آژانس خلاقیت نبض مارکتینگ | شریک جوان شما
یک متخصص سئو در حال انجام فرآیند سئو خارجی

سئو خارجی چیست؟ ۴ تکنیک سرنوشت‌ساز سئو آف پیج (off-page)

هر کسب و کاری که وارد دنیای دیجیتال شـده و صاحب وب‌سایت می‌شود، بدون سئو نمی‌تواند نتیجه خوبی بگیرد؛ درواقع هیچ نتیجه‌ای حاصل نمیشود. سئو از سه بخش اصلی تشکیل شـده است که شامل سئو داخلی، سئو خارجی و سئو تکنیکال است. پس از بهینه‌سازی صفحات وب‌سایت در بخش سئو داخلی و تکنیکال، برای اینکه نتیجه کار را مقابل دید حداکثری مخاطبان قرار داده و در رتبه‌های بالای گوگل قرار بگیرید، باید به سراغ سئو خارجی بروید. بر خلاف سئو داخلی که تماما در فضای داخلی وب‌سایت فعالیت می‌کند، سئو خارجی مانند یک محرک تبلیغاتی، به بهینه‌سازی در محیط خارجی وب‌سایت می‌پردازد. در این مقاله از نبض مارکتینگ، علاوه بر معرفی جامع سئو خارجی، به بررسی مزایا و مهم‌ترین فاکتور‌های آن خواهیم پرداخت.
در سئوی آف‌پیج علاوه‌بر زمان، باید مبلغی را هم به‌عنوان هزینه بپردازید. بنابراین، باید سعی کنید تا حد امکان استراتژی درستی را در پیش بگیرید؛ پس اگر نمی‌خواهید هزینۀ سئوی سایتتان بیش از اندازه افزایش پیدا کند، بهتر است اشتباهاتی که ممکن است در فرآیند بهبود سئو داشته باشید را کمتر کنید. در ادامه این مقاله سئو اف پیج، اهمیت و تکنیک‌های آن را برای شما توضیح می‌دهیم.
پس برای تضمین رتبه وب‌سایت خود و افزایش ورودی، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

یک متخصص سئو در حال بررسی تکنسک های سئو خارجی

سئو خارجی چیست؟

سئو خارجی یا سئو خارج از صفحه (Off Page) به قعالیت‌هایی گفته می‌شود که خارج از فضای صفحات وب‌سایت و برای بهینه‌سازی شرایط رتبه و ورودی‌های سایت انجام می‌گیرد. در واقع سئو خارجی کنک می‌کند تا فعالیت ها و اقدامات سئو داخلی و تکنیکال بیشتر دیده شود. به این نکته توجه داشته باشید که شما باید وب‌سایت خود را از نظر سئو داخلی بهینه کرده و سپس به سراغ سئو خارجی بروید. در غیر این صورت زحمات شما در سئو اف پیج شکست می‌خورد. این مورد صد در صد نیست اما باید یک وب‌سایت بهینه شـده را در سئو خارجی به نمایش بگذارید تا نتیجه و رتبه بهتری دریافت کنید. در ادامه به مهم‌ترین اقدامات سئو خارجی می‌پردازیم که شامل لینک سازی، رپرتاژ و پست میهمان، شبکه‌های اجتماعی و … است.
با با همراه باشید تا با استفاده از سئو خارجی در کنار بهینه‌سازی‌های سئو داخلی، رتبه صفحات وب‌سایت خود را به طور چشمگیری بهبود ببخشید.

دو متخصص سئو در حال بررسی سئو خارجی

اهمیت سئو خارجی چیست و چه تاثیری بر سئو دارد؟

سئوی خارج از صفحه (Off-page SEO) بسیار ارزشمند است زیرا به موتورهای جستجو نشان می‌دهد که وب‌سایت شما برای دیگران در اینترنت اهمیت دارد.
تصور کنید که یک محتوای ارزشمند نوشته‌اید و تمامی‌ اصول سئو داخلی را رعایت کرده‌اید؛ هدفتان هم این بوده است که آن محتوا در گوگل رتبۀ خوبی بگیرد. انجام دادن تمام این موارد خوب است؛ اما به تنهایی کافی نیست! چرا؟
چون با توجه به تعداد بالای رقبا برای هر کلمه کلیدی، دیگر رتبه گرفتن مانند گذشته آسان نیست.
اما راه حل چیست؟
به کمک آموزش سئوی خارجی و تکنیک‌های آن، می‌توانید رتبۀ خود را در مقایسه با رقبا بهبود دهید.
حالا چطور؟
در ادامه با ما همراه باشید تا به آموزش سئو داخلی بپردازیم
یکی از نکاتی که موجب جلب توجه موتورهای جستجو می‌شود، شهرتی است که یک سایت پیدا می‌کند.

به عنوان مثال، اگر به دو وب‌سایت با محتوای مشابه نگاه کنیم، کدام سایت رتبه بالاتری خواهد داشت؟

اگر این وب‌سایت‌ها از استراتژی‌های مشابه سئوی داخلی (On-page SEO) استفاده کنند، سیگنال‌های سئوی خارجی (Off-page SEO) می‌تواند تعیین کند کدام سایت در نتایج جستجو رتبه بالاتری داشته باشد.

موتورهای جستجو مانند گوگل عوامل سئوی خارجی مانند تعداد و کیفیت بک‌لینک‌ها (لینک‌های برگشتی) به وب‌سایت‌ها را اندازه‌گیری می‌کنند.

اگر یکی از وب‌سایت‌ها بک‌لینک‌های بیشتری از منابع معتبر داشته باشد، در حالی که سایت دیگر هیچ اشاره‌ای در فضای آنلاین دریافت نکرده باشد، سایت با بک‌لینک‌های بیشتر (و اعتبار آنلاین بهتر) احتمالاً رتبه بالاتری خواهد داشت.

موتورهای جستجو با استفاده از عوامل متعدد سئوی داخلی و خارجی تعیین می‌کنند که صفحات چقدر برای جستجوهای کاربران ارزشمند هستند و نتایج مرتبط را بر این اساس بازمی‌گردانند.

به خاطر داشته باشید که صفحه‌ای بدون سئو خارجی مانند عروسی بدون دعوت‌نامه است. هیچ کس به آن سر نخواهد زد.

زمانی که تعدادی از سایت‌های معتبر به شما لینک می‌دهند، شهرت شما نزد گوگل افزایش پیدا کرده و گوگل محتوای شما را به‌عنوان یک محتوای ارزشمند در نظر می‌گیرد. به همین دلیل در رتبه‌بندی نتایج، شما را در جایگاه بهتری قرار می‌دهد. حالا که با سئوی آف‌پیج به‌صورت کلی آشنا شدیم، کمی عمیق‌تر وارد بحث شـده و تکنیک‌های آن را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

یک آهن ربا در حال جذب مخاطب که همان سئو خارجی است

تکنیک‌های سئو خارجی

سئو خارجی (off-page) دارای تکنیک‌هایی است که با استفاده از آن‌ها می‌توانید رتبۀ وب‌سایتتان را روی کلیدواژه‌های مهم و سودآور بهبود دهید؛ به این ترتیب با بیشتر دیده شدن در فضای گوگل، ترافیک بیشتری برای سایت خود جذب کنید. این تکنیک‌ها عبارت‌اند از:

۱ – لینک سازی (Link building)

لینک‌ها اصلی‌ترین راه پیمایش در اینترنت هستند و تجربه کاربران را بهبود می‌بخشند. با لینک‌ها، کاربران به راحتی می‌توانند به اطلاعات مرتبط دسترسی پیدا کنند.
همچنین، لینک‌ها ساده‌ترین راه برای سنجش تخصص، اعتبار و اعتماد یک سایت هستند. به همین دلیل، گوگل لینک‌ها را به عنوان یکی از عوامل رتبه‌بندی در نظر می‌گیرد

علاوه بر سئو داخلی، در سئو خارجی نیز شاهد لینک سازی هستیم. لینک سازی یکی از مهم‌ترین فرآیند‌های بهبود رتبه سایت است و می‌توان گفت تقریبا در تمامی اقدامات سئو خارجی که خواهیم گفت، حضور دارد. لینک ها راه ارتباطی میان صفحات وب‌سایت با دیگر سایت ها هستند. مهم‌ترین لینک در فرآین سئو خارجی لینک بازگشتی یا بک لینک (Back Link) است.

Back Link

محبوب‌ترین تکنیک سئوی خارجی، بک‌لینک‌سازی است که هدف آن ایجاد لینک‌های طبیعی به صفحه شماست.
به لینک‌هایی که از سایت‌های دیگر به وب‌سایت ما داده می‌شود، بک لینک می‌گویند. بک‌لینک‌ها لینک‌هایی هستند که وب‌سایت شما از سایر وب‌سایت‌ها دریافت می‌کند. و به وب‌سایت شما “بازگشت” می‌کنند. افراد از بک‌لینک‌ها برای بازدید از صفحات مرتبط دیگر استفاده می‌کنند.
موتورهای جستجو نیز از بک‌لینک‌ها استفاده می‌کنند تا:

۱ – صفحه لینک شـده را دنبال کنند و محتوای آن را بفهمند.

۲ – تشخیص دهند که صفحه لینک شـده معتبر است و احتمالاً شایسته رتبه‌بندی بالاتری می‌باشد.

هرچه بک لینک‌های یک سایت بیشتر باشد اعتبار بیشتری نیز دارد. اما مهم است که بک لینک ها از چه سایتی و با چه میزان اعتباری گرفته شـده‌اند. بک لینک اینگونه عمل می‌کند که بخشی از اعتبار یک سایت را به وب‌سایت شما می‌دهد و به گوگل می‌فهماند که باید به شما اعتماد کند.

دریافت لینک از وب‌سایت‌های معتبر دو مزیت عمده دارد: علاوه بر فزایش ترافیک سایت و بهبود رتبه‌بندی صفحات، دریافت لینک از وب‌سایت معتبر، اعتبار ورودی بیشتری را نیز به همراه دارد

اما چگونه دیگران را متقاعد می‌کنید که به شما لینک دهند؟ در اینجا چند استراتژی برای ساخت بک‌لینک به منظور بهبود سئوی خارج از صفحه شما آورده شـده است:

۱ – برقراری ارتباط

با خبرنگاران و بلاگرها تماس بگیرید و به عنوان منابع ممکن برای نوشته‌هایشان به آنها معرفی شوید، یا از آنها بخواهید محتوایی که شما منتشر کرده‌اید را به اشتراک بگذارند. این کار می‌تواند فرصت‌هایی برای کسب لینک‌های بیشتر به وب‌سایت شما فراهم کند. بازاریابی با اینفلوئنسرها می‌تواند ترافیک بیشتری به سایت شما هدایت کند و کسب‌وکار شما را به افراد زیادی معرفی کند.

۲ – استفاده از روش لینک‌سازی شکسته

به دنبال لینک‌های مرده در وب‌سایت‌های دیگر بگردید و از مدیران آن سایت‌ها بخواهید که به جای لینک‌های مرده، به صفحه شما لینک دهند.

۳ – ایجاد اینفوگرافیک و محتوای بصری جذاب

اینفوگرافیک‌ها و محتوای بصری جذابی تولید کنید که به راحتی قابل اشتراک‌گذاری باشند و به آن لینک داده شود.

۴ – فعالیت در انجمن‌ها (Forums)

با نظرات ارزشمند در انجمن‌ها و جوامع آنلاین شرکت کنید. و سعی کنید به نظرات دیگران پاسخ دهید تا ارتباط عمیق‌تری با مخاطبان خود برقرار کنید. یکی از راهکار‌های بهبود سئو خارجی (off-page) این است که در انجمن‌هایی که مربوط به حیطهٔ کسب‌وکار شما هستند، فعال باشید؛ مثلا زمانی که محتوایی منتشر می‌شود، در زیر آن پست نظر بدهید. به این ترتیب کم کم می‌توانید به عنوان یک فرد متخصص در آن صنعت شناخته شوید.

این فعالیت به صورت غیر مستقیم موجب برندسازی برای کسب‌وکار شما می‌شود و همین مسئله بازدیدکنندگان بیشتری را با سایت شما آشنا می‌کند. در بعضی از این انجمن ها می‌توانید لینک صفحۀ مورد نظر از سایت خود را هم قرار دهید. موتورهای جستجو از طریق بررسی این لینک‌ها می‌توانند اعتبار شما را افزایش دهند.

۶ – روابط عمومی دیجیتال (PR)

روابط عمومی (PR) و سئو قبلاً دو رویکرد متفاوت در بازاریابی بودند، اما اکنون به طور هماهنگ استفاده می‌شوند. روابط عمومی دیجیتال یک تاکتیک موثر برای لینک‌سازی است که به کسب بک‌لینک‌های معتبر کمک می‌کند. هر کمپین PR به طور میانگین بین ۱۰ تا ۲۴ بک‌لینک از دامنه‌های اصلی به دست می‌آورد. همچنین، یک کمپین PR موفق می‌تواند آگاهی از برند را افزایش دهد، ترافیک سایت را بالا ببرد، کسب‌وکار را به مخاطبان هدف معرفی کند و اعتماد مخاطبان را جلب کند.

با استفاده از این استراتژی‌ها می‌توانید بک‌لینک‌های ارزشمندی برای وب‌سایت خود جذب کنید و سئوی خارج از صفحه خود را بهبود بخشید.

۳ نوع لینک سازی در سئو خارجی

لینک ها جزء حیاتی سئوی خارجی محسوب می‌شوند. قبل از ساختن یا گرفتن بک لینک، ضروری است که انواع مختلف لینک ها و همچنین عواملی را که باعث می‌شود یک لینک به وب‌سایت شما اعتبار بدهد را بشناسید.

۱ – لینک طبیعی (Natural Links)

در این حالت یک لینک طبیعی به صورت خودجوش به وب‌سایت شما می‌آید.
تیم شما هیچ اقدامی نمی‌کند یا ارتباطی برای کسب لینک برقرار نمی‌کند. شخصی که آن محتوا را می‌نویسد، تصمیم می‌گیرد به محتوای شما لینک دهد، چه به دلیل دنبال کردن برند شما و چه به دلیل کشف محتوای شما از طریق جستجو.
به هر حال، آنها محتوای شما را ارزشمند و قابل توجه یافته‌اند. این بهترین و معتبرترین بک لینک است. از آن جا که بک لینک طبیعی بسیار ارزشمند بوده و دستیابی به آن سخت است، صاحبان کسب و کار و وب‌سایت از فرآیند‌هایی مانند رپرتاژ بهره می‌برند که از نظر گوگل نوعی سئو کلاه سیاه است.

۲ – لینک‌های ساختـه‌شـده (Built Links)

لینک‌های ساختـه‌شـده به سایت شما از طریق دسترسی‌های انجام‌شـده می‌آیند.
تیم شما برای به دست آوردن این لینک‌ها تلاش کرده است، چه از طریق تماس با وب‌مسترها، ناشران، یا خبرنگاران. ممکن است حتی با یک کمپین تبلیغاتی، محتوا را ترویج داده باشید تا باعث شود افراد بیشتری آن محتوا را ببینند.
حتی اگر این لینک را خودتان ساخته‌اید، همچنان محتوای ارزشمندی برای کاربران ایجاد کرده‌اید.

۳ – لینک‌های ایجادشـده (Created Links)

لینک‌های ایجادشـده به سایت شما از طریق خودتان و با ارسال در دایرکتوری‌ها، انجمن‌ها یا انتشار مطبوعاتی آمده‌اند.
تیم شما این لینک‌ها را عمداً و بدون انجام هیچ‌گونه دسترسی ساخته است. این تاکتیک سئو خارجی برای ساخت لینک‌ها، معمولاً به عنوان یک عمل سئو کلاه سیاه شناخته می‌شود زیرا موتورهای جستجو به این نوع تاکتیک‌های ساخت لینک نگاه منفی دارند.
هنگام ساخت لینک‌ها، بر لینک‌های طبیعی یا ساخته‌شـده تمرکز کنید.

دو عدد متخصص سئو در حال طراحی استراتژی لینک سازی برای سئو خارجی

۲ – بازاریابی محتوایی (Content marketing)

ایجاد محتوای با کیفیت مانند پست‌های وبلاگ، اینفوگرافیک‌ها، ویدیوها و مقالات تخصصی راه‌های بسیار خوبی برای جذب کلیک و لینک‌های طبیعی به وب‌سایت شما هستند. اگر محتوای جالب و مفیدی داشته باشید، لینک‌های طبیعی به سمت شما خواهند آمد.

محتوا یکی از عناصر اساسی سئوی اف پیج است. محتوای مفیدی منتشر کنید که بازدیدکنندگان سایت را درگیر کند و به موتورهای جستجو نشان دهد که محتوای صفحه شما تجربه، تخصص، اقتدار و اعتماد (E-E-A-T) را نمایش می‌دهد.
سپس، محتوای خود را از طریق روش‌های زیر توزیع کنید تا به کاربران آنلاین بیشتری دسترسی پیدا کنید:

پست مهمان (guest blogging)

پست‌های مهمان یعنی شما مقاله‌ای دربارهٔ کسب‌کارتان بنویسید، سپس آن مقاله را در وب‌سایت دیگری که محتوایی مرتبط با صنعت شما دارد، منتشر کنید. با انتشار پست مهمان در سایت‌هایی که این امکان را فراهم کرده‌اند، می‌توانید برای صفحات وب‌سایت خود بک‌لینک دریافت کنید. پست مهمان نه تنها به شما اجازه می‌دهد تا به مخاطبان جدید دسترسی پیدا کنید، بلکه اعتبار شما را در موضوع مورد نظر افزایش می‌دهد و کمک می‌کند از سایت‌های معتبر بک‌لینک کسب کنید.

اگر بک‌لینک‌هایی که دریافت می‌کنید از نوع لینک‌های فالو باشد به صفحه شما اعتبار می‌بخشد؛ زیرا لینک‌های فالو به این معنا هستند که سایتی که به صفحهٔ شما لینک داده است محتوای سایت شما را تایید می‌کند. درصورتی که بک‌لینک‌های دریافتی شما از نوع لینک‌های نوفالو باشند، این بک‌لینک‌ها به سایت شما شهرت می‌دهد؛ اما باید بدانید سایت‌هایی که به صفحات شما لینک نوفالو می‌دهند، محتوای شما را تایید نمی‌کنند و فقط سایت شما را به‌عنوان یک مرجع به کاربران خود معرفی می‌کنند.
با این حال، قبل از ارسال محتوا، حتماً در مورد مخاطبان و قوانین هر سایت تحقیق کنید. شما نمی خواهید این انجمن ها را اسپم کنید. در عوض، شما می‌خواهید ارزش واقعی را با محتوای خود ارائه دهید.

نمای فرآیند پست مهمان که یکی از مهم ترین مراحل سئو خارجی است

انتشار رپورتاژ

رپورتاژ یکی از خدمات سئو است که در بهبود سئوی آف‌پیج از آن استفاده می‌شود. انتشار رپورتاژ یکی از مرسوم‌ترین راه‌های دریافت بک‌لینک از سایت‌های معتبر است. رپورتاژ جایگاه ویژه‌ای در سئو دارد. البته نوشتن رپورتاژ و انتشار آن در سایت‌های انتشار رپورتاژ آگهی، اصول و قواعدی دارد که با رعایت آن‌ها می‌توانید رپورتاژ آگهی موفقی را منتشر کرده و بک‌لینک‌هایی دریافت کنید که تاثیر زیادی در بهبود رتبۀ شما داشته باشد. برای اطلاع از نکات مربوط به رپورتاژ می‌توانید مقالهٔ «همهٔ چیز دربارهٔ رپورتاژ» را مطالعه کنید.

یک نمونه متن رپرتاژ که از تکنیک های سئو خارجی بوده و کاربران را به وب سایت هدایت می‌کند

۳ – استفاده از سیگنال‌های شبکه‌های اجتماعی

یکی از تکنیک‌های بهبود سئوی off-page کمک گرفتن از سیگنال‌های شبکه‌های اجتماعی است. همانطور که می‌دانید امروزه زندگی بدون استفاده از شبکه‌های اجتماعی دور از انتظار به نظر می‌رسد. بنابراین، می‌توانید از این فضا برای جذب کاربران به سمت سایت خود استفاده کنید.

برای مثال قرار دادن لینک صفحات سایت خود در شبکۀ اجتماعی لینکدین می‌تواند کاربران هدف را از این شبکۀ اجتماعی پرمخاطب به‌سمت سایت شما هدایت کند. زمانی که یک صفحه از سایت ترافیک زیادی دریافت کند، گوگل نتیجه می‌گیرد محتوای آن صفحه برای مخاطب مفید است؛ در نتیجه گوگل اعتبار بیشتری به آن سایت می‌دهد و رتبه‌ٔ صفحات سایت را بهبود می‌دهد.
محتوای خود را در شبکه‌های اجتماعی تبلیغ کنید تا بیشتر دیده شود. محتوای جذاب مانند اینفوگرافیک‌ها، پست‌های وبلاگ و غیره را در شبکه‌های اجتماعی منتشر کنید و از هشتگ‌ها برای بهبود دیده شدن پست‌ها استفاده کنید، به خصوص در X (توییتر سابق).
این نکته را در نظر داشته باشید که در سال ۲۰۲۴، ۹۷ درصد از کاربران فضای دیجیتال از شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند.

این کار علاوه بر افزایش ترافیک، به افراد بیشتری این امکان را می‌دهد که محتوای شما را کشف کرده و به آن لینک دهند. در این بخش چند نکته مهم در مورد سوشیال سیگنال‌ها وجود دارد که عبارتند از:

۳ – ۱ – انتخاب پلتفرم مناسب

ابتدا مخاطبان هدف، محصول و استراتژی بازاریابی خود را ارزیابی کنید تا تصمیم بگیرید که بر کدام شبکه‌های اجتماعی تمرکز کنید. برای مثال، اگر یک متخصص دکوراسیون منزل هستید، اینستاگرام و پینترست می‌توانند گزینه‌های مناسبی باشند چون بر تصاویر با کیفیت بالا تمرکز دارند.

۳ – ۲ – ایجاد محتوای متناسب با پلتفرم

محتوای خود را به گونه‌ای بسازید که با ویژگی‌های منحصربه‌فرد هر پلتفرم سازگار باشد. یک ویدئوی بلند ممکن است در یوتیوب بهترین کارایی را داشته باشد، در حالی که یک کلیپ کوتاه و جذاب یا تصویر ممکن است در تیک‌تاک بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

۳ – ۳ – تمرکز بر کیفیت به جای کمیت

محتوای با کیفیتی ایجاد کنید که با مخاطبان شما هم‌خوانی داشته باشد. به جای ارسال مکرر محتوای متوسط، بر تولید محتوای ارزشمند و جذاب تمرکز کنید.

۳ – ۴ – تعامل با مخاطبان

به نظرات پاسخ دهید، سوال بپرسید و تعامل را افزایش دهید. کاربرانی که می‌بینند یک برند به طور فعال با آن‌ها در ارتباط است، بیشتر احتمال دارد که خودشان نیز تعامل کنند و محتوا را به اشتراک بگذارند.

۳ – ۵ – بهینه‌سازی برای موبایل

اطمینان حاصل کنید که محتوای شما در دستگاه‌های موبایل به خوبی نمایش داده شـده و سریع بارگذاری می‌شود. زیرا بخش قابل توجهی از کاربران شبکه‌های اجتماعی از طریق موبایل به این پلتفرم‌ها دسترسی دارند.

۳ – ۶ – سرمایه‌گذاری در تبلیغات شبکه‌های اجتماعی

بودجه‌ای برای تبلیغ پست‌های پر بازدید تخصیص دهید. حتی یک بودجه کوچک می‌تواند دسترسی را به طور قابل توجهی در پلتفرم‌هایی مانند فیسبوک و اینستاگرام افزایش دهد.

  • اما این تلاش‌ها چگونه به سئو خارجی شما کمک می‌کنند؟

تعاملات اجتماعی به خودی خود تأثیری بر رتبه‌بندی گوگل ندارند. اما باعث افزایش ترافیک می‌شوند و احتمال اینکه کسی محتوای شما را کشف کرده و به آن لینک دهد را بیشتر می‌کنند.
همچنین برخی از صفحات شبکه‌های اجتماعی می‌توانند در نتایج جستجو نمایش داده شوند.

نمای فرآیند سوشال سیگنال که یکی از مراحل مهم در سئو خارجی است

۴ – شبکه وبلاگ خصوصی (private blog network)

PBN، یک دامنه جدا از وب‌سایت است که در آن محتوای خود را به صورت بلاگ منتشر می‌کنید. شبکه وبلاگ خصوصی مجموعه‌ای از وب‌سایت‌ها است که تنها با هدف ایجاد بک‌لینک به یک وب‌سایت دیگر و بهبود رتبه‌بندی آن در نتایج جستجوی گوگل ایجاد شـده‌اند. ایده این است که به صورت مصنوعی اعتبار وب‌سایت را در نظر موتورهای جستجو افزایش دهند.

۴ عامل موثر بر ارزش بک لینک

در حالی که ممکن است بتوانید ده‌ها لینک کم‌ارزش از وب‌سایت‌های نامعتبر و اسپم جذب کنید، این لینک‌ها به بهبود رتبه سایت شما در نتایج جستجو کمکی نخواهند کرد. به همین دلیل، لازم است تلاش‌های لینک‌سازی سئوی خارج از صفحه خود را بر روی وب‌سایت‌های معتبر و با ارزش بالا متمرکز کنید.
چهار عاملی که بر ارزش لینک تاثیر می‌گذارند عبارتند از:

۱ – اعتبار (Authority)

به طور کلی، هرچه سایت ارجاع‌دهنده (لینک‌دهنده) معتبرتر باشد، بک‌لینک ارزشمندتر خواهد بود.
برای مثال، یک بک‌لینک از سایت bbc.co.uk احتمالاً تأثیر بسیار بیشتری بر سئوی شما خواهد داشت نسبت به یک لینک از یک وبلاگ‌نویس ناشناس.

۲ – ارتباط (Relevance)

به طور معمول، بهتر است بک‌لینک‌ها را از سایت‌هایی که به طور کامل با سایت شما مرتبط هستند دریافت کنید. به طور مثال فرض کنید شما سه بک‌لینک به صفحه کفش‌های بسکتبال خود دارید:

  • بک‌لینک ۱
    در یک سایت باغبانی در مقاله‌ای درباره رشد گیاهان ظاهر می‌شود. احتمالاً این بک‌لینک وزن سئوی زیادی نخواهد داشت (اگر اصلاً داشته باشد)، زیرا سایت و موضوع آن به شما بی‌ارتباط است.
  • بک‌لینک ۲
    در یک وبلاگ ورزشی درباره تمرینات قلبی-عروقی ظاهر می‌شود. این ممکن است وزن سئوی قابل توجهی داشته باشد زیرا سایت با حوزه شما هم‌پوشانی دارد.
  • بک‌لینک ۳
    در یک وبلاگ ورزشی در راهنمای خرید کفش‌های بسکتبال ظاهر می‌شود. این می‌تواند مقدار قابل توجهی از وزن سئو را به همراه داشته باشد، زیرا نشان می‌دهد که صفحه شما به شدت با موضوع مرتبط است و لینک به طور واقعی برای خوانندگان مفید است.

۳ – موقعیت لینک (Link Placement)

هرچه بک‌لینک در صفحه برجسته‌تر باشد، برای سئو ارزشمندتر است.
دلیل این امر این است که گوگل ممکن است احتمال کلیک کردن یک خواننده بر روی یک لینک را بر اساس جایی که قرار دارد در نظر بگیرد.
برای مثال، لینک‌هایی که در نوارهای کناری، پاورقی‌ها و پایین محتوای یک صفحه قرار دارند ممکن است به اندازه لینک‌هایی که در بخش بالایی بدنه صفحه هستند، ارزش نداشته باشند.
به طور کلی، بهتر است بک‌لینک شما در اوایل محتوای اصلی صفحه ظاهر شود.

۴ – متن لنگر (Anchor Text)

انکر تکست، عبارتی است که تبدیل به لینک می‌شود و کاربر را به صفحه هدف لینک هدایت می‌کند. هرچه عبارت لینک شـده ارتباط بیشتری با موضوع داشته باشد، احتمال کلیک و ورود کاربر به لینک نیز بیشتر است. در تصویر زیر یک نمونه انکرتکست مشاهده می‌کنید.

نمای یک نمونه anchor text در فضای مقاله و متن

مهم‌ترین تفاوت سئو خارجی با سئو داخلی

سئو داخلی کارهایی است که شما در جهت بهینه‌سازی سایت و روی سایت خودتان انجام می‌دهید. مهم‌ترین تفاوتی که این تکنیک سئو با سئو خارجی دارد میزان کنترل بر عوامل آن‌ها است. اجازه دهید این مسئله را با ذکر مثال به شما توضیح دهیم:

یکی از کارهایی که در سئو داخلی انجام می‌دهیم را در نظر بگیرید؛ مثلا میزان استفاده از کلیدواژه! اگر شما در محتوای خود در استفاده از کلیدواژه زیاده‌روی نکرده و حد تعادل را رعایت کنید، می‌توانید مطمئن باشید که گوگل شما را برای استفادهٔ بیش از حد از کلیدواژه (Keyword Stuffing) جریمه نخواهد کرد. اما اوضاع در سئو خارجی اندکی متفاوت است!

مثلا تصور کنید سایت شما از یک سایت معتبر بک‌لینک دریافت می‌کند؛ در این صورت آیا شما می‌توانید مطمئن باشید که گوگل بابت این بک لینک به سایت شما اعتبار می‌دهد؟ جواب این سوال خیر است!

زیرا گوگل الگوریتم‌های پیچیده‌ای برای ارزیابی اعتبار بک‌لینک‌ها دارد و تمام احتمالات مانند خرید بک‌لینک را در نظر می‌گیرد. به همین دلیل ممکن است به شما برای بک‌لینکی که دریافت کرده‌اید، اعتبار مورد نظرتان را ندهد. این یعنی شما تنها می‌توانید امیدوار باشید که از کارهایی که در سئوی خارجی انجام می‌دهید نتیجه‌ٔ دلخواهتان را بگیرید.

بهترین زمان برای انجام سئو خارجی سایت

باوری که در اینجا وجود دارد این است که بهترین زمان برای انجام سئو خارجی زمانی است که شما تمام نکات سئوی داخلی را برای سایتتان رعایت کرده باشید؛ این باور تا حدی درست است اما نه لزوما همیشه!
ما سئو خارجی را تنها در دریافت بک‌لینک نمی‌بینیم و مواردی مانند فعالیت در شبکه‌های اجتماعی و ارتباط با مشتری در فضای خارج از سایت را نیز در مجموعه کارهای سئو خارجی قرار می‌دهیم؛ در نتیجه نظر ما این است که از لحظه‌ای که شما فرایند بهینه‌سازی سایتتان را شروع کردید، باید سئو خارجی را نیز هم‌پای سئو داخلی پیش ببرید.

آنچه در این مقاله گفتیم . . .

در این مقاله آموختیم به فعالیت‌هایی که خارج از سایت و در راستای بهبود رتبهٔ آن انجام می‌شود، سئو خارجی می‌گویند. سئو خارجی در افزایش ترافیک سایت و آگاهی از برند شما تاثیر زیادی دارد؛ سپس شما را با مهم‌ترین تکنیک‌های Off Page SEO آشنا کردیم؛ مثلا به شما گفتیم که بک‌لینک، یکی از بهترین راه‌های افزایش اعتبار سایت نزد گوگل است.
به‌طور کلی دریافت بک‌لینک از نظر گوگل به این معناست که محتوای سایت شما برای کاربران ارزشمند است؛ به همین دلیل این موتور جستجو در رتبه‌بندی نتایج سعی می‌کند شما را در جایگاه بهتری نسبت به قبل قرار دهد. هر چقدر زمینۀ فعالیت سایتی که قرار است در آن محتوا منتشر کنید به زمینۀ فعالیت سایت شما نزدیک‌تر باشد، بک‌لینک‌هایی که دریافت می‌کنید ارزشمندتر خواهد بود.
بک لینک گرفتن از وب‌سایت‌های معتبر بسیار مهم است اما به اد داشته باشید که سئو خارجی تماما دریافت بک لینک نیست و نیاز به مجموعه‌ای از فرآیند‌های بهینه‌سازی دارد. همانطور که “بری شوارتز” (Barry Schwartz)، بنیان‌گذار Search Engine Roundtable می‌گوید:
“سئو خارجی شامل بسیاری از استراتژی‌ها است، از جمله روابط عمومی دیجیتال، بازاریابی تأثیرگذار و ایجاد محتوای قابل اشتراک‌گذاری. هر کدام از این استراتژی‌ها می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر رتبه‌بندی سایت شما داشته باشد.”

نوشته شـده در تیم تحریریه نبض مارکتینگ

سوالات متداول شما

۱ – سئو خارجی (off-page) چیست؟
سئو خارجی یا سئوی off page مجموعه اقداماتی است که در خارج از فضای وب‌سایت برای بهبود رتبه صفحات با هدف بهینه‌سازی موتورهای جستجو انجام می‌شود.

۲ – سئوی آف‌پیج چه اهمیتی دارد؟
زمانی که تعدادی سایت به شما لینک می‌دهند، شهرت شما نزد گوگل افزایش پیدا کرده و گوگل محتوای شما را به عنوان یک محتوای ارزشمند در نظر می‌گیرد. به همین دلیل در رتبه‌بندی نتایج، شما را در جایگاه بهتری قرار می‌دهد.

۳ – چه زمانی برای انجام سئو خارجی مناسب است؟
پس از اتمام طراحی و انجام سئو داخلی بر روی وب‌سایت، فرآیند سئو اف پیج را شروع کنید.

۴ – تکنیک‌های سئو خارجی کدام‌اند؟
دریافت بک‌لینک از طریق انتشار پست مهمان، فعالیت در تالارهای گفتگو و انجمن‌ها، انتشار رپورتاژ و استفاده از سیگنال‌های شبکه‌های اجتماعی.

میانگین امتیازات ۴ از ۵
از مجموع ۵ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ممکن است به موضوعات زیر هم علاقه‌مند باشید

برای شروع آماده اید؟
نبض مارکتینگ تا انتهای مسیر همراه شما خواهد بود.
برای شروع آماده اید؟
نبض مارکتینگ تا انتهای مسیر همراه شما خواهد بود.