از قدیم گفتن کار را به کاردان بسپارید! احتمالاً شما هم برای سئو سایت خود به دنبال سئو کار هستید که وارد این صفحه شدهاید! پس میخواهید بدانید سئوکار ماهر کیست؟ یا اینکه خودتان میخواهید یک سئو کار حرفه ای شوید! وظایف کارشناس سئو در سئو سایت چیست؟ مسیر پیشرفت یک متخصص سئو سایت در ایران چگونه است؟ پاسخ تمامی این سوالات را امروز در وبلاگ نبض مارکتینگ خواهید فهمید. با ما همراه باشید.
کارشناس سئو یا متخصص سئو کیست؟
اصطلاح سئوکار تقریبا از ۷ سال پیش به غلط رایج شده است. خیلی ها برای سادگی انتقال مفهوم از این واژه استفاده می کنند. سئو خود مجموعه ای از دانش ها و مهارت ها به همراه تجربیاتی است. این باعث می شود، سایت شما برای مخاطب و موتورهای جستجو مانند گوگل و بینگ بهینه باشد. هرچند در بعضی پروژهها قیمت سئو تفاوت دارد اما بهینه سازی سایت شما باعث می شود رتبه بهتری نسبت به رقبا داشته باشد. در نتیجه به شخصی که بر این دانش ها مسلط است، همچنین میتواند در این مسیر همراه شما باشد، متخصص سئو یا همان سئوکار می گویند. عموماً خود سئوکارها ترجیح داده که به آن ها کارشناس یا مشاور سئو گفته شود. چرا که مشاوره سئو نیز یکی از خدمات این افراد است.
اهمیت مشاوره و همراهی یک متخصص سئو
خدمات سئو و بهینه سازی شامل بخشهای مختلفی است. هر کدام به بهینه سازی بخشی از فعالیت شما در فضای مجازی منجر میشود. تسلط به این موارد نیازمند صرف زمان بسیار و کسب تجربه است. اگر شما صاحب مدیریت هوشمند هستید و اینکه میدانید، خودتان زمان یادگیری این مسائل را نخواهید داشت. اما اگر به دنبال یادگیری سئو هستید، در پایان این مقاله در این مورد بیشتر صحبت خواهیم کرد. به طور کلی میتوان سئو را به سه دسته تقسیم کرد:
۱. سئو داخلی سایت (On-Page)
بیل گیتس، رئیس سابق هیئت مدیره مایکروسافت، جمله ای طلایی دارد:
محتوا پادشاه ست!
برای داشتن مخاطب و افزایش اعتبار، شما همواره باید حرفی برای گفتن داشته باشید. اما احتمالا شما هم به اساتیدی برخورده اید، که علیرغم اطلاعات بسیار توانایی انتقال آن را ندارند. سئو درون صفحه به بهینه سازی بخشهایی از سایت شما میپردازد که مخاطب را جذب کنید. آن را با سایت خود وارد تعامل کنید. رضایت او را کسب کرده و در کنار تمام این ها اعتبار دریافت شده در تمام سایت خود را به جریان بیندازید؛ تولید محتوا بر اساس اصول سئو، طراحی رابط کاربری (UI) و گسترش و بهبود تجربه کاربری (UX)، لینک سازی داخلی، تدوین استراتژی تولید محتوا و لینک سازی از جمله مسائل مربوط به سئو داخلی یا آن پیج است.
۲. سئو خارجی سایت (Off-Page)
فرض کنید شما یک خواننده بزرگ هستید. برای اجرای خود در برج میلاد یک شب را رزرو میکنید، ولی هیچکس را دعوت و اطلاع رسانی هم نمیکنید. آیا انتظار تماشاچی زیاد هم خواهید داشت؟ قطعا خیر! شما برای سایتتان نیز هر چند محتوای عالی و یونیک تولید کرده باشید، همچنین در مبحث تکنیکال نیز بهینه کرده باشید، تا مخاطب شما را نبیند، به سایت و محتوای شما هم دسترسی نخواهد داشت. سئو برون صفحه این بخش بهینه سازی را بر عهده دارد. افزایش اعتبار دامنه و سایت بار دریافت بک لینک سالم و اصولی، مشاوره رپورتاژ آگهی، فعالیت در شبکههای اجتماعی از مسائل مربوط به این بخش است. از مهمترین خدمات یک شرکت سئو، همین بخش بهینه سازی خارجی سایت است که با استراتژی درست و اصولی اقدام به فعالیت میکند.
۳. سئو تکنیکال سایت (Technical)
این مرحله به بهینه سازی ساختار و چهارچوب سایت شما میپردازد. برای مثال، سایت با سرعت بالاتری به مخاطب نشان داده شود، قالب مناسب سایت، بهینه سازی کدنویسی سایت شما، اصلاح ارورهای احتمالی و خطاهای پیش آمده، اصلاح آدرس صفحات، انتخاب هاست مناسب از جمله بخشهای مربوط به سئو تکنیکال است.
وظایف و مسئولیت های یک کارشناس سئو
یک کارشناس سئو باید دانش کاربردی در زمینه فاکتورهای رتبه دهی موتورهای جستجو داشته باشد. بهینه سازی در حوزههای تکنیکال، آن-پیج و آف-پیج و خطاهای رایج این مسیر را بشناسد. راههای رفع آن را بلد باشد. به طور کلی یک متخصص سئو چنین بخشهایی را بر عهده دارد:
- ترکیب روش ها برای کسب بهترین نتیجه
- به دست آوردن راههایی برای افزایش ترافیک سایت
- آشنایی با سئو مدرن و به روز رسانی اطلاعات
- درک بیشترین فاکتور موثر بر رتبه سایت
- آگاهی از فاکتورهای موثر روز سئو
- راه اندازی تاکتیکهای جدید و متناسب با آنها
- درک و دریافت فاکتورهای رتبه دهی به سایتها
- همواره به دنبال کلمات کلیدی محبوب بودن
شرح وظایف یک مشاور سئو
وظایف یک سئو کار را نمی توان به طور دقیق از پیش مشخص کرد، چرا که موقعیت هر سایت آن وظایف را مشخص می کند. محدوده فعالیت یک متخصص را مهارت خود آن شخص، مشخص میکند که حتی گاهی در نقش مشاوره سئو نیز میتواند ایفای نقش کند ولی به طور کلی وظیفه یک متخصص، ارائه راهکار برای مواقع چالشی است. البته ضرورتی برای انجام تمام کارها از جمله کدنویسی و مانند آن نیست ولی به طور مثال، مانند یک معمار باید بداند در کجای یک خانه، چه میزان نور لازم است، هر چند از مهندسی برق سر رشته نداشته باشد.
تولید محتوا یا نظارت بر محتوا مطابق بر اصول
با آنکه به طور عمده، کارشناس سئو مسئولیت تولید محتوا ندارد، اما یک متخصص سئو باید بر محتوای تولید شده تیم شما نظارت کند. تا بهترین محتوا مطابق بر اصول سئو، به مخاطب نمایش داده شده و به موتورهای جستجو معرفی شود.
کنترل و بررسی نتایج سایت
کنترل سئو سایت در موتورهای جستجو یکی از دغدغه های مهم صاحبان سایت است. این کار برای پیگیری بهینه سازی سایت است. سئوکار باید بتواند بنا به توافق طی بازه های زمانی مختلف، گزارشاتی مبنی بر رتبه گیری کلیدواژه ها سایت ارائه دهد.
لینک سازی داخلی و خارجی
ایجاد ارتباط میان صفحات سایت و دریافت اعتبار برای سایت شما، به واسطه استفاده از تکنیکهای مجاز، یکی دیگر از مسئولیتهای سئوکار حرفه ای است. تا باعث افزایش ترافیک سایت شما شده و به تبع، سود و درآمدزایی شما شود.
۵ مهارت اصلی یک مشاور متخصص
اگر به دنبال پیشرفت در حوزه سئو هستید و میخواهید یک سفارش سئو داشته باشید، باید رزومه خود را با مهارتهایی که در زمینه سئو یا بهینه سازی موتورهای جستجو وجود دارد، ارتقا دهید.
هرچه مهارتهای متخصص سئو بیشتر شود، میتواند علاوه بر اجرای پروژه سئو، در نقش مشاور متخصص نیز یک تیم را رهبری کند و به اهداف آن پروژه برساند. هرچند امروزه برخی مهارتهای برنامه نویسی و فنی نیز به حرفه ای شدن یک سئوکار کمک زیادی میکند، اما بطور کلی موارد زیر میتواند شما را به یک سئوکار ماهر تبدیل کند.
آشنایی با نکات تولید محتوا
گرچه یک کارشناس سئو، متخصص تولید محتوا نیست. ولی دانستن نکات لازم در تولید محتوا برای آنکه مخاطب را جذب کند. باید بداند عناوین چطور انتخاب می شود. به چه مسیری کاربر هدایت شود. این موارد از مهارتهایی اند، که یک سئوکار حرفه ای باید بر آن تسلط داشته باشد.
دانش کدنویسی و ایرادیابی
یک سئوکار ماهر، باید شناخت نسبی از موضوعاتی مثل پنلهای مدیریت محتوا (مانند وردپرس، جوملا) داشته باشد. همچنین با زبانهای برنامه نویسی مانند HTML، CSS آشنا باشد. این امر برای آن است که در صورت بروز اشکال در این بخش ها بتواند، ایراد را رفع کند. همچنین آشنایی با افزونه ها و ابزارهای سئو بسیار ضروری بوده است. همچنین داشتن اطلاعاتی در زمینه و ساخت پلاگین، مزیت محسوب میشود.
فعالیت مستمر
رقبای شما همواره، در حال فعالیت و به روزرسانی محتوای خود هستند. سئو نیز فعالیتی است که پیوستگی و استمرار را می طلبد. یک سئو کار حرفه ای می تواند طبق برنامه، فعالیتهای لازم برای بهینه سازی سایت شما و افزایش رتبه را به طور مستمر انجام داده، همچنین تا رسیدن به نتیجه مدنظر، دست از تلاش بر ندارد. سئو یک علم نیمه تجربی است. لازم است پس از دانستن اصول همواره در آن مسیر تلاش شود.
یادگیری پیوسته سئو
اگر شما هم به دنبال یادگیری سئو هستید. باید بدانید که یادگیری تان هیچگاه متوقف نمی شود! الگوریتمهای رتبه دهی گوگل پیوسته در حال تغییر هستند. این تکنولوژی نیز هر روز در حال گسترش و پیشرفت است. تنها راهی که بتوانید در این عرصه باقی بمانید، این است که یک متخصص سئو باشید.
آنالیز کاربر و رقیب
در حوزه سئو، یکی از مهمترین فعالیتهای سئوکار، تدوین استراتژی و مسیر سایت شماست. شناخت نیازها و رفتار های کاربر و در کنار آن، بررسی و تحلیل برنامه رقبای شماست. شناخت رفتار کاربر باعث تعیین صحیح مسیر فعالیتهای داخلی سایت مانند طراحی سایت، محتوای ارائه شده و لینک سازیهای داخلی میشود. تحلیل و بررسی دقیق رقبا سبب کمک به تدوین برنامه برندینگ، رتبه گیری شما با استفاده از آگهی، رپورتاژ و دریافت بک لینکهای مرتبط میشود.
تحلیل و آنالیز داده ها
ایجاد ارتباط میان صفحات سایت و دریافت اعتبار برای سایت شما، به واسطه استفاده از تکنیکهای مجاز، یکی دیگر از مسئولیتهای سئوکار حرفه ای است. تا باعث افزایش ترافیک سایت شما شده و به تبع، سود و درآمدزایی شما شود.
وظایف و مسئولیتهای متخصص سئو (SEO Expert)
یکی از بهترین زمانها برای استفاده از خدمات سئو وب سایت، زمانی است که شما یک سایت جدید پیاده سازی کرده اید. به این صورت شما می توانید اطمینان حاصل نمایید که سایت شما به شکل اصولی برای موتورهای جستجو بهینه سازی شده است. وب سایتهایی که قدمت بیشتری دارند از تکنیکهای مختلفی برای سئو سایتشان استفاده میکنند تا به صفحه اول گوگل وارد شوند. در مواردی مانند افت شدید ترافیک سایت نیز کارفرماها به دنبال استخدام شرکتهای سئوکار هستند تا با این کار بازدید و ترافیک سایت را افزایش دهند.
حقوق یک سئوکار در سال ۱۴۰۰
با توجه به آخرین تغییرات قانون کار و موارد مشابه، همکاریهای میان کارشناسان سئو و کارفرمایان، در هنگام استخدام سئو کار، تعیین حقوق به پارامترهای مختلفی بستگی دارد. به طور معمول حقوق ماهانه یک سئوکار در تهران به طور متوسط مبلغی ما بین ۳ الی ۵ میلیون برای کارشناسان تازه کار و ۸ الی ۱۲ میلیون، برای متخصصین حرفه ای تر میباشد. همچنین علاوه بر سئوکارها، شرکتهای سئو در تهران نیز این خدمات را ارائه میدهند که هر یک تعرفه خود را برای خدمات دارند. برخی از عوامل موثر در حقوق یک کارشناس سئو عبارتند از:
سابقه فعالیت
قدمت و سابقه حضور سئوکار در این عرصه، نقش کلیدی در تعیین هزینه پروژه شما دارد. هرچه سابقه کارشناس سئو بیشتر باشد، تجربه بیشتری داشته و بالتبع میتواند، خدمات بهتری را به شما ارائه دهد.
نمونه کار
تعداد زیاد پروژه لزوما، تضمین کننده کیفیت بالای خدمات ارائه شده نیست، بلکه باید به تعداد پروژههای موفق نظر کنید. هرچه تعداد پروژههای موفق بیشتر باشد، کیفیت خدمات ارائه شده، بالاتر و هزینه و حقوق سئوکار نیز بیشتر خواهد بود.
خدمات
اینکه از لیست خدمات لازم برای سئو، کدام موارد را شما برای سایتتان نیاز دارید. کدام را سئوکار میتواند به شما ارائه دهد، از دیگر پارامترهای موثر در هزینه سئو خواهد بود.
نقطه شروع یک سئوکار
برای یادگیری بهینه سازی برای رباتهای گوگل، نیاز ست تا به مهارتهایی که گفته شد مسلط بشید؛ برای تسلط انجام دو کار ضروری ست: اول از همه به طور آکادمیک و طبق اصول مهارت ها را یادگرفته و بر سرفصلهای هر کدام آگاه باشید و دوم تمرین! یک سئوکار موفق تنها با تمرین و آزمودن روش ها و مطالعه پیوسته میتواند به موفقیت دست یابد. اما از کجا میتوان این مهارت ها را کسب کرد؟
آژانس خلاقیت نبض مارکتینگ شروعی برای پیشرفت
برای سئوکار حرفه ای شدن زمان، هزینه و فکر لازم است. ما هم میدانیم که متخصص شدن در هر زمینه ای، زمان بر است و نیازمند سرمایه گذاری است. این ابتدای شروع آژانس خلاقیت نبض نیز بود؛ کار را با یادگیری آغاز کردیم و رشد کردیم. در این راه دوستان زیادی به جمع ما پیوستند. هر آنچه در مورد متخصص سئو باید بدانید! لازم است اکنون مفتخریم که بگوییم:
نبض مارکتینگ فقط یک شرکت سئو نیست!
آژانس خلاقیت نبض مارکتینگ، با در اختیار داشتن کارشناسان و متخصصین سئو، طراحان برجسته و با تجربه، تیم مشاورین حرفه ای و رزومه پرسابقه، سئو تضمینی در صفحه اول گوگل را به کارفرمایان گرامی میدهد. نبض مارکتینگ یک خانواده ست که در کنار یکدیگر و برای رشد و پیشرفت شما، در این عرصه فعالیت میکند. در طی این سال ها با آزمون و خطاهایی که داشتیم، تجربه و مهارتهایی که کسب کردیم، آماده ارائه خدمات برای شما هستیم.
برخی از نمونه کارهای سئو نبض مارکتینگ
لوازم یدکی الماس پارت
کلیدواژههای سئو شده:
- قطعات کیا
- قطعات هیوندای
- لوازم یدکی کیا
- لوازم یدکی هیوندای
تجهیزات زیبایی شفا
کلیدواژههای سئو شده:
- دستگاه آر اف
- دستگاه تولید صدا
- دستگاه میکرودرم
- دستگاه هیدروفیشیال
لوازم کاشت ناخن روناک نیل
کلیدواژههای سئو شده:
- پودر کاشت ناخن
- پرایمر کاشت ناخن
- لیکوئید کاشت ناخن
- ضد قارچ کاشت ناخن
مؤسسه آتشنشانی سد حریق ناجی
کلیدواژههای سئو شده:
- شارژ کپسول آتش نشانی
- فروش کپسول آتش نشانی
- قیمت کپسول آتش نشانی
- خرید کپسول آتش نشانی
برای سئو سایت خود نیاز به مشاوره دارید؟
سوالات متداول کاربران در مورد سئوکار کیست؟
حقوق سئوکار به طور میانگین چقدر ست؟
تا مهر ماه سال ۱۴۰۰، برای سئوکار مبتدی به طور میانگین بین ۳ تا ۵ میلیون و برای سئو کار ماهر بین ۸ تا ۱۱ میلیون میباشد.
چطور میتوان کارشناس سئو (متخصص سئو) شد؟
منابع زیادی برای تبدیل شدن به کارشناس سئو وجود دارد ولی مهمترین عامل تجربه ست و با تمرین به دست خواهد آمد.
برخی از این منابع عبارتند از:
-دوره های آموزشی آنلاین(رایگان و پولی)
-کتاب و مقالات
-کارآموزی در شرکت ها
تفاوت سئوکار و کارشناس سئو چیست؟
هر دو به یک مفهوم هستند و امروزه به غلط به کارشناس سئو، سئو کار گفته میشود. گرچه در برخی موارد برای ایجاد تفاوت میان کارشناس سئو مبتدی و خبره، از واژه سئوکار برای مبتدی و از متخصص سئو برای کارشناس حرفه ای استفاده میشود.
- نظرات کاربران
10 پاسخ
سلام مطالبتون خوب بود ممنون
چطور میشه سئوکار فریلنسر شد؟چقدر تجربه نیاز هست؟
سلام وقت شما بخیر
همانطور که خودتون هم متوجه شدید برای فریلنسر شدن تو زمینه سئو نیاز به تجربه کافی است.لزوما نمیتوان عددی برای آن تعیین کرد اما اینکه شما تجربه کار کردن روی سئو چند سایت را داشته باشید و از عهده چالش های آن بر آمده باشید میتواند نقطه شروعی باشد.پیشنهاد ما این است که اصلا بدون تجربه به صورت فریلنسر کار نکنید و بعد از تجربه خود شما اطمینان لازم را نسب به کار خودتون کسب میکنید.
سلام آیا برای متخصص سئو شدن نیاز هست که ui و ux بلد بود؟
سلام وقت شما بخیر
از آنجایی که تجربه کاربری میتواند به رتبه گیری کمک کند ،درک این موضوع نه به معنای اینکه سئوکار طراح باشد اما شناخت و فهم آن برای آنالیز صفحه و بهبود آن نیاز است.همچنین در صورت نیاز تغییرات میتواند پیشنهادات خودش را به تیم فنی کاربری یا طراح سایت بدهد.
ممنون از مطلب مفیدتون.یه سوال داشتم
یه سوال درآمد یک سئوکار چقدره؟
خوشحالیم که براتون مفید بوده،این سوال کمی پاسخ دادن بهش نسبی و مشکل هست.این قضیه به خیلی موارد بستگی دارد زیرا بستگی به این دارد که سئوکار به صورت فریلنسری کار میکند یا در شرکت سئو مشغول به کار است.همچنین به این بستگی دارد که سئوکار سایت شخصی خودش را دارد و سئو میکند یا در کنار تجربش مشاوره سئو هم میدهد.در کل کانال های درآمد زایی از سئو زیاد هستند و میزان حقوق میتواند از چند میلیون در ماه تا چند ده میلیون و حتی اعداد سه رقمی ادامه داشته باشد.
ممنون از مقاله مفیدتون.دید خوبی بهم داد.
فقط سوالم این هست که به نظر شما برای کسب و کارمون بهتره که کار را به یک سئوکار بسپاریم یا خودمون سئو رو یاد بگیریم؟
خواهش میکنم،خوشحالیم که مقاله کاربردی بود.
در رابطه با سوالتون باید بگم که بستگی به این داره که کسب و کار شما چیست.از اونجایی که تخصص سئو ،دانشی زمان بر و پیچیده میشود بهتر است که کار را به کسی که در این حیطه فعالیت میکند بسپارید و شما تمرکز اصلی خودتون را روی کار اصلیتان قرار دهید.اما اگر اکثر فعالیت کاری شما مربوط به سئو و بهینه سازی سایت میشود میتوانید دست به کار شوید و خودتان به یک سئوکار تبدیل شوید.
بخش آموزش ها بسیار جامع و کاااااامل بود :))))
کاملا مسیر سئوکار شدن رو تونستم پیدا کنم به علاوه که دوره هایی که معرفی کردید واقعا کاربردی بود.
موفق باشید همیشه و بدرخشید