آژانس خلاقیت نبض مارکتینگ | شریک جوان شما
سئو داخلی

سئو داخلی چیست؟ معرفی جامع فرآیند سئو داخلی وب‌سایت

اگر با سئو آشنا باشید حتما عبارت سئو داخلی یا سئو On Page را بار‌ها شنیده و با آن آشنا هستید. صفحات وب‌سایت در سه فرآیند کلی شامل سئو داخلی، سئو خارجی و سئو تکنیکال بهینه‌سازی می‌شوند که یکی از مهم‌ترین آن‌ها سئو داخلی است. اهمیت محتوا در بازاریابی دیجیتال بر هیچکس پوشیده نیست؛ اما یک محتوا هر چقدر هم که جذاب و دسته اول باشد ولی توسط مخاطبانتان دیده نشود، هیچ دردی را از سایت شما دوا نمی‌کند. سئو داخلی دقیقا همان تضمینی است که برای دیده شدن محتوای خود به آن نیاز دارید. اگر سئو سایت را به ساختن یک ساختمان تشبیه کنیم، سئو داخلی مانند نقشه و ساختار یک ساختمان است؛ همان‌قدر مهم و همان‌قدر سرنوشت ساز!

آنچه در این مقاله می‌خوانید...

سئو داخلی چیست؟

سئو داخلی یا سئو On Page به تمامی فعالیت‌هایی گفته می‌شود که برای بهینه‌سازی و سئو صفحات وب‌سایت انجام می‌گیرد. در سئو داخلی سعی بر این است که محتوا به‌طور همزمان رضایت گوگل و کاربران را جلب کند. از این فرآیند به عنوان اقدامات داخلی وب‌سایت یاد می‌شود به طوری که تمامی فعالیت‌های بهینه سازی، در داخل صفحه وب‌سایت خودمان انجام می‌شود. اما سئو داخلی تنها مربوط به محتوا نیست. در سئو داخلی علاوه‌بر محتوای متنی، تگ‌های HTML، تصاویر و بسیاری موارد دیگر لحاظ می‌شوند.
سئو داخلی به موتورهای جستجو کمک می‌کند تا محتوای وب‌سایت شما را بهتر درک کنند و تشخیص دهند که آیا محتوای شما با کلیدواژه‌ای که کاربر سرچ کرده مرتبط است یا خیر! و همچنبن وب‌سایتتان به عنوان یک منبع متخصص، معتبر و قابل اعتماد شناخته شود.
حتما به یاد داشته باشید که قبل از شروع سئو خارجی باید صفحات وب‌سایت خود را از لحاظ سئو داخلی در بهینه‌ترین حالت قرار داده باشید. در غیر این صورت تمامی زحمات شما در سئو خارجی شکست می‌خورد. برخی تفاوت‌های سئو داخلی و خارجی در تصویر زیر قابل مشاهده است.

مواردی که تفاوت سئو داخلی و سئو خارجی را بیان می‌کنند

سئو داخلی چه اهمیتی دارد؟

مهم‌ترین هدف گوگل این است که رضایت کاربران را جلب کرده و خواسته آن‌ها را دقیقا مطابق با چیزی که به دنبال آن هستند برآورده سازد. پس در سئو داخلی باید صفحات وب‌سایت را به صورت کامل و پشت درب‌های بسته بهینه کنید تا هنگام عرضه آن به مخاطبان و حتی خزندگان گوگل سربلند باشید.
وقتی محتوای شما از نظر کاربران جذاب است که به طور کامل آن را فهمیده‌ باشند. اما محتوای شما علاوه بر کاربران، باید توسط گوگل نیز درک شود. اینجاست که پای سئو داخلی وسط می‌آید. سئو آن-پیج به موتورهای جستجو کمک می‌کند که بهتر بتوانند سایت شما را درک کنند و نه تنها تجربۀ کاربری خوبی را برای کاربران می‌سازد، بلکه سایت شما را مورد توجه خزنده‌های گوگل نیز قرار می‌دهد. برای اینکه محتوای سایتتان رتبۀ خوبی از موتورهای جستجو بگیرد، باید خزنده‌های گوگل تشخیص دهند، محتوایی که شما در سایت خود نوشته‌اید با موضوع مورد جستجوی کاربر مرتبط است یا خیر

به علاوه بهبود سئو داخلی، هزینه سئو خارجی یا آف پیج (off-page) را هم کاهش می‌‌‌دهد. سئو آن پیج از این نظر مهم است که با بهینه‌سازی قسمت‌های مختلف وب‌سایت که در ادامه توضیح می‌‌‌دهیم، سعی می‌‌‌کند موتورهای جستجو را متوجه ارتباط بین موضوع مورد بررسی کاربران و محتوای نوشته شده در سایت نماید و از این طریق ترافیک ارگانیک سایت را افزایش دهد.

برای اینکه بتوانید سایت خود را از نظر سئو داخلی بهینه کنید، باید یک سری از فاکتورها را رعایت کنید. در ادامه این فاکتورها را برایتان توضیح می‌دهیم.

نمای مواردی که بیانگر اهمیت سئو داخلی و کاربرد آن است.

مهم‌ترین نکات که در سئو داخلی باید رعایت شوند

همانطور که گفتیم سئو داخلی، مجموعه اقدامات بهینه‌سازی داخل صفحات وب‌سایت است. در این بخش به مهم ترین اقدامات و نکات سئو داخلی می‌پردازیم.

۱ – تحقیق کلمات کلیدی

شروع فرآیند سئو با تحقیق کلمات کلیدی یا همان Keyword Research است تا مسیر کار خود را پیدا کرده و ببینیم اصلا بر روی چه کلماتی و با چه موضوعاتی باید تولید محتوا کنیم. یکی از فاکتورهای مهم و تاثیرگذار بر سئو داخلی، این است که قبل از تولید محتوا برای یک موضوع مشخص، در مورد کلمات کلیدی مرتبط به خوبی تحقیق کنید. بررسی کنید ببینید که مخاطبان، موضوعاتی را که تصمیم دارید برای آن تولید محتوا انجام دهید با کدام کلمات کلیدی‌ سرچ می‌‌‌کنند.
به‌این‌ترتیب می‌‌‌توانید محتوایی مرتبط با الگوی جستجوی کاربران تولید کرده و احتمال کلیک توسط آن‌ها را افزایش دهید. با افزایش ورودی‌های سایت، ترافیک آن نیز بالاتر رفته و وضعیت سئو آن پیج بهبود پیدا می‌‌‌کند.
کیورد ریسرچ آنقدر اهمیت دارد که می‌تواند موجب پیشرفت کسب‌و‌کار شما شده و در مدت زمان کمتری شما را به سوددهی برساند. پیشنهاد می‌‌‌کنیم اگر خودتان سئو سایتتان را انجام نمی‌‌‌دهید، بهتر است از کسی که در حوزۀ سئو فعال است و تجربۀ بیشتری دارد حتما مشاورۀ سئو بگیرید.

۲ – محتوا

اجازه دهید اینگونه بگوییم که مهم‌ترین بخش سئو نوشتن محتوای باکیفیت است؛ به‌عبارتی دیگر محتوا پادشاه است! محتوای باکیفیت یعنی محتوایی که سوال کاربری که وارد صفحهٔ شما شده است را کامل، درست و با زبانی ساده توضیح دهد. در نتیجه قبل از اینکه شروع به تولید محتوا کنید باید متوجه شوید مخاطب محتوای شما دقیقا چه سوالاتی دارد و سپس تلاش کنید تمام سوالات او را در محتوای خود پاسخ دهید. همواره آزاد هستید که محتوای خود را به هر شکل و فرمی که می‌خواهید (متن، عکس، ویدیو، پادکست و …) تولید کنید. تنها قانون، جلب رضایت مخاطب و گوگل، پاسخ درست به سوالات کاربر و تولید محتوای استاندارد است.

اگر بپرسید چرا محتوای باکیفیت اهمیت زیادی در سئو را دارد، در جواب باید بگوییم به این دلیل که موتور جستجوی گوگل همواره رضایت کاربرانش را در اولویت قرار می‌دهد؛ در نتیجه سایت‌هایی را در صفحهٔ اول نتایج جستجو قرار می‌دهد که بهترین جواب را به سوال مخاطب می‌دهند. بنابراین، اگر می‌خواهید از رقبای خود پیشی بگیرید و سایتتان را به صفحهٔ اول نتایج گوگل برسانید، باید محتوایی مفید و باکیفیت تولید کنید.

۲ – ۱ – محتوای متنی

در تمامی انواع سایت‌ها شاهد محتوای متنی هستیم که با توجه به مخاطب هر کسب‌وکار متفاوت است. اما محتوای متنی در هر وب‌سایتی باید دارای استاندارد‌های خاصی باشد. در وهله اول متن باید ویراستاری شده و بدون غلط املایی باشد. محتوای متنی وب‌سایت شما باید با زبانی ساده، روان و خوانا به بیان مطالب مورد نظر بپردازد. همچنین دارای لحن مناسب با کسب و کار شما باشد تا ارتباط خوبی با مخاطب برقرار کند. ساختار محتوای متنی باید به گونه‌ای باشد که خستگی و چشم درد مخاطب نشود. از نوشتن پاراگراف‌های طولانی پرهیز کنید چون باعث ترک صفحه توسط کاربر می‌شود. از لیست کردن به وسیله بولت، خط فاصله و یا شماره گذاری استفاده کنید؛ تجربه ثابت کرده که اینگونه مطالب، بیشتر مورد پسند کاربران قرار می‌گیرد. به این منظور محتوای خود را با تیتر‌های مناسب و با ساختاری منظم تولید کرده و بنویسید.
طول کل محتوای یک صفحه، به موضوع و هدف آن بستگی دارد. با توجه به اینکه محتوا هرچه کامل تر بهتر؛ متن را از حداقل ۳۰۰ و تا مقداری که نیاز است تالیف کنید. موضوع و هدف صفحه بسیار مهم است. به طور مثال محتوای صفحات بلاگ باید حداقل ۱۰۰۰ کلمه باشند.

 استفاده از کلیدواژه در محتوا

در محتوای خود از کلیدواژۀ مورد نظرتان به‌اندازه استفاده کنید؛ یعنی نباید در محتوای صفحه تعداد خیلی زیادی کلیدواژه وجود داشته باشد. زیرا در این صورت گوگل محتوای شما را محتوایی اسپم و بی‌ارزش ارزیابی می‌کند و ممکن است توسط گوگل جریمه شوید.
در حالت استاندارد باید ۱ تا ۳ درصد از تعداد کلمات یک صفحه را کلیدواژه تشکیل بدهد. به طور مثال اگر در یک صفحه مقاله‌ای با هزار کلمه وجود دارد، بهتر است که ۱۰ بار از کلیدواژه اصلی استفاده کنید. به همین ترتیب با افزایش و کاهش تعداد کلمات متن، این عدد متغیر است.
علاوه بر تعداد، پراکندگی کلیدواژه در متن نیز مهم است؛ البته تا جایی که ساختار مقاله دچار تغییر و یا تخریب نشود.

ساختار محتوای متنی

متنی که داخل صفحات سایت بارگذاری می‌شود باید دارای ساختار منظمی باشد. بسته به نوع صفحات، ساختار محتوای آن‌ها نیز متفاوت است. به طور مثال برای صفحات بلاگ که بیشترین محتوای متنی را دارند، ساختار اولیه محتوا شامل مقدمه، بدنه، جمع بندی و سوالات متداول (FAQ) است. در مقدمه باید کاربر را جذب کنیم تا ادامه مقاله را بخواند. حتما از کلیدواژه اصلی در خط اول و یا حداقل در پاراگراف اول استفاده کنید. پس از بدنه که شامل محتوای اصلی صفحه است و جمع بندی به سوالات متداول می‌رسیم. برای نوشتن سوالات متداول از LSI‌های گوگل استفاده کنید. این پیشنهادات از سرچ‌های کاربران گرفته شده و شما می‌توانید با استفاده از آن‌ها در محتوای خود به رتبه بهتر و در نتیجه کلیک بیشتر دست یابید.

در انتها حتما متن خود را یک بار بخوانید و از بی‌نقص بودن محتوا از نظر ویراستاری، خوانایی و روان بودن متن اطمینان حاصل کنید.

یک خانم در حال تولید محتوای متنی برای سئو داخلی

۲ – ۲ – تگ H

یکی از مهم ترین نکات سئو داخلی، استفاده از کلید واژه اصلی در تیتر‌های H است. استفاده از کلیدواژه اصلی در تگ‌های H1 تا H6، یکی از عوامل اصلی بهبود رتبه صفحه سایت است.
عنوان اصلی یکی از مهم‌ترین مواردی است که در بهبود سئو داخلی باید مد نظر داشته باشید. عنوان اصلی همان عنوانی است که در بالای صفحه و قبل از شروع متن قابل مشاهده است. عنوان اصلی به موتورهای جستجو کمک می‌کند محتوای صفحۀ شما را درک کنند.
این عنوان چند کلمه‌ای بسیار مهم است. هیچ‌گاه فراموش نکنید که در تگ عنوان از کلمۀ کلیدی محتوای خود استفاده کنید. اینگونه به موتورهای جستجو کمک می‌کنید محتوای صفحۀ شما را درک کنند. زمانی که موتورهای جستجو متوجه ارتباط معنایی عنوان با محتوای صفحۀ شما شدند، رتبۀ بهتری به صفحۀ شما می‌‌‌دهند. همچنین عنوان‌هایی که جذاب نوشته می‌‌‌شوند، کاربران بیشتری را برای کلیک کردن روی آن صفحه ترغیب می‌‌‌کنند و به این ترتیب ترافیک سایت شما افزایش پیدا می‌‌‌کند. برای مثال نوشتن عناوینی که دارای عدد و صفات تفضیلی «تر» و «ترین» هستند، کاربران بیشتری را جذب می‌کنند.
سعی کنید از کلید وازه‌های مترادف نیز در تگ H1 و زیر مجموعه‌ها H2، H3 و … استفاده کنید.

تگ های زیر مجموعه H2 H3 H4 . . .

این تگ‌های عنوان، هم برای کاربران و هم برای موتورهای جستجوی گوگل مهم هستند. زیرا با به کار بردن تگ‌های عنوان مناسب و مرتبط، از سردرگمی مخاطب جلوگیری می‌‌‌شود.

اگر این تگ‌ها وجود نداشته باشند کاربر با محتوایی طولانی مواجه می‌شود که هیچ ترتیب خاصی ندارد. همچنین با تگ‌های عنوان، به موتورهای جستجو در درک محتوا کمک می‌‌‌کنید. به این ترتیب به بهبود وضعیت سئو آن پیج (on-page) سایتتان کمک می‌‌‌کنید.

در عنوان‌هایی که در متن خود استفاده می‌کنید ارتباط معنایی را حفظ کنید؛ یعنی در زیر هر عنوان باید دقیقا همان چیزی که در آن به مخاطب وعده داده‌اید را توصیف کنید. مثلا تصور کنید در حال نوشتن محتوایی دربارهٔ «روش مراقبت از گل حسن یوسف» هستید. یکی از عناوین محتوای شما «روش کاشت بذر گل حسن یوسف در گلدان» است پس در زیر عنوان روش کاشت بذر این گل را توضیح دهید و نه روش آبیاری آن را!

یک متخصص سئو محتوا در حال بررسی تگ H1

۳ – عنوان و توضیحات متا

اولین برخورد کاربران و افرادی که در موتور‌های جست و جو به دنبال پاسخ سوالی می‌گردند، عنوان و توضیحات متا است. پس یکی از مهم ترین قسمت‌هایی که نیاز به سئو و بهینه سازی دارد بخش عنوان متا و توضیحات متا است. به عنوان متا، متا تایتل یا عنوان سئو نیز می‌گویند.
توضیحات متا تنها زمانی روی سایت شما تاثیر مثبت می‌گذارد که فاکتورهای زیر را رعایت کرده باشید:

  • توضیحات متای جذاب و قدرتمندی نوشته باشید.
  • از کلمات کلیدی در توضیحات متا استفاده کرده باشید.

عنوان متا باید در اندازه محدود خود، جذاب، گیرا و همچنین بیان کننده چیزی باشد که قرار است صفحه وب‌سایت شما ارائه بدهد. در این صورت حتی اگر محتوای شما در لینک ۱ گوگل نباشد مخاطب جذب می‌‌‌شود که روی آن کلیک کند. افزایش تعداد کلیک‌ها نیز، تاثیر مثبتی روی سئو آن پیج (سئو داخلی) سایت شما می‌‌‌گذارد. چرا؟ چون در اینصورت گوگل محتوای شما را یک محتوای باکیفیت در نظر می‌‌‌گیرد. به‌این‌ترتیب رتبۀ محتوا بهبود پیدا می‌‌‌کند. برای نوشتن عنوان و توضیحات متا باید نکاتی را رعایت کنید. نکاتی مانند حداکثر تعداد کاراکتر‌ها که در عنوان متا ترجیحا ۶۰ کاراکتر و در توضیحات متا ۱۵۰ کاراکتر است. برای نوشتن توضیحات متا تنها می‌‌‌توانید از ۱۵۰ کاراکتر استفاده کنید. در این ۱۵۰ کاراکتر، باید بتوانید مفهوم کلی متن را به‌خوبی توضیح دهید. اینگونه کاربر به کلیک کردن روی محتوای شما ترغیب می‌شود. اگر تعداد کاراکتر‌های این دو مورد بیشتر از اندازه استاندارد باشد، در صفحه نتایج گوگل به صورت ناقص نمایش داده می‌شود.

نمای عنوان و توضیحات متا در نتایج جست و جوی گوگل که در سئو ان پیج مهم است

۴ – محتوای تصویری

واضح است که تنها متن برای رتبه گرفتن در نتایج گوگل کافی نیست. وقتی می‌گوییم هدف گوگل رضایت کاربرانش است منظورمان چیست؟
اینکه کاربر پاسخ سوال خود را در کم ترین زمان دریافت کند؟
یا اینکه پاسخ کاملی دریافت کند؟
در حقیقت ایده‌آل ترین حالت این است که کاربر با مراجعه به وب‌سایت شما یا هر صفحه در هر سایت دیگری، پاسخ سوال خود را به صورت کامل و به بهترین شکل ممکن دریافت کند. محتوا فقط متن نیست! یکی از انواع محتوا که می‌توان در صفحه‌های سایت از آن استفاده کرد تصویر است؛ در نتیجه شما باید تصاویر را نیز برای کاربران و موتورهای جستجو بهینه‌سازی کنید. اگر کاربر با دیدن ویدئو پاسخ را دریافت می‌کند پس حتما ما باید ویدئو داشته باشیم. اگر نیاز دارد خواسته خود را با گفتار دریافت کند، پس برای او پادکست تولید می‌کنیم. در نهایت باید بگوییم که به جز محتوای متنی، صفحه سایت باید حداقل دارای عکس باشد تا در کمترین حالت از خستگی مخاطبان در مواجحه با متن طولانی جلوگیری کند.
این به شما بستگی دارد که وب‌سایت خود را تا چه اندازه بهینه سازی می‌کنید تا هم گوگل و هم کاربران جست و جو گر از آن راضی بوده و با وب‌سایت تعامل داشته باشند.
در فرآیند سئو تصاویر، علاوه بر اینکه باید عکس مرتبط با متن و آموزنده استفاده شده باشد، تگ Alt تصاویر را نباید فراموش کنیم که فرصتی برای بهبود رتبه صفحه است. در تگ Alt متن جایگزین تصویر قرار می‌گیرد تا در صورت لود نشدن عکس متن توصیفی آن نشان داده شود. افراد کم‌بینا و نابینا نیز با مشاهدۀ متن جایگزین، متوجه موضوع عکس می‌‌‌شوند. با بهبود تگ آلت، سئو آن پیج سایتتان هم بهبود می‌‌‌‌یابد.

نمای یک صفحه سایت که در آن تصویر بارگذاری نشده و متن جایگزین که در سئو داخلی نوشته شده قابل مشاهده است

اگر قبل از بارگذاری تصویر، متنی به عنوان جایگزین عکس نشان داده شود که مرتبط با مفهوم عکس است، احتمال بیشتری وجود دارد که کاربر مدت زمان طولانی تری برای بارگذاری تصویر منتظر بماند.
آیا می‌دانید مزیت دیگر تگ Alt چیست؟
بله. تگ Alt بهترین فرصت برای استفاده از کلیدواژه اصلی و یا مترادف‌های آن است. با این کار سئو تصاویر را انجام داده و به بهبود رتبه سایت کمک می‌کنید.
از دیگر اقدامات سئو داخلی در ارتباط با محتوای تصویری این است که باید محتوا در حالتی بهینه برای کاربر و سرور‌های گوگل قابل دسترسی باشد. به طور مثال حجم و ابعاد عکس یکی از نکات مهم در سئوس داخلی است. اگر حجم عکس‌ها بیشتر از حد استاندارد باشد، باعث کاهش سرعت سایت می‌شود.

یک متخصص در حال بررسی محتوا تصویری برای بهینه سازی سئو داخلی

۴ – استفاده از کاور اختصاصی برای ویدئوهای صفحه

جالب است بدانید صفحاتی از سایت‌ها که دارای ویدئو هستند، رتبهٔ بالاتری در نتایج جستجوی گوگل دریافت می‌کنند؛ زیرا گوگل معتقد است که ویدئو فهم مطالب را برای کاربران بسیار ساده‌تر می‌کند. بنابراین اگر از ویدئو در صفحات سایتتان استفاده می‌کنید، باید آن‌ها را نیز بهینه‌سازی کنید.

یکی از نکات مهم برای سئو ویدئو استفاده از کاور اختصاصی برای آن ویدئو است؛ یعنی عکسی که کاربر روی صفحهٔ ویدئو می‌بیند را خودتان تهیه کنید. کاور ویدئو باید به‌طور کامل گویای مطالب ویدئو باشد. مثلا به تصویر زیر توجه کنید؛ کاربر در نگاه اول موضوع این ویدئو را متوجه می‌شود.

۵ – E.A.T

E-A-T به معنای تخصص (Expertise)، اعتبار (Authoritativeness) و قابل اعتماد بودن (Trust)، یکی از اصول کلیدی سئو داخلی است که گوگل برای ارزیابی کیفیت محتوا به کار می‌برد. گوگل به محتوای تخصصی و مستند که به طور صادقانه به موضوعات پرداخته و تجربه کاربری خوبی دارد، اعتبار بیشتری می‌دهد. این ارزیابی بر اساس رفتار کاربران با محتوا صورت می‌گیرد؛ یعنی اگر کاربران مدت طولانی‌تری در صفحه بمانند و با آن تعامل داشته باشند، گوگل اعتبار بیشتری به این محتوا می‌دهد. بنابراین، برای بهینه‌سازی سئو داخلی و تولید محتوای با کیفیت، باید به تخصصی بودن، اعتبار و قابل اعتماد بودن محتوا توجه ویژه‌ای داشته باشید.

یک مرد که منتظر غذا است. اشاره به EAT که یکی از استاندارد های سئو ان پیج است

۶ – لینک سازی

لینک‌سازی یکی از مهم‌ترین مواردی است که در سئو داخلی مطرح است. یک شبکۀ لینک‌سازی داخلی اصولی و درست، می‌‌‌تواند وضعیت سئو آن پیج (سئو داخلی) سایت را تا حد بسیار خوبی بهبود دهد. یکی از ویژگی‌های اصلی لینک سازی، برقراری ارتباط و تبادل اعتبار میان صفحات وب‌سایت است.

به‌این‌ترتیب مخاطب با خواندن یکی از محتواهای سایت، سریع از آن خارج نمی‌‌‌شود. اگر قواعد لینک‌سازی داخلی را به خوبی رعایت کرده باشید، (برای مثال انکر تکست درستی را انتخاب کرده و به صفحه‌ای مرتبط با محتوای همان صفحه لینک داده باشید) کاربر وارد دیگر صفحات سایت می‌شود و مدت زمان ماندگاری او در سایت شما افزایش پیدا می‌‌‌کند.
افزایش مدت زمان ماندگاری کاربر در سایت، یکی از عواملی است که از نظر گوگل امتیاز مثبت دارد. به این ترتیب جایگاه صفحات شما در رتبه بندی گوگل نیز ارتقا پیدا می‌‌‌کند.
برای یک لینک سازی خوب و استاندارد باید نقشه سایت خود را به خوبی بررسی کرده و استراتژی صفحات خود را به صورت منظم بچینید. هرچه لینک‌ها به ابتدای محتوا و بالای صفحه نزدیک تر باشند احتمال ورود و کلیک کاربر روی آن‌ها بیشتر است. سعی کنید به کلیدواژه‌ها لینک بدهید به طور مثال در صفحه مقاله لینک سازی، می‌خواهیم به صفحه سئو سایت لینک بدهیم. انکر تکست ما باید همان سئو سایت باشد. اما در مواقعی بهتر است که لینک‌ها به صورت فریز باشد. یعنی برای لینکدهی به صفحه خدمات سئو، عبارت خدمات سئو سایت با بهترین کیفیت را لینک کنیم.
در فرایند لینک سازی برای انکر‌های خود عنوان قرار دهید. با این کار احتمال ورود به لینک افزایش می‌یابد به صورتی که اگر نشانگر موس بر روی انکر قرار بگیرد تایتل شما نمایش داده می‌شود.
به طور مثال برای انکر سئو سایت می‌توانید عنوان خدمات سئو سایت با بهترین کیفیت را قرار دهید یا هرچیز جذب کننده دیگری را می‌توانید برگزینید.

یک متخصص سئو داخلی در حال بررسی لینک سازی صفحات

۷ – تجربه کاربری (UX)

هدف از سئو و بهینه‌سازی وب‌سایت، ارائه بهترین خدمات به کاربران و یک تجربۀ خوب برای آن‌هاست. برای اینکه بتوانید یک تجربۀ خوب برای کاربران سایت خود به ارمغان بیاورید، باید صفحاتی مبتنی بر اصول رابط کاربری (UI) و تجربه کاربری (UX) طراحی کنید. صفحاتی که طبق این اصول طراحی می‌‌‌شوند، کاربران را برای مدت زمان بیشتری در صفحه و در نتیجه سایت شما نگه می‌‌‌دارند. رابط کاربری یا همان UI مجموعه محتوایی است که ارتباط بصری با مخاطب برقرار می‌کند و هرچه جذاب تر باشد احتمال ماندگاری شخصی که به صفحه سایت وارد شده بیشتر است. در طراحی رابط کاربری حتما از فضای خالی و سفید در صفحات خود استفاده کنید؛ این کار از شلوغی صفحات و خستگی چشم کاربر جلوگیری می‌کند. تجربه کاربری (UX) شامل تعامل کاربر با بخش‌های مختلف صفحه همچون دکمه‌های مختلف است. تاثیر تجربه کاربری بر سئو می‌تواند رتبه صفحات شما را به طور چشمگیری افزایش دهد.
از نظر گوگل افزایش مدت زمان ماندگاری مخاطب در سایت، یعنی محتوای آن صفحه ارزشمند بوده است. به‌این‌ترتیب بهبود تجربۀ کاربری و رابط کاربری، وضعیت سئو داخلی سایت را ارتقا می‌‌‌دهد.

یک متخصص و یک کاربر گوگل در حال بررسی تجربه کاربری در سئو داخلی

Core Web Vitals

Core Web Vitals (عوامل حیاتی وب) معیاری است که گوگل برای ارزیابی تجربه کاربری سایت‌ها استفاده می‌کند. این معیارها شامل سرعت بارگذاری محتوای اصلی، پایداری و ثبات ساختار صفحه، و زمان اولین تعامل کاربر با صفحه است. برای بهبود این معیارها، باید سرعت سایت را افزایش دهید، اسکریپت‌های اضافی را حذف کنید و کدها را مرتب نمایید. همچنین بهینه‌سازی تصاویر نیز در این زمینه موثر است. ابزار PageSpeed Insights به شما کمک می‌کند تا با وارد کردن آدرس سایت، وضعیت این معیارها را بسنجید و نقاط ضعف را شناسایی کنید. بهبود امتیاز CWV می‌تواند تجربه کاربری بهتری را فراهم کند و از هدایت ترافیک به سایت‌های رقبا جلوگیری کند.

یک متخصص سئو در حال بررسی Core Web Vitals برای بهینه سازی سئو داخلی

۸ – بهینه سازی URL

 آدرس صفحه سایت یکی از اولین مواجهه‌های کاربر بعد از ورود به صفحه است. URL صفحه سایت در بالاترین قسمت تصویر وجود دارد. این بخش یکی از بهترین موقعیت‌های استفاده از کلیدواژه اصلی است. URL کوتاه و توصیفی از جمله فاکتورهایی است که وضعیت سئو آن پیج (سئو داخلی) سایت را بهبود می‌‌‌دهد. درست است که تاثیر این عامل به صورت مستقیم زیاد نیست؛ اما آمارها نشان می‌‌‌دهند که صفحاتی که URL کوتاه دارند، در رتبه‌های بهتری نسبت به رقبا قرار می‌‌‌گیرند.

بنابراین بهتر است از ابتدا برای صفحات خود یک URL مناسب بسازید. به‌گونه‌ای که کاربر بداند داخل چه صفحه‌ای قرار دارد و صفحه دربارۀ چه موضوعی است. چون تغییر URL باعث کاهش اعتبار و رتبه‌ای می‌شود که صفحه شما پس از مدت زمانی کسب کرده است. به‌این‌ترتیب توانسته‌اید یک تجربۀ کاربری خوب برای مخاطب خود بسازید و همان طور که گفته شد تجربه کاربری خوب تاثیر به سزایی بر بهبود سئو داخلی سایت می‌‌‌گذارد.

ساختار URL بهینه

برای داشتن ساختار URL بهینه سعی کنید در صورت امکان کلمه کلیدی را در ابتدای URL قرار دهید. همچنین سعی کنید عبارتی توضیح دهنده در مورد محتوای صفحه خود، اما کوتاه انتخاب کنید. به این ترتیب  URLهایی بهینه خواهید داشت که تاثیر مثبتی روی سئو داخلی (Seo on-page) سایت خواهد داشت.

۹ – اسکیما (Schema)

اسکیما مارکاپ، مجموعه‌ای از کدهاست که به موتورهای جستجو کمک می‌کند تا درک بهتری از محتوای صفحات وب داشته باشند. این کدها، اطلاعاتی مثل نقد و بررسی محصولات، دستور غذاها، و امتیازات کاربران را به صورت ساختاریافته ارائه می‌دهند. استفاده از اسکیما می‌تواند نرخ کلیک (CTR) و ترافیک ارگانیک سایت را افزایش دهد، زیرا نتایج جستجو با جزئیات بیشتر و جذاب‌تر نمایش داده می‌شوند. با اینکه اسکیما به‌طور مستقیم بر رتبه‌بندی تأثیر نمی‌گذارد، اما ارائه اطلاعات دقیق‌تر به موتورهای جستجو می‌تواند جایگاه سایت را بهبود بخشد. برای استفاده از اسکیما، می‌توان به سایت schema.org مراجعه و کدهای مناسب را انتخاب کرد.

نمای نتایج جست و جوی گوگل و وب سایت که اسکیما دارد و در سئو ان پیج موثر است

۱۰ – ریسپانسیو (Responsive)

در فرآیند بهینه سازی صفحات سایت باید به این نکته توجه داشته باشید که همه ی کاربران با سیستم دارای ویندوز وارد صفحه نمی‌شوند. تحقیقات نشان داده است که بیشترین ورودی به صفحات سایت از طریق مویابل است. پس باید صفحات سایت را به گونه‌ای بهینه کنید که در تمامی دستگاه‌ها به صورت درست و استاندارد نمایش داده شود. ریسپانسیو بودن به این معنی است که یک صفحه سایت در موبایل، دسکتاپ و … به بهترین حالت نمایش داده شود. نه تنها قالب سایت بلکه تمامی جزئیات مانند منو، سرچ باکس، متن، تصویر شاخص، بین محتوا و … همگی در بهینه ترین حالت خود با همان رابط و تجربه کاربری طراحی شده در دسکتاپ، برای باقی دیدگاه‌ها نیز به نمایش درآیند.

۱۱ – سئو صفحات فرود (Landing page)

صفحۀ فرود (Landing page) صفحه‌ای است که کاربران بعد از جستجو از طریق موتورهای جستجوی گوگل از طریق این صفحات وارد سایت شما می‌‌‌شوند. بنابراین این صفحات بسیار بااهمیت هستند. چه از نظر محتوایی و چه از نظر طراحی باید به بهترین شکل ممکن طراحی شوند، تا کاربران را به خود جذب کنند.

در ابتدا باید سعی کنید عنوانی مناسب برای صفحه فرود خود انتخاب کنید. این عنوان مانند چراغ سبز کاربر را وارد سایت شما خواهد کرد. با توجه به اینکه صفحات فرود (landing page) انواع مختلفی دارند، در یک سری از آن‌ها لازم است call to action مناسبی وجود داشته باشد. از این رو می‌‌‌‌توانید از دکمه‌هایی مانند تخفیف‌های شگفت‌انگیز، همین حالا ثبت نام کن و… استفاده کنید.

حجم محتوا نیز مهم است. محتوای صفحات فرود نباید از ۳۰۰ کلمه کمتر باشد. البته که مهم‌ترین بخش، محتوایی است که در این صفحه نوشته شده است. این محتوا باید بسیار باکیفیت و مبتنی بر تمامی‌‌‌ اصول سئو باشد. از طرفی با تغییر الگوی جستجوی کاربران در مورد کلمۀ کلیدی باید در تهیه محتوا به عبارت کلیدی با دقت بیشتری عمل کرد. یکی از الگوهای تهیۀ محتوا که باید مورد توجه باشد، مدل پیلار و کلاستر محتوایی است.

۱۲ – فهرست مطالب

محتوای دارای ساختار منظم و تیتر بندی شده علاوه بر جذابیت در برابر کاربران، برای گوگل نیز بسیار محبوب و مهم است. با اضافه کردن فهرست مطالب می‌توانید تیتر‌های خود را در شروع صفحه برای کاربران نمایش دهید. وجود فهرست، تجربه کاربری بهینه تری را به وجود می‌سازد و باعث دسترسی سریع تر مخاطب به بخش مورد نظر می‌شود.

نمای فهرست مطالب در یک صفحه سایت که در حالت باز و بسته است و در سئو داخلی موثر است

آنچه در این مقاله گفتیم . . .

در این مقاله گفتیم که سئو و فرآیند بهینه سازی صفحات سایت در ۳ گام اصلی داخلی، خارجی و تکنیکال انجام می‌گیرد. قبل از هرچیز باید صفحات وب‌سایت شما از نظر سئو داخلی بهینه باشند و تمامی مورادی که در مقاله گفته شد را لحاظ کنید. سئو داخلی بخش اولیه و اعظم فرآیند بهینه سازی صفحات وب‌سایت است. مهم تر از هر نکته‌ای باید محتوای استاندارد و مفید برای کاربر تولید کنید. سرعت وب‌سایت نیز از نکات دیگری است که اگر بهینه باشد بشدت باعث افزایش رتبه و بهبود تجربه کاربری می‌شود. سئو داخلی را جدی بگیرید همانطور که “نیل پاتل” (Neil Patel)، از اساتید مشهور در زمینه دیجیتال مارکتینگ می‌گوید: سئو داخلی چیزی فراتر از قرار دادن کلمات کلیدی در متن است. این فرآیند بهینه‌سازی کامل تجربه کاربر و فراهم آوردن محتوای ارزشمند و مرتبط برای آن‌هاست.

نوشته شده در تیم تحریریه نبض مارکتینگ

شاید برای شما هم سوال باشد . . .

  • اهمیت سئو داخلی یا سئو on page چیست؟
    سئو داخلی (سئو آن پیج) از این نظر مهم است که با بهینه‌سازی قسمت‌های مختلف وب‌سایت سعی می‌‌‌کند موتورهای جستجو را متوجه ارتباط بین موضوع مورد بررسی کاربران و محتوای نوشته شده در سایت نماید و از این طریق ترافیک سایت را به صورت ارگانیک افزایش دهد.
  • مهم‌ترین فاکتورهای سئو داخلی چیست؟
    الگوریتم E.A.T گوگل، تگ عنوان، توضیحات متا، تگ عنوان‌های محتوا، لینک‌سازی داخلی صحیح، تحقیق کلمات کلیدی، تاثیر UX و UI بر سئو آن پیج، URL‌های کوتاه و واضح، سئو قسمت‌های مختلف صفحه سایت، انتخاب نام و متن جایگزین برای تصاویر، سئو صفحات فرود و انتخاب نام و متن جایگزین برای تصاویر.
  • تفاوت سئو داخلی و خارجی چیست؟
    سئو داخلی به تمامی بهینه سازی‌های داخلی وب‌سایت گفتـه می‌شود؛ اما سئو خارجی شامل بهینه سازی‌های خارج از سایت است. مانند رپرتاژ و دریافت بک لینک از دیگر وب‌سایت‌ها.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۴ رای

4 پاسخ

    1. سلام، وقت بخیر.
      برای مشاوره سئو می‌توانید به شماره ۰۲۱۸۸۹۴۸۹۱۶ تماس بگیرید.
      همچنین می‌توانید به صفحه مشاوره سئو مراجعه کنید و فرم درخواست مشاوره را پر کنید. کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس حاصل می‌کنند.

    1. سلام آقای نجفی وقت بخیر.
      سئو داخلی یکی از تکنیک های سئو می باشد که برای سئو سایت حتما باید انجام شود.
      جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص می‌توانید به صفحه خدمات سئو مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ممکن است به موضوعات زیر هم علاقه‌مند باشید

برای شروع آماده اید؟
نبض مارکتینگ تا انتهای مسیر همراه شما خواهد بود.
برای شروع آماده اید؟
نبض مارکتینگ تا انتهای مسیر همراه شما خواهد بود.