید و متناسب با آن پیش بروید. هرچند با این وجود هم هیچ تضمینی برای رتبه گرفتن شما وجود ندارد. اما گفته میشود یک کار وجود دارد که همیشه جواب میدهد. در تمام فرایندهایی که قبلا گفته شد عالی عمل کنید و موفقیت سئوی خود را مشاهده کنید.
مخاطب خود را بشناسید، با بهترین محتوای ممکن از او پذیرایی کنید و کاری کنید که از بودن در وبسایت شما لذت ببرد. این تنها تضمین برای موفقیت در سئوی وبسایت شماست. این کار کار آسانی است؟ خیر! اما آیا جواب میدهد؟ بله!
در چه مراحلی انجام میشود؟
اگر هر کاری که از دستتان برمیآید برای بهینه سازی سایت و ساختن برند خود انجام دهید و محصول یا خدمات با کیفیتی هم داشته باشید، غیرممکن است که گوگل پاداشی را که لایقش هستید، به شما ندهد.
انواع ابزارهای سئوی سایت
اجازه بدهید توضیح ابزارهای سئو را را با یک مثال برای شما شروع کنیم. میتوانید به روشهای مختلفی از تهران به جنوب کشور سفر کنید. برای مثال میتوانید این مسافت را پیادهروی کرده و یا سوار هواپیما شوید. خب، به نظر شما کدام یک راحتتر است؟! قطعا استفاده از هواپیما.
ابزارهای سئو هم به همین شکل هستند. درست است که انجام سئوی سایت با دست خالی و بدون ابزار هم ممکن است اما قطعا نمیتواند با همان سرعت و به همان راحتی ما را به هدف دلخواهمان برساند.
۱. ابزارهای تحلیل و مدیریت
بخش زیادی از فرایند سئوی یک وبسایت مربوط به تجزیه و تحلیل میشود. در این راستا ابزارها به کمکمان میآیند.
۲. ابزارهای تحقیق کلیدواژه
در هر مرحله از فرایند تحقیق کلمات کلیدی که باشیم، چند ابزار برای راحتتر و سریعتر انجام شدن کارمان وجود دارد که در زیر به تعدادی از آنها اشاره کردهایم:
- کیورد پلنر (Keyword Planner)
- سمراش (Semrush)
- گوگل ترندز (Google Trends)
- و …
۳. ابزارهای تکنیکال
در مرحلۀ دوم از نقشۀ راه SEO درمورد سئوی تکنیکال و موارد مربوط به آن حرف زدیم. در تمام این موارد بعضی از ابزارها وجود دارند که میتوانند کمککننده باشند.
۴. افزونههای سئو
افزونههای SEO نقش پررنگی در راحتتر کردن فعالیت متخصصین این حرفه ایفا میکنند. در ادامه با انواع این افزونهها آشنا میشویم.
افزونههای سئوی وردپرسی
فرقی ندارد که قصد دارید سرعت و محتوای سایتتان را بهبود دهید یا میخواهید وضعیت سایت خود و یا رقبا را چک کنید، در هر صورت افزونهای که به کارتان بیاید برای شما وجود دارد.
ما در یک مقالۀ جداگانه درمورد افزونههای سئوی وردپرسی صحبت کردهایم. به شما پیشنهاد میکنیم برای بهدستآوردن اطلاعات بیشتر حتما این مقاله را بخوانید.
افزونههای سئوی کروم
کروم یکی از پرکاربردترین مرورگرهاست. این مرورگر پر است از افزونههای مختلفی که در زمینههای مختلف به ما کمک میکنند. بعضی از این افزونهها در سئوی سایت به کمک ما میآیند.
مقالۀ سئو چیست در یک کلام
سئو یکی از بهترین شیوههای بازاریابی اینترنتی است. SEO از طریق قرار دادن وبسایت شما در رتبههای برتر موتور جستجو، بازدیدکنندگان وبسایت شما را افزایش میدهد. هرچه افراد بیشتری از سایت شما بازدید کنند، احتمال فروش شما افزایش مییابد.
آژانس خلاقیت نبض مارکتینگ
سوالات متداول
- سئو SEO چیست؟
سئو مجموعهای از فرایندهاست که با هدف دیده شدن وبسایت شما در نتایج موتورهای جستجو انجام میشود. سئو سایت به معنی پاسخ دادن به جستجوهای کاربران با محتوای مرتبط و باکیفیت، و به وجود آوردن بهترین تجربۀ کاربری ممکن برای آنهاست.
- چرا سئو مهم است؟
هرچه رتبۀ وبسایت ما در نتایج موتور جستجو بالاتر باشد، احتمال اینکه افراد بیشتری از آن بازدید کرده و درنهایت مشتری ما شوند، بیشتر میشود.
- سئوی سایت چه مراحلی دارد؟
بررسی سایت و تعیین اهداف SEO، سئوی تکنیکال، تحقیق کلمۀ کلیدی (کیورد ریسرچ)، سئوی محلی، استراتژی محتوا و افزایش رتبۀ سایت.
امتیاز شما به این محتوا