آژانس خلاقیت نبض مارکتینگ | شریک جوان شما
الگریتم مرغ مگس خوار

الگوریتم مرغ مگس‌ خوار؛ در جست‌وجوی معنا

گوگل با استفاده از پردازش زبان طبیعی و توجه بیشتر به زمینه و موقعیت کاربر، جستجو را محاوره‌ای‌تر و در عین حال و نتایج آن را ارزشمندتر کرده است.
در این مقاله قرار است درباره الگوریتم مرغ مگس خوار صحبت کنیم، الگوریتمی که باعث هرچه ساده‌تر شدن جستجوهای کاربران شد، چراکه گوگل با استفاده از این الگویتم بیش از پیش توانست هدف جستجوی کاربران را تشخیص دهد و نتایج مرتبط با آن را نمایش دهد. این الگوریتم تاثیر زیادی بر سئو سایت دارد.

آنچه در این مقاله می‌خوانید...

الگوریتم مرغ مگس خوار چیست؟

الگوریتم مرغ مگس خوار در ۲۶ سپتامبر سال ۲۰۱۳ معرفی شد و Matt Cutts مهندس گوگل، الگوریتم مرغ مگس خوار را به‌عنوان «بازنویسی الگوریتم جستجوی اصلی» توصیف کرد.
برخلاف به‌روزرسانی‌های قبلی الگوریتم‌های پاندا و پنگوئن، الگوریتم مرغ مگس‌خوار برای بهبود کیفیت جستجو ارائه شد. در واقع این الگوریتم قابلیت درک پیچیده‌تری از هدف جستجوهای کاربران دارد تا از طریق تطبیق آن‌ها با نتایج جستجوی مرتبط‌تر تجربه کاربری بهتری را برای افراد فراهم آورد.
الگوریتم مرغ مگس خوار به جای ارائه صفحات وب حاوی کلمات کلیدی جستجوگران، قصد دارد به گوگل کمک کند تا اهداف جستجوگران را درک کرده و با نتایج جستجو مطابقت دهد که به آن فرآیند جستجوی معنایی می‌گویند.
اگرچه موتورهای جستجو به‌طور مرتب الگوریتم‌ها را برای بهینه‌سازی تجربه کاربر (UX) تغییر می‌دهند، الگوریتم مرغ مگس خوار نسبت به به‌روزرسانی‌های قبلی الگوریتم گوگل مانند پاندا (۲۰۱۱) و پنگوئن (۲۰۱۲) تأثیرگذارتر بوده است.
اگرچه چندین سال از عمر الگوریتم مرغ مگس خوار می‌گذرد و تغییرات زیادی روی آن اعمال شده است، به‌روزرسانی و معرفی آن نقشی اساسی در بالا بردن کیفیت جستجوی گوگل ایفا کرد. این الگوریتم بهینه‌سازی موتورهای جستجو را در مسیر جدیدی قرار داد و راه را برای هرچه پیشرفته‌تر شدن جستجوهای اینترنتی در گوگل باز کرد.
برای اینکه متوجه عملکرد این الگوریتم بشویم یک مثال می‌زنیم؛ اگر قبل از معرفی الگوریتم مرغ مگس خوار عبارت «پرداخت مالیات به سازمان امور مالیاتی» را جستجو می‌کردید، احتمالاً گوگل صفحه اصلی سایت سازمان امور مالیاتی کشور را به‌عنوان نتیجه برتر نمایش می‌داد. اکنون گوگل به شما صفحه پرداخت‌ها در سایت امور مالیاتی کشور را نشان می‌دهد، حتی اگر عبارت جستجو حاوی کلمه «پرداخت‌ها» نباشد و تنها عبارت «مالیات» را سرچ کنید.

الگوریتم مرغ مگس خوار

چگونه مرغ مگس خوار گوگل بر سئو تاثیر می‌گذارد؟

بعد از معرفی الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل و شناختـه شـدن آن، مدیران وبسایت رفته رفته مجبور شدند به جای کمیت کلمه کلیدی، بر کیفیت و ارتباط محتوا تمرکز کنند. وقتی گوگل هدف جستجو را درک کند، می‌تواند ارتباط یک صفحه را با استفاده از تراکم کلمات کلیدی بیشتر ارزیابی کند. در نتیجه، پر کردن یک مقاله با کلمه کلیدی مورد نظر به‌طور غیرطبیعی و با هدف رتبه گرفتن در صفحه نتایج جستجوی گوگل کاملاً بی‌اثر می‌شود.
تراکم کلمه کلیدی (Keyword Dentisity)، اشاره به تعداد دفعاتی دارد که یک کلمه کلیدی خاص در صفحه‌ای در مقایسه با تعداد کل کلمات استفاده شـده است.
اگر بخواهیم مثال دیگری بزنیم این‌گونه است که اگر شما عبارت «ما بودیم» را در گوگل سرچ کنید، گوگل متوجه می‌شود که ما به دیالوگ معروف فیلم قیصر اشاره کردیم.
در واقع گوگل به جای ارزیابی معنای «ما» و «بودیم» به‌صورت جداگانه، این عبارت را به معنای گسترده‌تر آن مرتبط می‌کند. این بدان معناست که افراد با تعداد کلیک کمتر و بدون داشتن عبارات دقیق، اطلاعات مورد نظر خود را دریافت می‌کنند.

تراکم کلمه کلیدی

در ابتدا، تأثیرات آپدیت مرغ مگس خوار گوگل بر سئو سایت‌ها چندان محسوس نبود. حتی از تأثیرات به‌روزرسانی‌های پاندا و پنگوئن نیز ظریف‌تر بود. این تغییرات در الگوریتم‌های گوگل، مستقیماً آن رویه‌های بازاریابی جستجویی را هدف قرار می‌دهد که دستورالعمل‌های گوگل را نقض می‌کنند.
تاکید الگوریتم مرغ مگس خوار بر ارزش محتوا، گامی بزرگ در تبدیل شدن گوگل به اولین موتور جستجوی محبوب کاربران اینترنت بود که راه را برای بهبود هرچه بیشتر تجربه کاربری گشود. برای مثال، ویژگی جستجوی صوتی «OK Google» یک سال بعد از الگوریتم مرغ مگس خوار پدید آمد.

چگونه الگوریتم مرغ مگس خوار بر جستجو تأثیر گذاشت؟

همان‌طور پیش‌تر اشاره کردیم، سابقاً گوگل تک تک کلمات کلیدی در یک کوئری را در نظر می‌گرفت و نتایجی را با  همان یا مشابه آن کلمات کلیدی در یک صفحه را به کاربر ارائه می‌داد. به همین خاطر اینکه چقدر از یک کلمه کلیدی (چگالی کلمه کلیدی یک صفحه) در محتوای خود استفاده می‌کردید، مهم‌تر از استفاده از کلمات کلیدی به‌طور طبیعی در  خدمت محتوای شما بود.
آپدیت الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل  سرآغازی بود برای بررسی نحوه استفاده از زبان در کوئری‌ها و صفحات وب بود تا درک بهتری از اطلاعاتی که مردم واقعاً به دنبال آن هستند را پیدا کند. به جای تجزیه‌وتحلیل کلمات کلیدی به‌طور جداگانه برای انتخاب و نمایش نتایج مرتبط، گوگل اکنون به معنای واقعی کلمات کلیدی، از جمله زمینه (Context) مرتبط و رابطه بین کلمات در یک جستجو می‌پردازد.
به این ترتیب، الگوریتم گوگل با توانایی درک پیشرفته زبان، نحوه جستجوی انسان برای اطلاعات و اطلاعاتی که می‌خواهند بیشتر درباره آن بدانند، تبدیل به بهترین موتور جستجوی حال حاضر دنیا شـده است.
علاوه بر این، مرغ مگس خوار گوگل ویژگی‌های مقایسه و فیلتر جدیدی را در صفحه نتایج موتور جستجو (SERPs) ارائه کرد. گوگل یک سال قبل از مرغ مگس خوار، نمودار دانش (Knowledge Graph) را راه اندازی کرد. نمودار دانش اکنون ممکن است مقایسه بین دو عبارت مشابه مانند مقایسه یک پرتقال با انواع دیگر مرکبات را نشان دهد و به کاربران اجازه دهد از چیزی به چیز دیگر عبارات را فیلتر کنند. باز هم، همه این‌ها بخشی از تلاش‌های گوگل برای دستیابی موثرتر کاربران به اطلاعات دقیق است.

بهترین روش‌های سئو سایت براساس عملکرد الگوریتم مرغ مگس خوار

۱ – تحقیق کلمات کلیدی انجام دهید

شما با پر کردن غیر طبیعی مقالات با کلمات کلیدی قطعاً در گوگل رتبه نمی‌گیرید، اما تحقیق کلمه کلیدی عاملی حیاتی در سئو الگوریتم مرغ مگس خوار محسوب می‌شود. زیرا به شما کمک می‌کند تا مشتریان ایده‌آل خود را بهتر درک کنید تا بتوانید استراتژی محتوای سایت خود را مطابق با نیازهای کاربران تنظیم و تدوین کنید. نتیجه تحقیق کلمات کلیدی، جذب ترافیک ارگانیک و فرصت‌های بیشتر برای بالا بردن نرخ تبدیل است.

۲ – محتوای اورجینال و باکیفیت تولید کنید

تجزیه‌وتحلیل رقابتی فقط برای ایده گرفتـن برای تولید محتوا است. برای رتبه گرفتـن در SERP گوگل، محتوای شما باید منحصربه‌فرد باشد. شما باید بتوانید محتوایی را در اختیار کاربران قرار دهید که به آن‌ها ارزش جدیدی اضافه کند، محتوایی که شما را از رقبایتان متمایز کند.
چنین کاری به معنای جلب توجه، جذب بازدیدکنندگان جدید و گرفتـن رتبه بالاتر در صفحات نتایج موتورهای جستجو (SERP) است و طبیعتاً از این طریق شما حتی کلیک‌های بیشتری را برای سایت خود دریافت خواهید.
شما می‌توانید معیارهای گوگل برای «محتوای مفید، قابل اعتماد، اول از همه مردم» بررسی کنید:

  • آیا محتوا اطلاعات، گزارش، تحقیق یا تحلیلی اورجینال را ارائه می‌کند؟
  • آیا محتوا تجزیه‌وتحلیل روشنگرانه یا اطلاعات جالبی را ارائه می‌دهد؟
  • اگر محتوا از منابع دیگری استفاده کرده، آیا از کپی کردن یا بازنویسی آن منابع اجتناب و در عوض ارزش و اصالت بیشتری را ارائه شـده است؟

گوگل همچنین کیفیت صفحه را براساس تجربه، تخصص، اعتبار و اعتماد (E-E-A-T) ارزیابی می‌کند. این عناصر بخشی از دستورالعمل‌های ارزیابی کیفیت جستجوی گوگل را تشکیل می‌دهند.
با این توضیحات از خود بپرسید چه چیزی می‌توانید بگویید که دیگران نمی‌توانند؟ چگونه می‌توانید آنچه را که در حال حاضر وجود دارد بهبود بخشید؟
در اینجا پنج ایده برای شروع به شما می‌دهیم:

۲ – ۱ – آنالیز رقیب

اولین قدم برای کمک به انتخاب ساختار محتوای خود، تجزیه‌وتحلیل رقبا است. هنگامی که متوجه شدید چه چیزی برای رقبای شما مفید بوده و عملکرد خوبی داشتـه است، می‌توانید مطالب مشابهی تولید کنید یا شکاف‌های محتوایی را تشخیص داده و از آن‌ها برای تولید محتوایی جدید که به‌روز استفاده کنید.
می توانید از ابزارهای آنالیز رقیب برای تجزیه‌وتحلیل سایت‌های رقبا و شناسایی بهترین صفحات آن‌ها استفاده کنید.

۲ – ۲ – استفاده از متخصصان حوزه فعالیت مورد نظر (SME)

بهره‌مندی از تجربیات فردی مجرب در موضوعی که می‌خواهید در وبسایت خود پوشش دهید، می‌تواند به محتوای شما عمق بیشتر بیافزاید و اعتماد بیشتری را جلب کند.
فرد متخصصی را پیدا کنید که بتواند دانش خود را به محتوایی عالی در قالب یک پست مهمان یا نقل قول مقاله تبدیل کند یا به دنبال متخصصی باشید که بتوانید از طریق مصاحبه و گفت‌وگو از بینش‌های منحصربه‌فرد او در تولید محتوا استفاده کنید.

۲ – ۳ – داستان برند خود را در مورد یک موضوع بگویید

به جای بحث در مورد یک موضوع مانند دیگران، داستان‌های (معتبری) را بگویید که شامل برند و مشتریان شما می شود، مانند مطالعات موردی در بازاریابی.
تولید چنین محتواهایی شما نه‌تنها باعث مطرح شدن برند شما می‌شود، بلکه باعث برجسته شدن محتواهای سایت‌تان در میان سایر رقبا می‌شود.

۲ – ۴ – خوانایی محتوای خود را بالا ببرید

هرچه خوانایی یک محتوا بالاتر برود، مخاطبان بیشتری را به خود جلب می‌کند. هنگامی که مردم با محتوای شما درگیر می‌شوند، گوگل به‌واسطه الگوریتم‌های خود به‌ویژه الگوریتم مرغ مگس خوار، تشخیص می‌دهد که مطالب آن مرتبط و ارزشمند است، بنابراین رتبه‌های بالاتری را برای آن در نظر می‌گیرد.
در اینجا چند ایده برای خوانایی بیشتر محتوای مبتنی بر متن به‌عنوان مثال، مقالات وبلاگ، کتاب‌های الکترونیکی و پست‌های رسانه‌های اجتماعی به شما می‌گوییم:

  • جملات کوتاه بنویسید

در صورت امکان، جملات طولانی را به دو یا سه جمله کوتاه‌تر تقسیم کنید.

  • هر پاراگراف دارای ایده‌ای باشد

با پاراگراف‌های کوتاه و ساده به اصل مطلب اشاره کنید.

  • از تصاویر استفاده کنید

از تصاویر مرتبط برای افزایش جذابیت مقاله بهره ببرید.

  • از لیست استفاده کنید

دنبال کردن لیست‌های دارای شماره و یا بالت راحت‌تر از بلوک‌های متنی است.

  • اصل مطلب را اول بگویید

مهمترین اطلاعات خود را ابتدا قرار دهید و سپس آن‌ها گسترش دهید. خوانندگان را مجبور به پیدا کردن اطلاعات مهم نکنید.

  • دستیار محتوا سئو

افزونه‌های دستیار سئو می‌تواند به شما در بهبود خوانایی محتوا کمک کند.

۳ – از نشانه‌گذاری اسکیما استفاده کنید

Schema Markup کدی است که عناصر وبسایت شما را به گونه‌ای توصیف می‌کند که موتورهای جستجو آن را درک کنند. به داده‌هایی که نشانه‌گذاری اسکیما منتقل می‌کند، داده‌های ساختاریافته گفتـه می‌شود. گوگل از Schema Markup برای تشخیص معنای عناصر مختلف محتوا مانند فرآیندها، قالب‌های متن و انواع رسانه استفاده می‌کند. تا بتواند نتایج غنی، پرمحتوا و مفیدی ارائه دهد.
برای مثال، نشانه‌گذاری دستور غذا، مواد اولیه و زمان پخت دستور غذا را در اختیار گوگل قرار می‌دهد. گوگل می‌تواند این اطلاعات را در صفحه نتایج خود ارائه دهد. البته باید گفت در وب فارسی چنین قابلیتی به ندرت به چشم می‌خورد.

در حال حاضر گوگل ۳۱ نوع مختلف اسکیما را درک می‌کند که برخی از آن‌ها را در اینجا می‌آوریم:

  • مقاله
  • کتاب
  • برد کرامب (خرده نان)
  • دوره آموزشی
  • دستور غذا
  • اطلاعیه‌های کوید ۱۹
  • پرسش و پاسخ آموزشی
  • محدوده حقوق و دستمزد
  • رویدادها
  • صحت سنجی رویداد واقعی
  • سوالات متداول
  • فعالیت‌های خانگی
  • چگونگی انجام چیزی (How to)
  • آگهی استخدام
  • فیلم آموزشی
  • تجارت محلی
  • لوگو
  • حل مسئله ریاضی
  • فیلم سینمایی
  • مشکل تمرین و انجام کاری
  • کادر جستجوی لینک‌های سایت
  • برنامه نرم افزاری
  • جستجوی صوتی
  • ویدئو

اگرچه شواهد محکمی مبنی بر تاثیر داده‌های ساختاریافته بر رتبه‌بندی گوگل وجود ندارد، اما این داده‌ها به گوگل این امکان را می‌دهد که سریع‌تر اطلاعات ارزشمندی را به کاربران ارائه دهد. این امر تجربه جستجو کردن در اینترنت را بهبود می‌بخشد زیرا به کاربران کمک می‌کند تا محتوای هدف خود را زودتر پیدا و انتخاب کنند. با این توضیح می‌توان انتظار داشت که داده‌های ساختاریافته حداقل به‌طور غیرمستقیم بر عملکرد جستجوی ارگانیک تأثیر بگذارد.

آنچه در این مقاله گفتیم . . .

در این مقاله سعی کردیم به‌طور کامل درباره الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل صحبت کنیم. بعد از خوانـدن این مقاله و آشنایی با Google Hummingbird، نوبت می‌رسد به تولید محتوای مناسب با استانداردهای گوگل که توسط این الگوریتم ارزیابی می‌شود. پس همین حالا محتوا و استراتژی‌های سئو خود را برای ایجاد ترافیک ارگانیک بیشتر مطابق با الگوریتم مرغ مگس خوار تهیه و تنظیم کنید.

نوشته شـده در تیم تحریریه نبض مارکتینگ

شاید برای شما هم سوال باشد

۱ – الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل چه کاری انجام می‌دهد؟
هدف  الگوریتم مرغ مگس خوار ایجاد تعاملاتی (تجربه جستجو) انسانی‌تر است. به این معنا که موتور جستجو می‌تواند مفاهیم و روابط بین کلمات کلیدی را درک کند.

۲ – الگوریتم مرغ مگس خوار در وب معنایی چیست؟
الگوریتم در اینجا به معنای سیستم پیچیـده گوگل برای مکان‌یابی و ارائه مرتبط‌ترین نتایج از فهرست وبسایت‌ها و صفحات آن است. مرغ مگس خوار گوگل با چنین پیشرفتی می‌تواند مفهوم کلی کوئری کاربر و محتوای سایت‌ها را حتی بدون استفاده مستقیم کلمه کلیدی درک کند.

۳ – تمرکز اصلی به‌روزرسانی الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل بر روی چیست؟
الگوریتم مرغ مگس خوار یکی از به‌روزرسانی‌های قابل توجه از مجموعه الگوریتم‌های جستجوی گوگل است. این الگوریتم بر تفسیر کوئری‌ها مبتنی بر زبان طبیعی (انسانی) و بافت کلمات در یک عبارت استفاده شـده به هنگام جستجو تمرکز دارد. تا از این طریق نتایج دقیق‌تری ارائه دهد.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ممکن است به موضوعات زیر هم علاقه‌مند باشید

برای شروع آماده اید؟
نبض مارکتینگ تا انتهای مسیر همراه شما خواهد بود.
برای شروع آماده اید؟
نبض مارکتینگ تا انتهای مسیر همراه شما خواهد بود.