سئو محلی یکی از پیشرفتهای گوگل در سالیان اخیر به حساب میآید. این موتور جستوجو دائما به دنبال بهینه سازی بوده و مسیر جستوجو را برای رسیدن کاربر به پاسخ مد نظر، آسان و سریع میکند. با پیشرفتهای اخیر گوگل کار به آنجا رسید که شما در صورت جستوجوی یک محصول یا خدمت، نه تنها در سریعترین زمان بلکه در نزدیکترین مکان آن را خواهید یافت. خدمات سئو دارای ۳ بخش اصلی شامل سئو داخلی، سئو خارجی، سئو تکنیکال و سئو محلی است که به بهینهسازی جامع وبسایت میانجامد. با استفاده از سئو محلی یا سئو لوکال، علاوه بر حضور در بستر اینترنت و موتورهای جستوجو، میتوانید محصول و یا خدمات کسبوکار خود را به صورت مستقیم در نقشه و لوکیشن خاصی به نمایش بگذارید. برای کسبوکارهایی که دارای بستر فیزیکی هستند و میتوانند خدمات خود را به صورت حضوری ارائه دهند، استفاده از فرایند سئو محلی ضروری است. در این مقاله از نبض مارکتینگ به توضیح جامع تکنیکهای سئو محلی میپردازیم.
قبل از پاسخ به سوال سئو محلی چیست به بررسی و آشنایی با ۳ اصطلاح مهم نیازمندیم که عبارتند از:
کسبوکارهای محلی
این موارد کسبوکارهایی هستند که امکان ارائه خدمات و محصولات خود را به صورت حضوری و در یک منطقه جغرافیایی خاص دارند.
جستوجوگران محلی
این مورد به کاربرانی اشاره دارد که در موتورهای جستوجو به دنبال محصولات و یا خدماتی در یک منطقه جغرافیایی خاص هستند. به طور مثال، یک کاربر در گوگل سرچ میکند نزدیکترین پیتزا فروشی.
نتایج جستوجوی محلی
در ادامه مثال قبل، گوگل نزدیکترین پیتزا فروشیها به این کاربر را در نتایج جستوجو نمایش میدهد. به این نوع نتایج جستوجو که به مکان خاصی اشاره دارند، نتایج جستوجوی محلی میگویند.
سئو محلی چیست؟
گوگل با استفاده از موقعیت مکانی کاربران، نتایج جستوجو را مرتب میکند. کسب و کار ها با تکنیکهای سئو محلی میتوانند محصولات و خدماتشان خود را طوری بهینه کنند که بیشتر در دسترس کاربران باشند. برای مثال اگر در گوگل سرچ کنیم “بهترین قهوه” گوگل نتایج را با توجه به موقعیت مکانی ما مرتب کرده و نزدیکترین قهوه فروشیها را به ما نشان میدهد. اما این به شرطی امکان پذیر است که آن کسبوکار، اقدامات سئو محلی یا لوکال را به خوبی انجام داده باشد. به طور کلی به تمامی فعالیتهایی که سئو یک کسبوکار را از نظر موقعیت جغرافیایی بهینه میکند، سئو محلی میگویند.
تصور کنید شخصی که در نزدیکی شما حضور دارد برای یافتن کسبوکاری مانند شما به موتورهای جستوجو مراجعه میکند. در این صورت سئوی محلی به شما کمک میکند جزو اولین کسبوکارهایی باشید که سر راه این شخص قرار میگیرد. بهینه سازی وبسایت برای سئو محلی به کاربران کمک میکند تا شما را به صورت آنلاین پیدا کنند و در ادامه آن ها را وادار کنید به صورت آفلاین و حضوری از شما خرید کنند.
یک مسئله را هیچوقت فراموش نکنید. تنها هدف گوگل این است که سوال مخاطبان خود را به بهترین شکل پاسخ دهد. پس زمانی که گوگل متوجه شود یک کاربر برای یافتن مکانی فیزیکی در اطراف خود به او مراجعه کرده، بهترین مکانها را پیدا کرده و آنها را بهترتیب امتیاز به کاربر نشان میدهد.
سئو محلی باعث میشود افرادی که نزدیک یک کسبوکار هستند بهراحتی کالا و خدمات مورد نیاز خود را پیدا کنند. پس اگر صاحب یک کسبوکار حضوری هستید و میخواهید بهسرعت توسط هم محلهایهای خود دیده شوید، سئو محلی را جدی بگیرید!
اگر کنجکاو هستید بدانید که چه اطلاعاتی از کسبوکار شما به کاربران نمایش داده میشود، این بخش از مقاله متعلق به شماست. موارد زیر بخشی از اطلاعاتی است که گوگل به مخاطب نشان میدهد:
- نام کسبوکار
- آدرس دقیق
- ساعات کاری
- تصاویر و ویدیوهای مکان مورد نظر
- نظرات مشتریان
- امتیاز مشتریان به کسبوکار
سئو لوکال بخشی جدا از سئو سایت نیست! این دو نوع از سئو را میتوان به دو ادویه که مکمل هم هستند و ترکیبشان با هم به غذا طعم خوبی میدهد، تشبیه کرد. سئو لوکال و سئو سایت تنها زمانی شما را به هدفتان میرسانند که با هم برای یک سایت استفاده شوند.
تا اینجای مقاله تعریف و معنای سئو محلی یا همان سئو لوکال را به شما گفتیم؛ اما اگر میخواهید دلیل اهمیت این سئو برای کسبوکارهای آنلاین را بهتر درک کنید، ما را در بخش بعدی مقاله همراهی کنید.
چرا سئو لوکال مهم است؟
حال که با مفهوم سئو محلی آشنا شدید، وقت آن است که به دلایل اهمیت آن بپردازیم.
هدف شما از تاسیس وبسایت این است که کسب و کار و خدمات خود را در سرتاسر دنیا به مخاطبان خود نشان دهید. در سئو محلی یا لوکال علاوه بر مخاطبان آنلاین، وبسایت شما برای مخاطبان و کاربران محلی و آفلاین که به دنبال خدمات مورد نیاز و نزدیک به خود هستند بهینه میشود.
وقتی مردم میخواهند خدمات محلی یا کسبوکارهای نزدیک به خود را پیدا کنند، از موتور جستوجویی مانند گوگل استفاده میکنند تا آنها را بیابند. به همین دلیل، داشتن یک استراتژی مؤثر سئو محلی برای کسبوکار شما ضروری است تا اطمینان حاصل کنید که شرکت شما هنگام جستوجوی محصولات یا خدماتتان بهصورت آنلاین، بهعنوان یکی از نتایج برتر نمایش داده شود.
قانع نشـدهاید که به یک استراتژی سئو محلی نیاز دارید؟ فقط به این آمار توجه کنید:
- جستوجوهای “نزدیک من” در چند سال گذشته بیش از ۵۰۰٪ افزایش یافتهاند.
- جستوجوهای موبایلی برای عباراتی مانند “الان نزدیک من باز است” ۲۰۰٪ افزایش یافتهاند.
- ۳۰٪ از همه جستوجوهای موبایلی به مکان مربوط میشوند.
اگر صاحب یک کسبوکار باشید، هدف شما مانند بقیۀ کسبوکارها افزایش فروش است؛ یا شاید میخواهید افراد بیشتری از وجود کسبوکار شما آگاه شوند. استفاده از سئو لوکال بهمنظور حضور کسبوکارتان در فضای وب شما را به این اهداف نزدیکتر میکند. چطور؟ اجازه دهید جواب این سوال را با استفاده از آماری که شرکت گوگل اعلام کرده است، بدهیم:
- ۷۶% افراد از طریق موبایل خود، جستوجوی محلی انجام میدهند و حداقل صفحۀ یک کسبوکار را مشاهده میکنند؛ نهایتا %۲۸ درصد این جستوجوها به خرید یا ارتباط با آن کسبوکار منتهی میشود.
- ۳۰% از جستوجوهای گوگل مربوط به مکانهای مختلف میشود.
- در یکی از تحقیقاتی که اخیرا دربارۀ جستوجوی محلی شـده است، %۶۱ از افراد شرکتکننده در این تحقیق گفتهاند که تقریبا هر روز از جستجوی محلی استفاده میکنند.
- امروزه اکثر مردم پیش از اینکه به مکانی جدید بروند، آدرس آن مکان را در ابزار Google Map جستوجو میکنند. خوب است بدانید ۸۲% از افراد برای یافتن آدرس یک کسبوکار از ابزار Google Map استفاده میکنند.
- در سراسر جهان بسیاری از خریداران قبل از اینکه به فروشگاه مورد نظر بروند، آن فروشگاه را در گوگل جستوجو میکنند. %۷۴ از این دسته خریداران گفتهاند عبارتهایی مانند «نزدیکترین فروشگاه به من»، «آدرسها» و… را جستوجو کردهاند.
- ۸۳% از کاربران اینترنت زمانی که میخواهند دربارۀ کسبوکارهای اطراف خود اطلاعات بیشتری داشته باشند، از گوگل استفاده میکنند.
حالا که دلیل اهمیت سئو لوکال را متوجه شدید اگر فکر میکنید سئو محلی برای کسبوکار شما مفید است، بخش بعدی مقاله که دربارۀ نحوۀ عملکرد این نوع از سئو است را مطالعه کنید.
جستوجوی محلی چگونه به نظر میرسد؟
اگر میپرسید “سئو محلی چیست؟” احتمالاً میخواهید بدانید جستوجوی محلی در موتور جستوجویی مانند گوگل چگونه به نظر میرسد. جستوجوی محلی از کلمات کلیدی خاصی که به مکانها یا کسبوکارهای محلی مرتبط هستند، استفاده میکند. رایجترین عباراتی که مردم هنگام جستوجوی محلی استفاده میکنند، شامل موارد زیر است:
- نزدیک من
- در [شهر]
هر دو عبارت نتایج جستوجویی تولید میکنند که بر یک مکان منطقهای خاص تمرکز دارند. هنگامی که یک کاربر از یکی از این عبارات محلی برای جستوجو استفاده میکند، یک بسته ۳ تایی سئو محلی ایجاد میشود. بسته ۳ تایی سئو محلی، لیستی از سه کسبوکار محلی است که با جستوجوی کاربر مطابقت دارند و در نزدیکی یا در منطقه مشخص شـده قرار دارند.
چگونگی تعیین رتبهبندی جستوجوی محلی توسط گوگل
چه پیمانکار، دندانپزشک، لولهکش، مشاور املاک یا هر کسبوکار محلی دیگری باشید، مهم است که به سؤال “سئو محلی چیست؟” پاسخ دهید و بفهمید که چگونه و چرا کسبوکار محلی شما به جستوجوگران نمایش داده میشود.
هنگام ساختن استراتژی سئو محلی و یادگیری اینکه سئو محلی چیست، درک عواملی که بر جستوجوی محلی تأثیر میگذارند، ضروری است. سه عامل اصلی که بر چگونگی تعیین رتبهبندی جستوجوی محلی توسط گوگل تأثیر میگذارند، عبارتند از:
- نزدیکی
- ارتباط و تناسب
- میزان شهرت
این عوامل کلیدی به گوگل کمک میکنند تا رتبهبندی نتایج جستوجوی محلی را تعیین کند.
۱ – ارتباط (Relevance)
گوگل همیشه نتایج را بر اساس ارتباط و تناسب تولید میکند. تناسب شما به عبارت جستوجو و محصولات یا خدماتی که ارائه میدهید بستگی دارد. اگر کسی به دنبال پیتزافروشی بگردد، گوگل فهرستی از کسبوکارهایی که پیتزا ارائه میدهند را گردآوری میکند.
گوگل باید تشخیص دهد اطلاعاتی که شما از کسبوکار خود به گوگل دادهاید (مثلا در Google Map)، با عبارت جستوجو شـده توسط کاربر مرتبط است.
۲ – فاصله نزدیک (ِProximity)
گوگل فاصلۀ کسبوکار شما با موقعیت مکانی کاربر را بررسی میکند. نزدیکی به معنای فاصله کسبوکار شما تا جستوجوگر است. گوگل معمولاً لیستهایی را تولید میکند که نزدیکترین مکانها به کاربر را نشان میدهند. این عامل چیزی نیست که بتوانید کنترل کنید، اما در هنگام بهینهسازی پروفایل کسبوکار گوگل برای جستوجوی محلی، توجه به آن ضروری است.
ذکر محدوده خدمات خود در پروفایل کسبوکار گوگل، راهی عالی برای اطمینان از نمایش در جستوجوهای محلی نزدیک به شماست.
۳ – اهمیت (Prominence)
گوگل باید تشخیص دهد که کسبکار شما بهدرد کاربر میخورد؛ یعنی با توجه به عبارتی که کاربر جستوجو کرده است آیا کسبوکار شما برای او مفید است یا خیر؟
میزان شهرت بر اساس نظرات دیگر مشتریان درباره محصولات یا خدمات شما تعیین میشود. در لیست گوگل، این نظرات به صورت امتیازهای یک تا پنج ستاره و همچنین نظرات کاربران نمایش داده میشود. گوگل میخواهد مکانهایی با امتیازات عالی را نشان دهد تا به مردم کمک کند بهترین کسبوکارها را برای نیاز خود پیدا کنند. هنگام ایجاد استراتژی سئو محلی خود، باید این سه عامل را در نظر داشته باشید.
سئو محلی شما بر موقعیت کسبوکارتان در نتایج جستوجوی محلی تأثیر میگذارد. همچنین مهم است که این عوامل را بشناسید تا بتوانید بهتر استراتژی سئو محلی خود را بهینهسازی کنید و ترافیک حضوری بیشتری به شرکتتان جذب کنید.
گوگل نتایج جستوجوی محلی را چگونه نمایش میدهد؟
بعد از اینکه گوگل این سه فاکتور را بررسی کرد، تصمیم میگیرد که کسبوکار شما را در صفحهٔ نتایج نشان دهد. شاید بپرسید کسبوکار شما به چه صورتی در صفحهٔ اول نتایج ظاهر میشود. گوگل کسبوکارهای حضوری را به دو صورت در صفحۀ اول نتایج نشان دهد.
۱ – دستهبندی با استفاده از نقشه (Map pack)
این بخش از نتایج به پروفایل گوگل کسبوکار شما (GBP) و اطلاعات شما در ابزار گوگل مپ مربوط میشود. مپ پک اطلاعات کسبوکارهای مرتبط را همراه با نقشهای که آدرس این کسبوکارها روی آن مشخص شـده است، نمایش میدهد. این بخش در ابتدای صفحۀ نتایج قرار میگیرد.
۲ – بهصورت نتایج ارگانیک
در زیر مپ پک، نتایج ارگانیک یا همان لینکهای آبی سایتهای مختلف ظاهر میشود. در این قسمت سایت کسبوکارهای مختلف یا صفحاتی که محتوای آنها دربارۀ کسبوکارهای مرتبط با عبارت جستوجو شـده است، نمایش داده میشود.
توجه داشته باشید که نیازی نیست کاربر هنگام جستوجو حتما نام منطقه، شهر و کشور خاصی را در عبارت جستوجو بنویسد یا از عبارتهایی مانند «نزدیک من» استفاده کند تا نتایج جستوجوی محلی برای او نمایش داده شود. اگر گوگل تشخیص دهد منظور کاربر مکان فیزیکی کسبوکارها است یا بهدنبال آدرس یک مکان میگردد، نتایج مربوط به جستوجوی محلی را به او نشان میدهد؛ مثلا به تصویر زیر دقت کنید.
چگونه سایت خود را برای جستوجوی محلی بهینه کنیم: ۶ نکته سئو محلی
در این بخش به شما میگوییم چگونه گوگل و مخاطبان هدفتان را از کسبوکار خود آگاه کنید. بهعبارت دیگر باید موتورهای جستوجو را قانع کنید که کسبوکار شما، یک کسبوکار محلی است و برای مردمی که در اطراف شما هستند مفید و ارزشمند است. تنها در این صورت گوگل اطلاعات کسبوکارتان را به مخاطبان هدفتان نشان میدهد.
حال که بیشتر با اهمیت سئو محلی و چگونگی تعیین رتبهبندی جستوجوی محلی توسط گوگل آشنا شـدهاید، وقت آن است که به بهینهسازی استراتژی خود بپردازید و تصمیم بگیرید که آیا به خدمات سئو محلی نیاز دارید یا خیر.
بیایید نگاهی به شش نوع بهینهسازی سئو محلی بیندازیم که میتوانید برای بهبود رتبهبندی جستوجوی محلی خود انجام دهید:
۱ – تهیه و بهینهسازی لیست پروفایل کسبوکار گوگل خود
اولین و مهم ترین مرحله سئو محلی این است که لیست و پروفایل خدمات محلی خود را تهیه کنید. در طی این فرآیند لیستی کامل از خدمات و محصولات با پتانسیل ارائه به صورت محلی، خواهید داشت.
در این بخش مواردی را که به شما کمک میکنند تا لیستی درجه یک از نمایه خدمات محلی خود داشته باشید را معرفی میکنیم.
۱ – ۱ – NAP (name, address, phone number) information
NAP همان نام، آدرس و شمارهتلفن کسبوکارشما (Name, Address, phone number) است. شما باید این اطلاعات را در سایت خود قرار دهید. یکی از اشتباهات رایج کسبوکارها این است که این اطلاعات را صرفا بهصورت یک عکس در سایت قرار میدهند؛ اما از آنجایی که رباتهای خزندۀ گوگل نمیتوانند عکسها را بررسی کنند بهتر است NAP خود را در بخشهایی که در زیر برای شما نام بردهایم، قرار دهید.
- در بخش هدر (Header) یا فوتر (Footer) صفحات سایت
- در صفحۀ «دربارۀ ما»
در لیست تهیه شـده، مهم ترین مواردی که باید لحاظ کنید عبارتند از:
- نام کامل کسب و کار و برند
- آدرس دقیق
- شماره تلفن
در سئو محلی مهم ترین نکته این است که کاربران، شما را پیدا کنند. پس ارائه این اطلاعات ضروری است.
۱ – ۲ – درج عکس کسب و کار
در لیست خود حتما بارگذاری عکس را لحاظ کنید. وجود عکس باعث ارتباط عمیق تر و اعتماد سازی بیشتر در کاربران میشود. عکس ها میتواند از محل کسب و کار، نوع خدمات، پرسنل و یا محصولات شما باشد. درصد بیشتری از جستوجو گران محلی، به کسب و کار های دارای عکس اعتماد و در نهایت از آنها خرید میکنند. همچنین عکس باعث میشود محل دقیق شما راحتتر پیدا شود.
۱ – ۳ – نگارش مقدمه جذاب
در کنار اطلاعات ارتباطی همچون آدرس، شماره و… حتما یک مقدمه توصیفی از کسب و کار، خدمات و محصولات خود بنویسید. این مورد باعث میشود کاربران در انتخاب شما سریعتر عمل کنند و به خواسته خود برسند. این بخش فرصتی عالی برای استفاده از کلمات کلیدی است.
۲ – کلیدواژههای خود را پیدا کنید
قبل از هرچیز باید بدانید که مخاطبانتان با چه کلیدواژههایی به دنبال کسبوکار شما میگردند. عباراتی که نوع فعالیت یا آدرس کسبوکار شما را نشان میدهند، از کلیدواژههای مهم شما محسوب میشوند. مثلا «بهترین رستوران غذای خانگی در ولیعصر تهران» کلیدواژۀ یک رستوران غذای خانگی در محلۀ ولیعصر تهران است. بعد از یافتن تمام کلیدواژههای مرتبط با کسبوکار خود، باید یک استراتژی دقیق برای رتبه گرفتن در صفحۀ نتایج جستوجو تدوین کنید. در این قسمت به چند نمونه کلیدواژه محلی میپردازیم که عبارتند از:
بهترین کافه در شهرک غرب
رستوران سعادت آباد
پیتزا در تجریش
بهترین برگر شرق تهران
دندانپزشکی در پاسداران
و …
ابزارهای زیادی وجود دارند که برای یافتن کلیدواژههای مناسب کسبوکارتان به شما کمک میکنند. مثلا ابزار Google Keyword Planner دربارۀ اینکه کاربران چه کلیدواژههایی را بیشتر جستوجو میکنند به شما اطلاعات دقیقی میدهد.
البته این ابزار در کشور ما دسترسی آسانی ندارد. شما میتوانید علاوه بر ابزار ها از SERP گوگل استفاده کنید.
۳ – از ابزارهای Google Business Profile و Google Map استفاده کنید
یکی از ابزارهایی که گوگل را از وجود کسبوکار شما آگاه میکند، ابزار Google Business Profile است. شما میتوانید در این ابزار اطلاعات کسبوکار خود را مانند زیر ثبت کنید.
- نام
- آدرس
- شماره تلفن
- ساعات کاری
- تصاویری از محل کارتان
- نظرات مشتریان
اما متاسفانه این ابزار در کشور ما در دسترس نیست؛ به همین دلیل ما ابزاری جایگزین را به شما معرفی میکنیم که کارایی مشابهی با ابزار گوگل بیزینس پروفایل دارد. ابزار Google Map نیز ابزاری است که گوگل را از وجود کسبوکار شما آگاه میکند. شما با ثبتنام در این ابزار، اطلاعات کسبوکار خود را در اختیار موتورهای جستوجو و کاربرانی که در اینترنت به دنبال شما میگردند، قرار میدهید.
در صفحۀ اصلی سایت خود یک نقشۀ لینک شـده به گوگل مپ خود قرار دهید. با این کار آدرس دقیق کسبوکار خود را بهسادگی به مخاطبانتان نشان میدهید. کاربر میتواند از طریق مرورگر یا برنامۀ Google Map (گوگل مپ) به دنبال کسبوکار شما بگردد.
۴ – در شبکههای اجتماعی حضور پیدا کنید
حتما میدانید که امروزه شبکههای اجتماعی بین تمام اقشار جامعه، بهخصوص جوانان، بسیار محبوب هستند. شما با حضور در این شبکهها کسبوکارتان را بیش از قبل در برابر دید مخاطبان قرار میدهید و ارتباط بیشتری با آنها برقرار میکنید.
۵ – محتوای صفحات خود را متناسب با سئو لوکال بهینهسازی کنید
تمام محتواهای شما توسط رباتهای گوگل بررسی میشوند؛ پس زمانی که گوگل در حال بررسی محتوای شماست، باید بتواند موضوع صفحۀ شما را تشخیص دهد. به این ترتیب گوگل تشخیص میدهد که صفحۀ شما را در نتایج کدام جستوجو نشان دهد. برای این منظور شما باید مهمترین کلیدواژۀ محلی صفحۀ خود را در بخشهای زیر قرار دهید.
- عنوان متا
- توضیحات متا
- آدرس صفحه
- محتوای صفحه
۶ – برای هر آدرس (لوکیشن) یک صفحۀ جدید ایجاد کنید
اگر شما برای کسبوکارتان چند مکان مختلف دارید، مثلا صاحب یک رستوران زنجیرهای هستید، بهتر است برای هرکدام از شعبهها یک صفحۀ متفاوت ایجاد کنید. صفحۀ هر شعبه باید شامل موارد زیر باشد:
- آدرس
- شماره تماس
- ساعات کاری
- توضیحاتی منحصر به فرد دربارۀ کسبوکار
- اطلاعات پارکینگ یا حملونقل
- تبلیغات
- نظرات مثبت از سوی مشتریان
اگر کسبوکار شما تنها یک شعبه دارد نیز صفحۀ «دربارۀ ما» را توصیفی و کامل بنویسید. از کپی کردن محتوای یک صفحه و قرار دادن آن در صفحهی دیگر پرهیز کنید؛ زیرا در این صورت گوگل نمیتواند تشخیص دهد مهمترین صفحه کدام است و تنها یکی از صفحات شما را به انتخاب خود به مخاطب نشان میدهد.
۷ – از اسکیمای محلی (Local Schema) استفاده کنید
اسکیما یا schema نوعی استراکچر دیتا است. استراکچر دیتا مجموعهای از اطلاعات است که به موتورهای جستوجو کمک میکند محتوای صفحۀ ما را بهتر درک کند. اسکیماها انواع مختلفی دارند. اسکیمای محلی نوعی اسکیما است که برای کسبوکارهای محلی ایجاد شـده است. اگر از اسکیمای محلی برای صفحات سایتتان استفاده کنید، گوگل خیلی بهتر متوجه موضوع صفحات شما میشود. در نتیجه این صفحات را به صورت یک پاسخ پیشرفته در صفحۀ نتایج گوگل نشان میدهد.
۸ – به نظرات مشتریان و مخاطبان اهمیت دهید
یکی از مواردی که اعتماد مخاطبان را به کسبوکار شما جلب میکند، بخش نظرات است؛ به همین دلیل شما باید دائما مشتریان خود را تشویق کنید که نظر خود را دربارۀ کسبوکار شما در بخش نظرات صفحات سایتتان یا در شبکههای مجازی اعلام کنند؛ مثلا میتوانید بهمنظور تشویق آنها، برای کسانی که نظر خود را در بخش نظرات حساب اینستاگرام شما اعلام میکنند، تخفیف ده درصدی در نظر بگیرید.
به نظرات منفی نیز توجه داشته باشید و علت این نظرات را جویا شوید. درصورتی که خطا از سوی تیم شما بوده از مشتری عذرخواهی کرده و خاطرۀ بد او از کسبوکار خود را جبران کنید. این کار موجب میشود به یک کسبوکار معتبر و محبوب در میان مردم تبدیل شوید.
۹ – از لینکسازی خارجی یا بکلینک استفاده کنید
به لینکهایی که از سایتهای دیگر به صفحات سایت شما داده میشود، بکلینک گفته میشود. مهمترین معیار گوگل برای اعتبار دادن به سایت شما بکلینکها هستند؛ در نتیجه لینکسازی خارجی تاثیر بسیاری بر سئو محلی و رتبۀ صفحۀ شما خواهد داشت. میتوانید از طریق راههایی که در ادامه برای شما میگوییم برای صفحات سایتتان بکلینک بگیرید.
۹ – ۱ – دریافت بکلینک از سایتهایی که کسبوکارها را معرفی میکنند
سایتهایی هستند که کسبوکارهای مختلف یک صنعت را معرفی میکنند. با این سایتها ارتباط بگیرید و از آنها بخواهید که کسبوکار شما را معرفی کنند و به صفحات سایت شما لینک دهند؛ در این صورت زمانی که کاربران برای کسب اطلاعات دربارۀ کسبوکارهایی مانند کسبوکار شما به سراغ این سایتها میروند، با شما آشنا شـده و ممکن است از سایت شما بازدید کنند.
۹ – ۲ – ارسال پست مهمان برای سایتهای مرتبط با کسبوکارتان
موضوعات جذاب و مفید برای مخاطبان هدفتان را انتخاب کنید و دربارۀ آنها وبلاگ بنویسید. سپس از سایتهایی که با کسبوکار شما مرتبط هستند بخواهید وبلاگ شما را در سایت خود منتشر کرده و به صفحات شما لینک دهند.
۹ – ۳ – همکاری با افراد مطرح در صنعتتان
از افراد مشهور در صنعت خود دعوت کرده و از آنها بخواهید دربارۀ دیدارشان با شما در سایت یا شبکههای اجتماعی خود صحبت کنند. مثلا یهعنوان صاحب یک رستوران از یک بلاگر غذای معروف (فود بلاگر) دعوت کنید تا غذای شما را بچشند و در شبکههای اجتماعی نظر خود را دربارۀ غذای شما اعلام کنند.
۱۰ – مطمئن شوید سایتتان موبایل فرندلی است
۶۱% از کاربران گوگل از طریق موبایل جستوجوهای خود را انجام میدهند و همانطور که میدانید گوگل محبوبترین موتور جستوجو در جهان است. علاوهبر این موبایل فرندلی بودن یک سایت یکی از مهمترین فاکتورهای رتبهدهی گوگل است. در نتیجه اگر میخواهید سایت شما در صفحۀ اول نتایج قرار گرفتـه و توسط مخاطبان هدفتان دیده شود باید سایت خود را سازگار با موبایل طراحی کنید.
لوکال سئو بخشی از سئو سایت است و نه تمام آن! یعنی شما باید علاوهبر آنچه در این مقاله برای شما گفتیم، قوانین سئو سایت را نیز رعایت کنید. باید بدانید سئو سایت یک حرفهٔ تخصصی است و درصورتی که سایتتان را اشتباه سئو کنید از سوی گوگل جریمه شـده و ممکن است سایت خود را از دست بدهید. پس شاید بهتر باشد سایت خود را به دست متخصصان این حرفه بسپارید. برای دریافت مشاورهٔ سئو مخصوص کسبوکارتان با کارشناسان ما در نبض مارکتینگ تماس بگیرید.
آنچه در این مقاله گفتیم . . .
در این مقاله به شما گفتیم سئو محلی به معنای بهینهسازی کردن سایت یک کسبوکار محلی برای موتورهای جستوجو است. زیرا در دنیای امروز که فضای دیجیتال به جزئی جدا نشدنی از زندگی ما تبدیل شـده است، بسیاری از انسانها برای یافتن کسبوکارهای اطراف خود به اینترنت و موتور جستوجوی گوگل مراجعه میکنند. در نتیجه اگر کسبوکاری محلی دارید استفاده از سئو لوکال برای شما ضروری است. همانطور که “جیسون برنارد” (Jason Barnard) نویسنده، کارآفرین و موسس Kalicube میگوید:
“سئو محلی به معنای اتصال آنلاین کسب و کارها به دنیای فیزیکی است. هدف نهایی آن این است که مطمئن شوید وقتی کسی به دنبال چیزی در نزدیکی خود است، کسبوکار شما به عنوان یک گزینه برجسته دیده میشود.”
ما مهمترین مراحل و قدمهای سئو لوکال را معرفی کردیم. مثلا به شما گفتیم که قبل از هرچیز باید کلیدواژههای مهم کسبوکار خود را پیدا کنید؛ اما نکتهای که در آخر این مقاله میخواهیم به آن اشاره کنیم این است که سئو محلی فرایندی نیست که شما فقط یکبار انجام دهید، بلکه باید بهصورت مداوم و مرتب انجام شود. این تنها راهی است که اعتبار شما نزد گوگل افزایش پیدا میکند و این موتور جستوجو متوجه میشود سایت شما برای حضور در صفحۀ اول نتایج مناسب است.
نوشته شـده در تیم تحریریه نبض مارکتینگ
شاید برای شما هم سوال باشد
- سئو لوکال یا سئو محلی چیست؟
سئو لوکال مجموعهای از فعالیتها است که موجب میشود سایت یک کسبوکار محلی در صفحۀ اول نتایج جستوجو قرار گیرد.
- چرا سئو محلی مهم است؟
روزبهروز افراد بیشتری از طریق اینترنت و وب بهدنبال آدرس و مکان کسبوکارهای مختلف میگردند؛ در نتیجه حضور در این فضا موجب میشود شما مشتریان بیشتری را به کسبوکار خود جذب کنید. شرط حضور موثر و پررنگ کسبوکار شما در فضای وب نیز استفاده از سئو لوکال است.
- سئو محلی چگونه کار میکند؟
گوگل برای تشخیص میزان ارزشمند بودن سایت یک کسبوکار محلی ۳ فاکتور را بررسی میکند. فاصله کسبوکار از کاربر، ارتباط کسبوکار با عبارت جستوجو شـده توسط کاربر، میزان اهمیت آن کسبوکار برای کاربر
- مراحل انجام سئو لوکال چیست؟
تحقیق کلیدواژه، دردسترس بودن نام، آدرس و شماره تلفن کسبوکار شما، ثبت نام در Google business profile و Google map، حضور در شبکههای اجتماعی، بهینهسازی متنهای صفحه، استفاده از اسکیمای محلی، استفاده از بکلینک، موبایل فرندلی بودن سایت، پیگیری نظرات مشتریان، بهینهسازی لینک های داخلی، ایجاد صفحه برای هر لوکیشن (مخصوص کسبوکارهای زنجیرهای)